Home > Πολιτισμος - Κοινωνικα > Οι γυναίκες της Ιστιαίας γιόρτασαν

Οι γυναίκες της Ιστιαίας γιόρτασαν


There are no slides in this slider.



There are no slides in this slider.


«Ανήκει διθυραμβικός ύμνος στη γυναίκα τη σωστή, την κυρία του σπιτιού της πρώτα, την καλή επαγγελματία ύστερα, τη συνταξιούχο την εν ενεργεία δημόσια ή ιδιωτική υπάλληλο, την εργάτρια, την κάθε φυσιολογική και λογική γυναίκα, την ήρεμη και ισορροπημένη, που ξέρει να διαλέξει το χρήσιμο και ωφέλιμο… Αυτή που έδωσε και δίνει τον εαυτό της ολοκαύτωμα στο βωμό της αγάπης που με χίλιους τρόπους ξέρει εκείνη να προσφέρει».

Λίγα λόγια από αυτά που είπε στην ομιλία της η Ευδοκία Παπατζίκου, εκπαιδευτικός, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε ο «Σύλλογος Γυναικών Ιστιαίας» στο γνωστό καφέ «ΟΖΖΥ», την Κυριακή 11 Μαρτίου, γιορτάζοντας λίγες μέρες αργότερα την Ημέρας της Γυναίκας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν  περίπου εβδομήντα γυναίκες κάθε ηλικίας, από έφηβες μέχρι γιαγιάδες, γεμίζοντας έτσι τα τραπέζια του μαγαζιού αλλά και τις καρέκλες του μπαρ.

Ακόμα η κυρία Παπατζίκου είπε στην ομιλία της: «Αξίζει την ημέρα που γιορτάζουμε την αξία της γυναίκας, να προσφέρουμε έναν διθυραμβικό ύμνο στην γυναίκα όλων των εποχών και των πολιτισμών… Αλλά και στις γυναίκες τις ανώνυμες, παλιές και σύγχρονες, που στάθηκαν και στέκονται άξιες της μεγάλης αποστολής τους σαν μητέρες, αδελφές, σύζυγοι που σμίλεψαν ψυχές σε πρόσωπα ανθρώπων. Γυναίκες που φάνηκαν χρήσιμοι στις κοινωνίες που έζησαν και ζουν».

Ακολούθησε πρόσκληση για την μονοήμερη εκδρομή που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος στον Όλυμπο την 1η Απριλίου και κεράστηκαν τα γλυκά που είχαν φτιάξει μέλη του Συλλόγου.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



error: