Home > Πολιτισμος - Κοινωνικα > Το οργανωμένο και ποιοτικό φροντιστήριο αρωγός και καθοδηγητής του μαθητή Ο Σύλλογος Φροντιστών Εύβοιας ενημερώνει τους μαθητές

Το οργανωμένο και ποιοτικό φροντιστήριο αρωγός και καθοδηγητής του μαθητή Ο Σύλλογος Φροντιστών Εύβοιας ενημερώνει τους μαθητές


There are no slides in this slider.



There are no slides in this slider.


Το πρωί της Κυριακής 11 Μαρτίου, στην Αίθουσα Πολιτισμού στην Ιστιαία, ο Σύλλογος Φροντιστών Εύβοιας, με τη συνεργασία των μελών – τοπικών φροντιστηρίων, διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση για εκπαιδευτικά θέματα. Ο Ανδρέας Βούλγαρης καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο των Φροντιστών, Παναγιώτη Παπαφράγκο, επεσήμανε ότι η διάχυση της γνώσης δεν ανήκει μονομερώς στα σχολεία, αλλά και τα φροντιστήρια συνεργαζόμενα με τα σχολεία μπορούν να εξοπλίσουν το μαθητή άριστα.

Στο  ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Η ημερίδα αυτή συμπίπτει χρονικά με δύο σημαντικά γεγονότα, το ένα είναι η ανάληψη καθηκόντων ως Υπουργού Παιδείας από τον καθηγητή κ. Μπαμπινιώτη και το άλλο είναι η πραγματοποίηση του 50ου συνεδρίου της Ε.Ν.Ε.Σ.ΚΟ, δηλαδή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φροντιστηρίων, που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη. Το φροντιστήριο είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εκπαιδευτικού μας συστήματος, υποστηρίζει και αναδεικνύει το καλό σχολείο. Είναι φορέας παιδείας, κοινωνικοποίησης, ψυχολογικής υποστήριξης, κοινωνικού έργου και προσφοράς στην ελληνική κοινωνία.

Όσο ο μαθητής επιζητά τη γνώση σαν εφόδιο της προσωπικότητας του αλλά και της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας και η οικογένεια του ένα καλύτερο μέλλον γι αυτόν, το οργανωμένο και ποιοτικό φροντιστήριο θα είναι αρωγός και καθοδηγητής του.

Για πολλά έτη όμως, η Πολιτεία προσπαθούσε να παραπλανήσει την κοινωνία μας. Μας έλεγαν ότι το φροντιστήριο δεν χρειάζεται, ότι είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, ότι δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο. (Στη φωτογραφία τα φροντιστήρια σε κάθε γωνιά του πλανήτη). Εμείς οι φροντιστές είμαστε δίπλα στο μαθητή, όχι μόνο ως καθοδηγητές, που θα του μεταδώσουμε επιστημονικές γνώσεις, αλλά και ως σύμβουλοι του, στις πολύ σημαντικές αποφάσεις που παίρνει στην εφηβεία του.

Γι αυτό σήμερα έχουμε καλέσει εδώ στην Ιστιαία, ένα διακεκριμένο σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, τον κ. Στράτο Στρατηγάκη, ο οποίος θα μας μεταφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία του, πάνω σε ένα από τα πιο σοβαρά θέματα που απασχολούν το Έλληνα μαθητή, τις σπουδές του».Στη συνέχεια ο μαθηματικός  και σύμβουλος Ε.Π. Στράτος Στρατηγάκης, πήρε τη σκυτάλη και αιχμαλώτισε το ενδιαφέρον μαθητών γονιών αλλά και εκπαιδευτικών. Παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή ήταν μικρή, η εκδήλωση είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, διότι ο ομιλητής άριστος χρήστης των σύγχρονων τεχνικών μέσων, έκανε μια εξαιρετική παρουσίαση –ενημέρωση, τόσο για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, όσο  και για τις τρέχουσες εξελίξεις σε Γυμνάσιο και Λύκειο. Το ενδιαφέρον των μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, ήταν μεγάλο και οι ερωτήσεις απαντήθηκαν με τέτοια πληρότητα, που άφησαν ικανοποιημένο και τον πιο απαιτητικό ακροατή.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπαιδευτικών ο Λυκειάρχης της Ιστιαίας, Κ. Ρουμελιώτης, η  Λυκειάρχης της Αιδηψού Κατερίνα Μαλάκη, γονείς και μαθητές.

Πάρη Ντελκή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



error: