Home > Υγεία - Ευεξία > Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες αυξάνουν το “ζάχαρο” και το βάρος.

Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες αυξάνουν το “ζάχαρο” και το βάρος.


There are no slides in this slider.



There are no slides in this slider.


glykan

Εκατομμύρια άνθρωποι καταναλώνουν αναψυκτικά διαίτης, και όχι τα παραδοσιακά αναψυκτικά με ζάχαρη, με τη σκέψη ότι αυτό θα τους βοηθήσει να διατηρήσουν χαμηλά το βάρος τους.

Όμως, οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες που βρίσκονται στα διαιτητικά ποτά, σε ορισμένα γλυκά και άλλα τρόφιμα με λίγες θερμίδες, στην πραγματικότητα αυξάνουν τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 και παχυσαρκία επηρεάζοντας τον τρόπο με τον οποίο το σώμα επεξεργάζεται τη ζάχαρη, προειδοποιούν Ισραηλινοί ερευνητές από το Weizmann Institute of Science. Η μελέτη τους δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature.

Οι γλυκαντικές ουσίες που τέθηκαν κάτω από το μικροσκόπιο είναι η σακχαρίνη (Sweet’N Low), η σουκραλόζη (Splenda), και η ασπαρτάμη, η οποία βρίσκεται σε πολλά διαιτητικά ποτά και τροφές. Αυτές οι γλυκαντικές ουσίες υπάρχουν και σε φακελάκια, σε καφετέριες και εστιατόρια, τα οποία αντικαθιστούν τη ζάχαρη. Οι ερευνητές γράφουν ότι η μαζική και χωρίς επίβλεψη κατανάλωση των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών πρέπει να επαναξιολογηθεί.

Πηγή : iator.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: