Home > Πολιτισμος - Κοινωνικα > Μουσικές διαδρομές Vol. 1

There are no slides in this slider.



There are no slides in this slider.


Δ.ΜΠΑΡΟΥΤΗΣ

Γράφει ο Δημήτρης Μπαρούτης

 

 

 

 

Από παιδί θυμάμαι προσπαθώ, όπως λέει και ο Μίλτος Πασχαλίδης, να καταλάβω την μουσική. Τους στίχους , την μελωδία, την ψυχολογία του καλλιτέχνη, την διάθεση του την ώρα που έγραφε εκείνο το τραγούδι που μου άρεσε. Πολλές φορές συνέλαβα τον εαυτό μου να σιγοσφυρίζει μια μελωδία. Γιατί εκείνη την μελωδία και όχι κάποια άλλη; Ποτέ δεν το κατάλαβα. Επίσης,  δεν κατάλαβα ποτέ πως να χωρέσεις την μουσική σε μερικές σειρές ενός τετραδίου. Πως να γράψεις για αυτά που νιώθεις όταν δεν βρίσκεις λόγια να το πεις ούτε καν προφορικά, γιατί στο κάτω – κάτω η μουσική είναι κάτι πολύ υποκειμενικό. Δεν υπόκειται σε κανόνες και δεν μπορούμε να βάλουμε ταμπέλες. Η μουσική είναι για να περνάμε καλά και τίποτα παραπάνω . Σε αυτήν λοιπόν την στήλη που μόλις ξεκινάμε θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο γίνεται πιο αντικειμενικοί προς τα διάφορα μουσικά είδη ανά τον κόσμο, με μία ιδιαίτερη βαρύτητα στην ελληνική σκηνή η οποία είναι γενικά παραγκωνισμένη . Να δώσουμε όσο περισσότερο χώρο μπορούμε σε Έλληνες καλλιτέχνες και να δείξουμε ότι η ελληνική μουσική σκηνή όχι απλά δεν έχει κάτι να ζηλέψει από τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες αλλά σε πολλές περιπτώσεις τουλάχιστον τις ανταγωνίζεται για να μην πω ότι τις ξεπερνάει κιόλας. Μερικά σημαντικά δρώμενα που θα μας απασχολήσουν λοιπόν αυτην την εβδομάδα είναι τα εξής:

antonis remos

10/4 και 17/4 ο Αντώνης Ρέμος θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο STAGE 26ης Οκτωβρίου 27 περιοχή Σφαγεία. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις 2310-566767

village of ioannina city
15/4 θα απολαύσουμε τους Villagers of Ioannina City γνωστούς και ως V.I.C. διάσημους για το ξεχωριστό τους στυλ και τον προσωπικό τους ήχο. Οι V.I.C κατάφεραν να παντρέψουν την παραδοσιακή μουσική του τόπου μας με τον hard rock ήχο. Είναι ένα συγκρότημα που όλοι πρέπει να παρακολουθήσουμε τουλάχιστον μία φορά. Συγκεκριμένα αυτή την φορά επιστρέφουν στην Αθήνα στο FUZZ Πατριάρχου Ιωακείμ 1 στον Ταύρο. Τηλέφωνο και επιπλέον πληροφορίες:  210-3450817.

loudovikos
16/4 θα απολαύσουμε τον ένα και μοναδικό Λουδοβίκο των Ανωγείων με την πολύ ξεχωριστή φωνή του και την ακόμα πιο χαρακτηριστική του μουσική παρουσία στο Ρυθμός Stage Μαρίνου Αντύπα 38.

mr.highway
16/4 έχουμε ακόμα ένα πολύ ενδιαφέρον μουσικό δρώμενο τόσο για την ελληνική μουσική σκηνή όσο και για τον τόπο μας ειδικότερα. Θα πραγματοποιηθεί το 5ο Music Highway Festival στο Κύτταρο Live Ηπείρου 48 & Αχαρνών. Συμμετέχουν οι Thee holy Strangers, Mr Highway Band, Birthday Kicks, The Underdogs. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι ένα από τα μέλη των Mr Highway Band είναι ο Δημήτρης Τσάρνος από την Ιστιαία, γεγονός που μας κάνει περήφανους αφού έναςσυμπατριώτης συμμετέχει σε ένα τόσο σημαντικό μουσικό δρώμενο της χώρας. Οι Mr highway band λοιπόν θα μας ταξιδέψουν σε ένα νέο αλλά πολλά υποσχόμενο μουσικό χώρο με καταπληκτικές μελωδικές γραμμές και ρυθμούς που θα μας κάνουν σίγουρα να χοροπηδάμε στον ρυθμό τους.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Άλλες δημοσιεύσεις
(Video) Φαρισαϊσμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας
Σταμάτης Σπανουδάκης: «Η μουσική ήταν ο προορισμός μου»
Αθανασία Καρατζά το «παιδί-θαύμα»: « Η ζωγραφική και οι ξένες γλώσσες αλληλοσυμπληρώνουν την ισορροπία μου»
Δραστήριοι γονείς ομορφαίνουν το 2ο Δημοτικό για τα παιδιά τους

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: