Home > Πολιτική επικαιρότητα > Ζεμπίλης: Σε εξέλιξη τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο, η διαδικασία πιστοποίησης των 2 τμημάτων του ΕΚΠΑ στα Ψαχνά

Ζεμπίλης: Σε εξέλιξη τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο, η διαδικασία πιστοποίησης των 2 τμημάτων του ΕΚΠΑ στα Ψαχνά


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Ζεμπίλης: Η διαδικασία πιστοποίησης των 2 τμημάτων του ΕΚΠΑ στα Ψαχνά βρίσκεται σε εξέλιξη και θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο. Τηλεδιάσκεψη με Ν.Κεραμέως

Αυτό τονίζει ο βουλευτής Εύβοιας σε απάντηση της από 7-1-2021 επιστολής του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Ψαχνών, σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε από την ΕΘΑΑΕ(Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης), ενώ παράλληλα ενημερώνει το ΔΣ για την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες με την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Ζεμπίλη:

«Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι,

Με την από 7/1/2021 επιστολή σας εκφράζετε την δικαιολογημένη αγωνία σας, που αποτελεί αναμφίβολα και αγωνία σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας,  για το τι μέλλει γενέσθαι με τα δύο τμήματα του Συγκροτήματος Ευρίπου(τμήμα Διατροφής και Διαιτολόγιας, τμήμα Τουριστικών Σπουδών και Εναλλακτικού Τουρισμού), τα οποία έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας.

Σας διαβεβαιώ ότι συμμερίζομαι πλήρως την αγωνία σας, καθώς η εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Συγκροτήματος του Ευρίπου είναι ζωτικής σημασίας για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη. Ιδιαίτερα όμως διότι τα συγκεκριμένα πανεπιστημιακά τμήματα υπηρετούν πραγματικά υπαρκτές ακαδημαϊκές ανάγκες και πληρούν τα σχετικά κριτήρια βιωσιμότητας και σκοπιμότητας. Για τον λόγο αυτό, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα έχω καταβάλει συστηματική προσπάθεια για την αντιμετώπισή του, όντας σε διαρκή επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και την ΕΘΑΑΕ(Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης), ώστε να επισπευστούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες αξιολόγησης των τμημάτων και να αρθεί η αναστολή λειτουργία τους. Όπως σας έχω ενημερώσει ο φάκελος τεκμηρίωσης του αιτήματος έχει ήδη κατατεθεί από το ΕΚΠΑ, αλλά η πανδημική κρίση έχει επιφέρει δικαιολογημένες καθυστερήσεις στην εξέλιξη των απαιτούμενων διαδικασιών. Παρά ταύτα, σε μία από τις πρόσφατες επικοινωνίες μου με την ΕΘΑΑΕ και συγκεκριμένα στις 2 Δεκεμβρίου, με την οποία ζητούσα ενημέρωση για το στάδιο της διαδικασίας αξιολόγησης των δύο τμημάτων του Συγκροτήματος Ευρίπου, έλαβα εγγράφως την διαβεβαίωση ότι η διαδικασία βρίσκεται υπό εξέλιξη, με το αρμόδιο όργανο της Αρχής να προχωρά στην κατά προτεραιότητα εξέταση του σχετικού φακέλου. Η διαδικασία αυτή δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί νωρίτερα από τον Μάρτιο.

Περαιτέρω, σχετικά με την ανησυχία σας για περικοπή τμημάτων του Πανεπιστημιακού Συγκροτήματος μέσω του φημολογούμενου σχεδίου «Αθηνά 2», οφείλω να σας ενημερώσω ότι στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη με θέμα την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, στην οποία και συμμετείχα, η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως δεν εξέφρασε καμία σχετική πρόθεση. Αντίθετα, ανέλυσε τον στόχο του Σ/Ν, που θα τεθεί σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες και που είναι η θωράκιση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων από την απαξίωση, η συνολική αναβάθμιση των σπουδών και η αναβάθμιση του πτυχίου στην αγορά εργασίας. Ένας από τους τρόπους για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι η ενίσχυση των ακαδημαϊκών προϋποθέσεων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, που θα προκύψει από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής των υποψηφίων σε κάθε τμήμα, η οποία θα ορίζεται ουσιαστικά από τα ίδια τα Πανεπιστήμια. Τέλος, σας διαβεβαιώνω ότι θα εξακολουθήσω να παρακολουθώ το θέμα, μέχρι την οριστική του επίλυση»

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: