Home > Hot ! > Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων: Οι Ροβιές αντιδρούν με αποχή για την υποβάθμιση του σχολείου από 4/θέσιο σε 3/θέσιο

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων: Οι Ροβιές αντιδρούν με αποχή για την υποβάθμιση του σχολείου από 4/θέσιο σε 3/θέσιο


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΡΟΒΙΩΝ

Ροβιές, 17.10.2021

 

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ – ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ»

Σε συνέχεια της ξαφνικής τηλεφωνικής ενημέρωσης της Διεύθυνσης του Σχολείου μας, πως αυτό θα υποβαθμιστεί από 4/θέσιο σε 3/θέσιο, την Παρασκευή 15/10/2021 και ώρα 14:40, ενώ εν μέσω κακοκαιρίας και ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων, τα παιδιά μας προσπαθούσαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους μέσω webex, και κατόπιν της ανοικτής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην πλατεία του χωριού μας,
παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής αρχής, της Τοπικής αυτοδιοίκησης, του Συλλόγου Διδασκόντων, των γονέων, των μαθητών , αλλά και πολλών κατοίκων των πυρόπληκτων Ροβιών, σας ενημερώνουμε για τα εξής:
Από αύριο, Δευτέρα 18/10/2021 και μέχρι νεοτέρας προχωρούμε σε ΑΠΟΧΗ από τα μαθήματα, με σύμφωνη τη γνώμη όλης της τοπικής κοινωνίας.
Επιπλέον, αύριο Δευτέρα 18/10/2021 επιτροπή θα προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Χαλκίδα, μεταφέροντας τα αιτήματά μας για δίκαιη αντιμετώπιση των παιδιών μας και συμμετοχή τους επί ίσοις όροις στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Είναι αδιανόητο, κι ενώ η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει, με την παράδοση των μαθημάτων να κυλάει με γοργούς ρυθμούς, να αναγκάζουμε τους 11 μαθητές της ΣΤ τάξης να παραμείνουν στάσιμοι και τους 12 μαθητές της Ε τάξης να “ξεχάσουν” όσα διδάχτηκαν έως τώρα και να αρχίσουν να μαθαίνουν την ύλη της ΣΤ τάξης.
Μιλάμε για μία τουλάχιστον “εγκληματική” από εκπαιδευτικής άποψης, επικείμενη συγχώνευση δύο τμημάτων, όσο και από σωστής τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων σχετικά με τον COVID-19.

φωτο αρχείο

Και όλα αυτά, ενώ το καλοκαίρι η Διεύθυνση του Σχολείου είχε ενημερωθεί περί της λειτουργίας του ως 4/θέσιο, και βάσει αυτού στήθηκε το πρόγραμμα λειτουργίας του. Πέραν των ανωτέρω, μιλάμε για μαθητές μιας περιοχής που επλήγη βαθύτατα από την πυρκαγιά της 3/8/2021, με αποτέλεσμα η περιοχή μας να κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, και οι κάτοικοι να προσπαθούν ακόμα να κλείσουν τις πληγές τους.
Το σχολείο μας, ως 4/θέσιο, έχει τα εξής κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, για τα οποία είχε σταλεί και επιστολή διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας.

ΚΥΡΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ 24 ΩΡΕΣ
ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ 11 ΩΡΕΣ
ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ 12 ΩΡΕΣ
ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ 4 ΩΡΕΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΡΟΒΙΩΝ

Γονείς και μαθητές προσπαθούμε να μαζέψουμε τα συντρίμμια μας λόγω της καταστροφικής φωτιάς που μας έχει επηρεάσει όλους σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Το σχολείο που αποτελεί πνεύμονα ζωής, πνευματικής καλλιέργειας και κοινωνικής συνοχής φτάνει σε σημείο να υπολειτουργεί για άλλη μία χρονιά.
Βλέποντας την κατάσταση τπου επικρατεί, η οποία είναι απαράδεκτη και αντισυνταγματική, αναμέναμε κάποια εξέλιξη, προς λύση του προβλήματος αυτού, να έρθουν δηλαδή όλοι οι εκπαιδευτικοί και να συμπληρωθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα, με στόχο να
λειτουργεί εύρυθμα η σχολική μονάδα μας.
Παρά τις ενημερώσεις του διευθυντή μας κου Σκρέτα Σ. καθώς και τις οχλήσεις του Δημάρχου κου Τσαπουρνιώτη Γ., του Αντιδημάρχου κου Σταμούλου Γ., για τις ελλείψεις των καθηγητών, δεν φάνηκε να γίνεται κάποια ενέργεια για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Θεωρούμε πως πρέπει να έχουμε ίσα δικαιώματα προς εκπαίδευση με άλλα παιδιά της χώρας, τα οποία ξεκίνησαν οργανωμένα το σχολικό τους πρόγραμμα. Αντ’ αυτού, ενημερωθήκαμε πως το Σχολείο μας θα υποβαθμιστεί έχοντας ακόμα λιγότερα δικαιώματα από σχολεία της υπόλοιπης Ελλάδας.
Το πιο λυπηρό όμως είναι πως αυτό το φαινόμενο φανερώνει την απουσία της δικαιοσύνης, γιατί οι ώρες που χάθηκαν και κατά την περσινή σχολική χρονιά (όπου πάλι δεν είχαμε δάσκαλο αγγλικών και δάσκαλο ολοήμερου, ενώ ουδέποτε είχαμε δασκάλους για θεατρική αγωγή, μουσική ή καλλιτεχνικά) δεν φαίνεται να εκτιμώνται ως σημαντικές . Στην εκπαιδευτική πραγματικότητα του σχολείου μας είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ πρόβλημα.
Αιτούμαστε λοιπόν να μεριμνήσετε για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας και για την μη υποβάθμισή του, με στόχο την πλήρη εκπαίδευση των παιδιών μας, όπως ορίζει και το Σύνταγμα.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΗΔΗ ΠΛΗΓΩΜΕΝΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ “ΔΕΥΤΕΡΑΣ” ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Οι τοπικές αρχές του τόπου, οι γονείς και όλοι οι πολίτες της περιοχής βρίσκονται στο πλάι μας και θα αγωνιστούν μέχρι να δικαιωθούν.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΡΟΒΙΩΝ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΑΓΚΑΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: