Home > Πολιτική επικαιρότητα > Απονομή βραβείων του 4ου Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού Στερεάς Ελλάδας

Απονομή βραβείων του 4ου Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού Στερεάς Ελλάδας


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην Λιβαδειά, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016, η απονομή των βραβείων, με την οποία ολοκληρώθηκε ο 4ος Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός Στερεάς Ελλάδας. Τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας, συνεργαζόμενα σε μια κοινή  προσπάθεια, διοργανώνουν εδώ και 4 χρόνια τον Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό Στερεάς Ελλάδας, με θέμα την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

DT

Πολύτιμος αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία αγκάλιασε το εγχείρημα και διέθεσε ανθρώπινους και υλικούς πόρους για την επιτυχία του. Επίσης, σημαντική ήταν η συνδρομή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας αλλά και των τοπικών Δευτεροβάθμιων Εκπαίδευσης και των ΚΕΣΥΠ, ενώ εφέτος, για πρώτη φορά, η διοργάνωση του διαγωνισμού τελούσε υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Στην τελική φάση του διαγωνισμού προωθήθηκαν δεκατρείς εργασίες, οι οποίες συγγράφηκαν από μαθητές και μαθήτριες της Στερεάς Ελλάδας.

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης και ενθουσιασμού, με τους βραβευθέντες μαθητές να έχουν την δυνατότητα παρουσίασης της επιχειρηματικής τους ιδέας και με την παρουσία περιφερειακών και τοπικών αρχών και φορέων, αποδόθηκαν τα παρακάτω βραβεία, τα οποία περιλάμβαναν και χρηματικά έπαθλα.

Στην εκδήλωση από πλευράς Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ευβοίας παρευρέθηκε ο πρόεδρος κος Λιονάκης Ιωάννης, ο οποίος απένειμε το πρώτο βραβείο και ο Οικονομικός Επόπτης κος Κούκουζας Ευάγγελος.

epi-250

Το 1ο βραβείο για άλλη μια φορά το κέρδισε η Εύβοια και πιο συγκεκριμένα η εργασία  : «ULTRAMETER Ι.Κ.Ε.»

Μαθητές: 1. ΝΤΑΒΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

2.ΣΕΪΤΑΝΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

  1. ΦΑΛΤΑΚΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ

Σχολείο: «ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΛΦΑ»

 

Επίσης σε Περιφερειακό επίπεδο διακρίθηκαν οι εργασίες:

Εργασία: «ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ»

Μαθητής: 1/. ΚΑΝΤΑΝΟΛΕΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Σχολείο: «1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ»

 

Εργασία: «RateCentralGRCompany»

Μαθήτρια: 1/. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΑΙΜΙΑ

Σχολείο:   «1ο ΓΕΛ ΕΡΕΤΡΙΑΣ»

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν επίσης σε επίπεδο Νομού οι κάτωθι Εργασίες:

 

A/A ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
1 2 ΕΠΑΛ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ·          ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟΞΙΚΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
·          ARCHEWINE 1.        ΦΡΑΝΤΖΗΣ ΛΕΟΝΤΗΣ2.        ΜΑΡΟΥΝΤΣΕΛΟΥ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ

 

2 ΓΕΛ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ·          ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΥΜΑ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΝΟΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
·          ΒΙΟΑΓΡΟΤΙΚΗ «ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΦΥΓΙΑ» ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ- ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑΝΝΟΘΑΝΑΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
3 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ       «ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΟΦΕΙΣ», ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ. 1.ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ2.ΚΟΥΤΣΑΥΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

3.ΚΟΙΛΙΡΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

 

4 ΕΠΑΛ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ·          GLASS DESIGN ΣΤΑΜΕΛΟΥ ΕΛΠΙΔΑ
·          ΦΥΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΤΣΑΛΑ ΜΑΡΙΑ
5 ΓΕΛ ΑΡΤΑΚΗΣ ·          PERSONALIZED ITINERARY(PERSIT) 1.        ΙΩΑΝΝΑ ΣΑΛΗ2.        ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΜΑΡΙΑ

 

6 ΓΕΛ ΕΡΕΤΡΙΑΣ ·          ΣΧΕΔΙΟ, ΙΔΡΥΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΙΧ/ΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ 1.        ΓΙΑΚΟΥΒΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ2.        ΓΟΥΡΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

 

Οι εργασίες ήταν ιδιαίτερα αξιόλογες, τόσο ως προς τις καινοτόμες ιδέες όσο και ως προς την παρουσίασή τους και στην οικονομική τους ανάλυση, γεγονός που δυσκόλεψε το έργο της επιτροπής για την επιλογής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εργασία του 2 ΕΠΑΛ “ARCHEWINE” υιοθετήθηκε σε εφαρμογή τυροκομικής επιχείρησης για εξαγωγή παστεριωμένου τυριού με ρίγανη στην Γαλλία καθώς επίσης και η εργασία  ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΟΦΕΙΣ του 5 ου Γυμνασίου Χαλκίδας διακρίθηκε ως καινοτόμα ιδέα το Δ.Σ. του Παγκόσμιου ιδρύματος Οικονομικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων στις ΗΠΑ που αποφάσισε τη βράβευση των μαθητριών με το χρηματικό ποσό 600 δολαρίων και μελλοντικής συνεργασίας.

Ελπίζουμε οι ιδέες αυτές των μαθητών να αποτελέσουν εφαλτήριο για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων αλλά και για εφαρμογή σε ήδη υπάρχουσες.

 

 

 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: