Home > Hot ! > [video] Πολιτική εκδήλωση – Ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης στη Λίμνη

[video] Πολιτική εκδήλωση – Ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης στη Λίμνη

Το απόγευμα της Δευτέρας 10 Φεβρουαρίου 2020 ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης- Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης, καλωσόρισε  στο κινηματοθέατρο της Λίμνης, φίλους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που παρακολούθησαν τη πολιτική εκδήλωση που οργάνωσε η ΟΜ Μαντουδίου – Λίμνης- Αγίας Άννας, στην οποία μίλησαν ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Πάνος Σκουρλέτης και ο πρ. Υπουργός ΑΑΤ, βουλευτής Βαγγέλης Αποστόλου.

Έγινε μια ουσιαστική, ειλικρινή συζήτηση συνεχίζοντας όπως τόνισε ο Γραμματέας Πάνος Σκουρλέτης «σε όλη τη χώρα την αδιαμεσολάβητη επικοινωνία μας με τον κόσμο, ανταλλάσοντας σκέψεις και απόψεις, δεχόμενοι όμως και την αλληλεπίδραση  μιλάμε, αλλά κυρίως ακούμε.

Το πρώτο επτάμηνο της κυβέρνησης στάθηκε ικανό για εμφανιστούν ήδη οι ενδείξεις μιας ευρύτερης επιφυλακτικότητας, ιδίως ανάμεσα στα κύρια θύματα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, στον κόσμο της εργασίας, στους μικρούς επαγγελματίες και αυτοπασχολούμενους. Η πολιτική των απολύσεων -την βλέπουμε στις τράπεζες, στον ΟΤΕ- της άρσης συλλογικών συμβάσεων, της κατάργησης συντάξιμων αποδοχών, η πολιτική της απαξίωσης και των ΣΔΙΤ σε υγεία, παιδεία. Η πολιτική των παρωχημένων συνταγών υπέρ μόνο λίγων και ισχυρών, συνοδεύεται από ενα πλήθος μέτρων που πολλά αποσιωπούνται από τα ΜΜΕ της διαπλοκής, για να μη γίνουν ευρύτερα γνωστά.

Αυτές τις αλήθειες, που τις λέμε στις συγκεντρώσεις μας σε όλη τη χώρα, πρέπει να φροντίσουμε να φτάσουν παντού.

Να γιατί έχει μεγάλη σημασία να κάνουμε πράξη αυτό που είχαμε συνειδητοποιήσει εδώ και καιρό, αλλά τώρα είναι πρώτο καθήκον μας: Έναν ισχυρό, σύγχρονο, μαζικό, λαϊκό, γειωμένο ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αυτό σημαίνει να είναι “πανταχού παρών”, στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα συνδικάτα, στα επιστημονικά σωματεία, στους συλλόγους, εκεί που ήταν οι μεγάλες μας αδυναμίες. Για να μπορέσουμε να αντιστοιχήσουμε την πολύ υψηλή πολιτική επιρροή μας, έτσι όπως εκφράζεται στις κάλπες, με την παρουσία μας στους κοινωνικούς χώρους.

Αυτό μπορεί να γίνει εάν συνειδητοποιήσουμε ότι η συμπόρευσή μας, που έγινε κατά κύματα τα τελευταία χρόνια, με τον κόσμο ο οποίος απελευθερώθηκε από τις προηγούμενες πολιτικές αφετηρίες του, μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα “συγκατοίκηση” με μια νέα ποιότητα, μέσα σε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος πραγματικά θα μπορεί να εκφράζει το μεγαλύτερο μέρος της προοδευτικής παράταξης.

Και συνεχίζοντας συμπλήρωσε, “το λέω αυτό επειδή εμείς δεν πάσχουμε από σύνδρομο ηγεμονισμού, υπάρχουν κι άλλες δυνάμεις. Οι οποίες, όσο κι αν δεν το καταλαβαίνουν θα πρέπει να ξαναπιάσουν το νήμα του προοδευτικού χώρου. Αναφέρομαι στο ΚΙΝΑΛ. Δεν μπορεί αυτό το κόμμα να συνεχίσει να πορεύεται με αντιΣΥΡΙΖΑ σύνδρομα. Η απλή αναλογική, με την οποία θα γίνουν οι επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα και προκλήσεις και προς το ΚΙΝΑΛ και προς το ΜέΡΑ25 και προς το ΚΚΕ. Η απλή αναλογική θα δώσει τη δυνατότητα σε όλες αυτές τις δυνάμεις, ακόμη και αν τα ποσοστά κινηθούν περίπου στα ίδια επίπεδα, να φτιαχτεί μια δημοκρατική κυβερνητική πλειοψηφία. Προσωπικά πιστεύω οτι η ΝΔ θα έχει πολύ πιο μικρά ποσοστά στις επόμενες εκλογές, ακόμη και δεύτερο κόμμα, αλλά αυτό θα το δείξει η ζωή.

Απέναντι σε αυτή την πρόκληση η κάθε δύναμη θα ομφαλοσκοπεί ή θα πρέπει από τώρα να χτίσουμε τα πεδία των συνεργασιών μας;

Μέσα σε αυτό το πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον, βαδίζουμε προς το Συνέδριό μας που θα γίνει τον προσεχή Μάιο. Ένα Συνέδριο που φιλοδοξούμε να είναι ιστορικό. Που θα προσπαθήσει, πέρα από την ανασυγκρότηση και διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, να αναδείξει ένα νέο μοντέλο σχέσης ανάμεσα στο κόμμα, τα μέλη και τους ψηφοφόρους του. Η πολιτική δεν μπορεί να είναι μόνο μια παθητική στάση. Θέλουμε μέλη συνδιαμορφωτές. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση και δεν φοβόμαστε καθόλου, ούτε τη διαφορετικότητα των απόψεων, ούτε τον δημοκρατικό διάλογο. Μα ούτε και την αναγκαία αποτίμηση, που μπορεί να έχει και στοιχεία αυτοκριτικής, της προηγούμενης κυβερνητικής εμπειρίας μας. Όταν μιλάμε για τα λάθη μας μπορούμε να επικοινωνήσουμε και με τον κόσμο που δεν μας ψήφισε, να δείξουμε ότι μαθαίνουμε από αυτά και είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε για να γίνουμε καλύτεροι, περισσότερο αξιόπιστοι. Εξάλλου, όποια λάθη κι αν έγιναν, παραδώσαμε τη χώρα έξω από τα μνημόνια και με ένα μεγάλο αποθεματικό, χάρη στις θυσίες του λαού, ενώ παραλάβαμε τον τόπο σε τραγική κατάσταση.

Στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε μια νεα νικηφόρα προοπτική θα μας βάλουν διάφορες τρικλοποδιές. Ήδη, τις τελευταίες εβδομάδες, ένας καταιγισμός δημοσιευμάτων εμφανίζει την πορεία προς το Συνέδριο ως έναν αλληλοσπαραγμό, έναν εμφύλιο πόλεμο. Δεν είναι έτσι. Η απάντηση ήρθε από την Πολιτική Γραμματεία μας. Δεν θα εκχωρήσουμε σε κανέναν το δικαίωμά μας να συζητάμε με τους δικούς μας όρους δημοκρατικής, συντροφικής αλληλεγγύης. Αυτό θα το περιφρουρήσουμε.

Κι είναι λογικό γιατί το επιχειρούν. Ο,τι δεν πέτυχαν στις τελευταίες εκλογές, τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, θα προσπαθήσουν να το πετύχουν και με άλλους τρόπους. Αν δεν μπορέσουν να μειώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, θα προσπαθήσουν να τον φέρουν στα δικά τους μέτρα, ώστε το μεταμνημονιακό, διπολικό σκηνικό να αποτελέσει αναπαλαίωση του παλιού δικομματικού σκηνικού. Δεν θέλουν έναν ΣΥΡΙΖΑ αντίπαλο δέος στον νεοφιλελευθερισμό. Τον θέλουν συναινετικό και πρόθυμο να συνομιλεί με τα κέντρα της διαπλοκής. Αυτό, όμως, δεν έχει να κάνει με τις ανάγκες του λαού, δεν είναι αυτό το μήνυμα που μας έδωσε στις 7 Ιουλίου, δεν είναι αυτός ο δρόμος που μας έδειξε ο κόσμος όταν, από το 2010 και έπειτα μας οδήγησε στα σημερινά υψηλά ποσοστά.

Έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και τις διαχρονικές αξίες μας, νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα την αλλαγή των συσχετισμών και η επόμενη εκλογική μάχη να είναι μια νικηφόρα εκλογική μάχη, που θα οδηγήσει και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση”.

Δείτε το video

Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησαν ερωτήσεις των ακροατών και απαντήσεις από τα πολιτικά στελέχη.

There is no slider selected or the slider was deleted.

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: