Home > Hot ! > [video] Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μορφούλη:  «Μαθαίνουμε αγγλικά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι»

[video] Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μορφούλη:  «Μαθαίνουμε αγγλικά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι»

Πόσο σημαντικό είναι να μαθαίνεις παίζοντας; Πόσο σημαντικό είναι να αφήνεις τη φαντασία του παιδιού ελεύθερη με την παιδικότητά του προστατευμένη κι όλα αυτά μαθαίνοντας μια ξένη γλώσσα;

Αυτό φάνηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την εκδήλωση που διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τους μαθητές του Κ.Ξ.Γ. Μορφούλη, το απόγευμα της Δευτέρας 10 Ιουνίου 2019, στην Αίθουσα Πολιτισμού του Λυκείου Ιστιαίας.

Εκεί τα παιδιά παρουσίασαν το θεατρικό Mr Green. Σε αυτό  συμμετείχαν : Κωνσταντίνος Σέμψης, Κωνσταντίνος Καραγιώργος, Σοφία Ράπτη, Χρύσα Θάνου, Μιχάλης Αντωνίου, Κατερίνα Αντωνίου, Ισούφ Μπουλάρι, Γεωργία Αλεξίου

Στη συνέχεια ακολούθησε το θεατρικό Wolves & Piglets με τους : Θανάσης Μπέμπελος, Καλλιόπη Νικολέρη, Λευτέρης Ματσάγγας, Βαγγέλης Φεργαδιώτης, Κωνσταντίνος Αποστόλου, Σωτήρης Διαμαντής, Ορέστης Μακαντάσης, Μαρίνια Μορφούλη, Μαργαρίτα Τριανταφύλλου, Νιόβη Παπαδιώτου, Βασιλική Βουσουρέλη, Ηλιάνα Αποστόλου.

Το θεατρικό κλείσιμο ήταν επηρεασμένο από την τηλεόραση και το Master chef.Τα παιδιά που έλαβαν μέρος ήταν οι : Σπύρος Μακαντάσης, Σταμάτης Κουβλής, Κωνσταντίνος Κουβλής, Δήμητρα Σέμψη, Μαριλένα Καραμουζά, Δημήτρης Κοντογιωργάκος, Χαρά Στεφανή, Μανταλένα Αράπογλου, Αγάπη Γλυκού, Αναστασία Μπεμπέλου, Δαυϊδία Ραβανού, Γκέλυ Μακαντάση.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης έγινε η απονομή των πτυχίων όλων των μαθητών του ΚΞΓ που σημείωσε επιτυχία 95%

Η ίδια η Κική Μορφούλη είπε: «Θα ήθελα να συγχαρώ τα παιδιά, τους μαθητές μου, οι οποίοι έκαναν πολύ κόπο όχι μόνο για τους εαυτούς τους αλλά και για εμάς τους καθηγητές αλλά και για τους γονείς τους.

Είμαστε περήφανοι, τους δίνουμε συγχαρητήρια και εύχομαι σε όλους τους μαθητές να συνεχίζουν δυναμικά και να θυμούνται πως μπορούν να καταφέρουν πολλά και να κατακτήσουν τον κόσμο! Ο κόσμος ανήκει σε αυτά τα παιδιά! Η εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας ξεκινά από τις μικρές ηλικίες. Υπάρχουν τμήματα για παιδιά από 4 χρονών τα οποία μαθαίνουν μέσα από θεατρικό παιχνίδι, τραγούδια, κουκλοθέατρο, αφήγηση παραμυθιών. Φέτος μάλιστα το καλοκαίρι ξεκινάμε  από  24 Ιουνίου, ένα καινούργιο δωρεάν  πρόγραμμα, ενός μήνα, για την ευχάριστη προσαρμογή των παιδιών που θέλουν να έχουν την πρώτη τους επαφή με την Αγγλική γλώσσα.

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει το θέατρο μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία διότι μέσα από αυτό τα παιδιά μαθαίνουν έννοιες όπως ομαδικότητα και συνεργασία, καθώς και καταφέρνουν να εκφράζονται μέσα από την Αγγλική γλώσσα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Με αυτό τον τρόπο το θεατρικό παιχνίδι μεταβάλλει τον κλασικό  τρόπο διδασκαλίας σε μια δημιουργική ευχάριστη διαδικασία. Τα παιδιά δεν γίνονται  ηθοποιοί αλλά εκπαιδεύονται  πως να χρησιμοποιούν την γλώσσα και να εκφράζονται.  Μέσω αυτής της βιωματικής μάθησης, με επίκεντρο τον μαθητή, ο ίδιος βελτιώνει  το λέγειν του στην Αγγλική γλώσσα με  αποτέλεσμα να έχει μεγάλη ευχέρεια επικοινωνίας, κάτι που θα έχει μακροχρόνια αποτελέσματα στην εκπαίδευση του.  Στόχος μας σαν Κέντρο Ξένων Γλωσσών είναι να πραγματοποιούμε τέτοιες δράσεις  με τις οποίες η ξένη γλώσσα γίνεται βίωμα και η εκμάθηση της ευκολότερη και επιτυχημένη».

Δείτε το video

Δείτε το video

Δείτε το video

Δείτε το video

There is no slider selected or the slider was deleted.

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: