Περισσoτερα"/>
Home > Hot ! > [Video]Η δημοκρατία κι η νομιμότητα του δημοσιογραφικού επιτηδεύματος

[Video]Η δημοκρατία κι η νομιμότητα του δημοσιογραφικού επιτηδεύματος

Κάθε επάγγελμα έχει τα προαπαιτούμενα του, όπως απαραίτητες άδειες, γνώσεις, δεξιότητες, έδρα κλπ, ανάλογα με ότι απαιτεί ο νόμος ανά περίσταση.

Έτσι και η δημοσιογραφική ιδιότητα, ενώ φαίνεται απλή – κι ο καθείς κατά την κρίση του μπορεί να αρθρώσει, ή για τα γραπτά να συντάξει δημόσιο λόγο – δεν είναι ακριβώς έτσι.

Με το διαδίκτυο και τα blogs η διάχυση της γνώμης του κάθε πολίτη γίνεται ταχύτατα και με το digital marketing μπορεί να προωθηθεί σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού.

Έτσι με αυτόν τον τρόπο έχουν παρεισφρήσει στον δημοσιογραφικό χώρο πολλοί πονηροί* κι ίσως άσχετοι άνθρωποι. Ορισμένοι  που πιθανά να εκμεταλλεύονται είτε την διάθεση προβολής, είτε και την έλλειψη ενημέρωσης πολλών πάνω σε αυτό το αντικείμενο – ούτε λίγο, ούτε πολύ αντιποιούνται του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, επιχειρώντας να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη. Πολλές φορές με ψεύτικα νέα ή και δημοσιεύματα που στερούνται ηθικής, ενώ  με μεγάλη ευκολία χαρακτηρίζουν ή και κατηγορούν ανθρώπους, επιχειρήσεις, δράσεις. Κι όταν κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη δε διστάζουν να κατεβάσουν επίμαχες αναρτήσεις!

Πάνω σε αυτό το κομμάτι το Υπουργείο Τύπου και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έδωσε πιστοποιήσεις σε ιστοσελίδες,  δημιουργώντας το Online Media , δηλαδή έγκριση  και άδεια λειτουργίας σε ιστότοπους και δημοσιογράφους που έχουν όλα τα νόμιμα προσόντα για να εργάζονται.Μια διαδικτυακή εφαρμογή, ένα Μητρώο Online Media, ένα Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης (Άρθρα 52, 53 και 54 του Νόμου 4339/2015 ΦΕΚ Α’ 133).

Αντίστοιχα  η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση κάθε Περιφέρειας της χώρας –στην περίπτωσή μας της Στερεάς Ελλάδας – έδωσε διαπιστεύσεις ελέγχοντας ακόμη και την ασφαλιστική ενημερότητα πολιτών που δηλώνουν ως κύριο επάγγελμα την δημοσιογραφία.

Ως εκ τούτου αυτό που προέκυψε από τον έλεγχο που έγινε ήταν πως από τα 200 και πλέον «αυτοχρηζόμενα μέσα», μετά τον έλεγχο έμειναν 20 (!) σε ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Στην Εύβοια 3 (!!!) μέσα και στη Βόρεια Εύβοια η μόνη  διαπιστευμένη δημοσιογράφος με όλες τις νόμιμες άδειες είναι η υπογράφουσα!

Αυτό σημαίνει ότι όταν συζητήθηκε αυτό το θέμα με παρέμβαση του κ.Χριστοφάκη, εν μέσω ψηφοφορίας, το μόνο που θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να εστιασθεί είναι η υπεράσπιση της Δημοκρατίας σε κάθε περίπτωση ασφαλώς ( για τον κ.Σταματίου) σε κοινή βάση για όλους. Ακόμη κι αν υπήρξε καθυστέρηση ( για την κ. Παπανδρέου) κάποια στιγμή αν υπάρχουν λάθη ή παραλείψεις θα πρέπει να υπερκεραστούν προς όφελος της νομιμότητας και του δημόσιου συμφέροντος. Αν αυτό επιθυμείτε κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης σημερινοί και αυριανοί.

*πονηροί γιατί φέρονται να εργάζονται αφιλοκερδώς -χωρίς άλλη εργασία για επιβίωση- σε μια εποχή που η εργασία για όλον τον κόσμο είναι το ζητούμενο και ένα αξιοπρεπές εισόδημα για πολλούς δύσκολο επιχείρημα, λόγω οικονομικής κρίσης.

Πάρη Ντελκή

Δείτε το video

 

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: