booked.net

Home > Hot ! > [video-δηλώσεις] Εκκίνηση για την ανάπτυξη της Β.Εύβοιας ο Αυθεντικός Μαραθώνιος του Αρτεμισίου

[video-δηλώσεις] Εκκίνηση για την ανάπτυξη της Β.Εύβοιας ο Αυθεντικός Μαραθώνιος του ΑρτεμισίουΛίγο πριν την έναρξη του πρώτου Αυθεντικού Μαραθώνιου κολύμβησης Αρτεμίσιο 480 π.Χ. ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς ο ασημένιος ολυμπιονίκης στα 10 χιλιόμετρα κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης  Σπύρος Γιαννιώτης και ο γιατρός Γιώργος Μαρίνος υπεύθυνος για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων του Μαραθωνίου μιλούν από το βήμα του palmosev.gr  για αυτή τη διοργάνωση.

Δείτε το video

Δήμαρχε είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία που δίνει την ευκαιρία στους ντόπιους να θυμηθούν τι συνέβη στη ναυμαχία του Αρτεμισίου  το 480 π.Χ. αλλά και όλους να γνωρίσουν την Ιστορία  αυτού του τόπου. Πείτε μας δυο λόγια για τον Μαραθώνιο κολύμβησης.

«Νομίζω ότι η εικόνα το δείχνει, πώς το αγκάλιασε η ελληνική Πολιτεία αλλά και όλος ο αθλητικός κόσμος, μιλάνε μόνα τους. Η επιτυχία πριν ακόμα ξεκινήσει ο πρώτος αγώνας -ξεκινάει σε 10 λεπτά – θεωρείται δεδομένη. Ο καιρός είναι καλός, οι συμμετοχές είναι παραπάνω από τις προσδοκώμενες, έχουμε παρούσα όλη την κολυμβητική ελίτ της χώρας και πολλές διεθνείς συμμετοχές. Νομίζω ότι η προσπάθεια του Δήμου μας να αναδείξει το πολιτιστικό και ιστορικό του απόθεμα ξεκινάει από δω, θα έχει συνέχεια όλη αυτή την τετραετία. Είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα της Δημοτικής Αρχής ο Αυθεντικός Μαραθώνιος κολύμβησης. Είναι μία ιδέα που έρχεται από πολύ παλιά μέσα στο δικό μου μυαλό από τα μαθητικά μου χρόνια από τότε που διδαχθήκαμε τον Ηρόδοτο. Ο Σπύρος Γιαννιώτης είναι από τους πρώτους στον οποίο εκμυστηρεύτηκα αυτή την ιδέα. Την αγκάλιασε, στάθηκε δίπλα και είναι ένας από τους κύριους συντελεστές αυτής της επιτυχημένης διοργάνωσης».

Κύριε Γιαννιώτη πώς αισθάνεστε που βρίσκεστε στον πρώτο Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης του Αρτεμισίου;

«Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ ωραία εδώ πέρα. Δυστυχώς ήθελα να κολυμπήσω, αλλά δεν θα μπορέσω, αλλά η συμμετοχή μου και η παρότρυνση που τους δίνουμε οι παλιότεροι στους νεότερους αθλητές είναι πολύ σημαντική. Είναι ένα γεγονός αυτός ο Αυθεντικός Μαραθώνιος και  είμαι σίγουρος ότι θα γίνει θεσμός. Έχει πολύ μεγάλη ιστορική σημασία και όταν συνδυάζουμε Ιστορία, Αθλητισμό και Τουρισμό είναι κάτι τόσο δυνατό και τόσο όμορφο που θεωρώ ότι θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο. Χαίρομαι που βλέπω χαμόγελα διάθεση και αγωνιστικότητα πάντα με το «ευ αγωνίζεστε» που πρέπει να είναι πρώτα από όλα. Είναι αυτό που πρέπει να έχει πάνω από όλα ο αθλητής! Καλή επιτυχία εύχομαι. Ο Δήμαρχος ο κύριος Κοντζιάς έχει κάνει πολύ όμορφη δουλειά εδώ πέρα. Η σκέψη του και η αγάπη για τον τόπο έγινε πράξη. Του εύχομαι κάθε καλό και πιστεύω όπως είπα και πριν θα γίνει θεσμός.

Εξηγώντας τις δυσκολίες που υπήρξαν λόγω της πανδημίας, ο Ευβοιώτης γιατρός Γιώργος Μαρίνος Διευθυντής του Λαϊκού Νοσοκομείου και ο υπεύθυνος για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων του Μαραθωνίου Αρτεμίσιο 480 π.Χ. δήλωσε στο palmosev.gr 

«Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια για τη διοργάνωση μετά από μεγάλες δυσκολίες που είχαμε λόγω του covid-19, αλλά και γενικότερα της πολιτικής του Υπουργείου Αθλητισμού να ανοίξουν οι διοργανώσεις. Εφαρμόσαμε το πρωτόκολλο ώστε να διασφαλίσουμε στους αθλητές αλλά και στους υπόλοιπους που συμμετέχουν τα υγειονομικά κριτήρια, να μην έχουμε κάποιες επιπλοκές από τη δύσκολη πανδημία του covid-19 που περνάμε. Νομίζω ότι τα έχουμε εφαρμόσει άριστα. Έχει γίνει ένας σοβαρός σχεδιασμός μία σωστή εφαρμογή των μέτρων για σήμερα. Θα χαρούμε αυτούς τους ωραίους αγώνες, οι οποίοι είναι μια εκκίνηση για το μέλλον, ώστε να μπορέσουν να συνεχιστούν να βελτιώνονται κάθε χρονιά και κάθε χρόνο να έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή, υψηλότερο επίπεδο αθλητών και νομίζω ότι θα είναι καλύτερο χωρίς τη δική μας Επιτροπή, δηλαδή εννοώ  την Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Αθλητισμού covid-19 . Θα χαρούμε το όμορφο Πευκί και την όμορφη βόρεια Εύβοια και με αυτό τον τρόπο να γίνει μία διαφήμιση, όχι μόνο στον αθλητικό χώρο, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε ολόκληρο τον κόσμο ότι είναι μοναδικό φαινόμενο, το οποίο θα γίνει γνωστό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου».

Πάρη Ντελκή

 

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: