Home > Hot ! > (video) Συνέντευξη Κ. Μπάμη- Μ. Κουτίνα για το Ναυτικό Όμιλο Διαύλου Ωρεών

(video) Συνέντευξη Κ. Μπάμη- Μ. Κουτίνα για το Ναυτικό Όμιλο Διαύλου Ωρεών


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Συνέντευξη του Προέδρου Κ. Μπάμη και της προπονήτριας Μ. Κουτίνα

30 μετάλλια από το ΝΟΔΩ χωρίς …κολυμβητήριο.

 

Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Διαύλου Ωρεών Κώστας Μπάμης, καθώς και η προπονήτρια Ματίνα Κουτίνα μετά από μια μεγάλη επιτυχία που είχαν οι αθλητές του ομίλου, παραχώρησαν συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον «Παλμό της βόρειας Εύβοιας»

Τριάντα μετάλλια είναι πολύ μεγάλος αριθμός, για έναν όμιλο. Πόσοι αθλητές συμμετείχαν συνολικά στους αγώνες;

Κ.Μ.: «Συμμετείχαν 14 αθλητές, αλλά ο κάθε αθλητής συμμετέχει σε 3 αγωνίσματα, που σημαίνει ότι όλοι διακρίθηκαν. Όλοι! Είναι ένα σημαντικό γεγονός για εμάς».

Αυτό αποτελεί πολύ μεγάλη επιτυχία και της προπονήτριας Ματίνας Κουτίνα. Σε τι αγωνίσματα συμμετείχαν τα παιδιά μας;

Μ.Κ.: « Ήταν όντως μια πολύ μεγάλη επιτυχία όπου ήρθε μετά από αρκετά χρόνια. Εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω αρχικά τον κ. Κώστα Μπάμη που πριν από 7 χρόνια μου έδωσε την ευκαιρία να εργαστώ σ’αυτόν τον όμιλο, ως φοιτήτρια ακόμη, και συνεχίζουμε με επιτυχία αυτά τα 7 χρόνια, να πηγαίνουμε στους αγώνες, είτε με λίγα, είτε με πολλά παιδιά και να έχουμε κάποιες διακρίσεις. Αυτή τη χρονιά ζήσαμε κάτι το ανεπανάληπτο! Μπορώ να πω ότι ακόμη δεν έχω διαπιστώσει τι έχει συμβεί, είμαι αρκετά συγκινημένη, ευχαριστημένη, ενθουσιασμένη απ’όλο αυτό το γεγονός γιατί έβλεπα τα παιδιά να χαίρονται που είναι σε έναν τελείως άγνωστο αγωνιστικό χώρο και να έχουν διακρίσεις. Να παλεύουν με παιδιά που έχουν προπονηθεί περισσότερο από αυτά. Τα λόγια κάποιες φορές είναι περιττά».

 

Φαντάζομαι ότι είχατε ούριο άνεμο από τον Δήμο Ιστιαίας- Αιδηψου;

Μ.Κ.: «Αυτός ο όμιλος είναι ναι μεν μικρός, μπορεί να μην είναι οικονομικά ισχυρός, αλλά έχει ψυχή. Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά που μας έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια. Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ για τον κ.Κώστα, την κ. Πηλίτση, την κ. Γεωργία, την κ.Κοσμίδου, που είναι παρόντες οποιαδήποτε στιγμή για να στηρίξουν όλο αυτό το θεσμό και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς που συνεχίζουν να φέρνουν τα παιδιά τους καθημερινά για 2 μήνες το καλοκαίρι και να προπονούνται. Να δίνουν κάποια χρήματα, να δίνουν κάποιο πάθος και όλα συντελούν στο να είμαστε ακόμη εκεί. Βέβαια δεν έχουμε δει ακόμη, τουλάχιστον εγώ ως εργαζόμενη κάποια βοήθεια από το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού, γιατί δεν βοηθάνε ακόμη και στα πιο βασικά, όπως για παράδειγμα την καθαριότητα της παραλίας. Θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι τραγικό. Ανήκει στις αρμοδιότητές τους και δεν έχει φανεί πουθενά. Να έρθουν να δουν πως είναι η κατάσταση. Να δουν ποια παιδιά κολυμπάνε. Πώς κολυμπάνε. Αν μπορούμε να κάνουμε κάτι μαζικά. Όχι μόνο στις επιτυχίες λέμε «ένα ευχαριστώ», «ένα συγχαρητήρια» κι ελπίζουμε για κάτι καλύτερο. Σκοπός είναι να υπάρχουν και πράξεις. Μέσα από αυτές τις επιτυχίες να δει ο Δήμος, δεν σας λέω για κολυμβητήριο, τουλάχιστον τα βασικά πράγματα. Την καθαριότητα λίγο, τις υποδομές ώστε τα παιδιά να κολυμπάνε σε ένα καλύτερο περιβάλλον, να γίνει και μια σωστή διαφήμιση για να έρθουν περισσότερα παιδιά. Δε νοείται σε μια τέτοια περιοχή με θάλασσα, με τέτοια ομορφιά, να έχουμε 14-15 αθλητές μόνο. Έχω βέβαια και άλλα τμήματα, απο 3 μέχρι 10 χρονών που κολυμπάνε, αλλά είμαστε περίπου στα 50 άτομα πληθυσμός».

nodo

Δεν υπάρχει διαφορά στο κολύμπι στη θάλασσα απ’ότι στην πισίνα; Τα παιδιά μας αγωνίζονται σε πισίνα ενώ προπονούνται σε θάλασσα. Άρα δεν υπάρχει ανάγκη υποδομής ενός κολυμβητηρίου;

 

Μ.Κ.: «Θα μπορούσε, αλλά έτσι όπως είναι οι εποχές είναι αρκετά δύσκολο να φτιαχτεί ένα κολυμβητήριο. Να φτιαχτεί είναι εύκολο σχετικά, αλλά να λειτουργήσει είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Βέβαια με τη θέληση πολλών και βλέποντας τις επιτυχίες, ίσως κινητοποιηθούν και γίνει κάτι! Γιατί έχουμε βρεθεί και στην Ιτέα που είναι μικρή περιοχή και έχει ένα κολυμβητήριο με 8 διαδρομές και μια 25άρα πισίνα. Βρεθήκαμε στο Καρπενήσι, κι αυτή μια μικρή αλλά αρκετά ανεπτυγμένη περιοχή. Είμαστε πίσω στην Παιδεία θα έλεγα»!

 

Κύριε Μπάμη έχετε ασχοληθεί χρόνια ολόκληρα με τον όμιλο. Ξέρω ότι είναι αίτημα του ομίλου το κολυμβητήριο και όχι μόνο του ομίλου, αλλά και όλων όσων συμμετάσχουν σ’ αυτόν. Όλων αυτών που θέλουν την περιοχή μας να κρατάει τα παιδιά της στον τόπο. Να προσφέρει σε νέους ανθρώπους θέσεις εργασίας, να δίνει μια άλλη ποιότητα στην ενασχόληση, είτε αυτή είναι αθλητική, είτε πολιτιστική, είτε είναι οποιαδήποτε κοινωνική δράση. Τι έχετε να πείτε γι’αυτό.

 

Κ.Μ.: «Το κολυμβητήριο δεν είναι απλώς ένας τόπος άθλησης. Είναι και ένας τόπος πολιτισμού για τον τόπο. Όπως πολλές φορές έχω πει μέσα στους χώρους του ομίλου μας και στο Δήμο, ότι πάνω απ’όλα αν το πιστέψουν οι Δημοτικές Αρχές ότι αυτό είναι ανάγκη μας. Ας γίνει μια μελέτη σκοπιμότητας, που δεν κοστίζει τίποτα κι αυτή να γίνει όραμα και στη συνέχεια και στις επόμενες Δημοτικές Αρχές και στις επόμενες χρονικές περιόδους που δεν θα υπάρχει η κρίση, για να μπορέσει κάτι να γίνει. Όταν έχουμε την ενέργεια άφθονη που λέγεται Αιδηψός, αυτό πρέπει να το έχουμε στη σκέψη μας. Γιατί είναι δύσκολο το κολυμβητήριο; Γιατί είναι δύσκολο να λειτουργήσει, γιατί το πετρέλαιο για τη θέρμανση του νερού έχει μεγάλο κόστος, κι εμείς πρέπει να αξιοποιήσουμε τις εναλλακτικές μορφες ενέργειας που λέγεται γεωθερμία της Αιδηψού. Θα θερμαίνεται το φυσικό νερό με την ενέργεια του ζεστού νερού των λουτρών της Αιδηψού».

 

Τα τελευταία χρόνια το λιμάνι των Ωρεών αναπτύσσεται και θα ήθελα να μας πείτε πώς με τον τρόπο του έχει συμβάλει ο Ν.Ο.Δ.Ω. στην προσέλκυση όλων αυτών των ιστιοφόρων που βλέπουμε. Εκτιμώ ότι όλα αυτά δίνουν κινητικότητα στην αγορά των Ωρεών.

 

Κ.Μ.: «Το πρώτο άθλημα που ξεκίνησε ο Ναυτικός όμιλος Ωρεών ήταν κολύμβηση και ιστιοπλοία. Δρώντας και λειτουργώντας μέσα στο λιμάνι των Ωρεών σηκώνοντας πανιά, προκαλεί το ενδιαφέρον οποιουδήποτε περαστικού. Όταν αυτός ο περαστικός είναι ένας τουριστικός επισκέπτης με σκάφος αναψυχής, αυτόματα, όταν προσεγγίζει το λιμάνι, βλέποντας αυτή την ομορφιά, τον προκαλεί το πανί, μπαίνει στο λιμάνι και έχει αυτές τις στοιχειώδεις ανέσεις νερό και ρεύμα, γίνεται τόπος του. Γίνεται σημείο αναφοράς και παράλληλα, λέγοντας σε όλο τον θαλάσσιο τουρισμό με σκάφη αναψυχής, εδώ, πραγματικά ένας όμορφος τόπος, που μπορεί να σας υποδεχτεί τόσο οπτικά όσο και λειτουργικά. Αυτομάτως έχει δημιουργηθεί ένα στέκι σκαφών αναψυχής, ιστιοπλοικών σκαφών. Κι αν λάβουμε υπ’όψιν ότι κάθε σκάφος φιλοξενεί από 5 μέχρι 10 άτομα μέσα, φανταστείτε άμα έρθουν 50 και 60 σκαφη μέσα στο λιμάνι των Ωρεών, αυτοί οι άνθρωποι πόσο λειτουργικά και οικονομικά βοηθούν τον τόπο».

 

Πέρα από το νερό και το ρεύμα, πολλοί μας έχουν πει ότι θα υπήρχε ανάγκη ενός ΑΤΜ, προκειμένου οι άνθρωποι να μην αναγκάζονται να ψάχνουν στην Ιστιαία ή στα Λ. Αιδηψού για να κάνουν αναλήψεις.

 

Κ.Μ: «Ναι αυτό είναι αλήθεια, διότι το λιμάνι υποδέχεται ένα σκάφος. Οι επιβάτες δεν έχουν άλλο μέσο μεταφοράς να φτάσουν στην πόλη που έχει ΑΤΜ και είναι μακριά και δύσκολο γι’ αυτούς. Αυτό είναι όμως θέμα της Τουριστικής Επιτροπής Ανάπτυξης του Δήμου, που έπρεπε να το έχει βάλει πρωταρχικό. Τι να τον κάνω, να τον φέρω τον τουρίστα, χωρίς να τον εξυπηρετώ»;

 

Έχουμε ενημερωθεί ότι στο σημείο όπου γίνονται οι προπονήσεις πολλές φορές γίνεται κατάλληψη από τους τσιγγάνους. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που το Λιμεναρχείο έχει προσπαθήσει να λύσει, παρ’ολα αυτά επιμένουν με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβληματα και στους κατοίκους.

 

Μ.Κ.: «Εγώ δεν θα μιλήσω για τους κατοίκους. Θα μιλήσω για τους τσιγγάνους, σαν άνθρωποι που είναι έχουν κάθε δικαίωμα να πάνε στη θάλασσα, να καθίσουν σε ένα παγκάκι, ίσως και να δούνε τις προπονήσεις, εμένα δε μ’ενοχλούν. Ίσα – ίσα που μ’ αρέσει που βλέπω μικρά τσιγγανάκια να έρχονται και να ρωτάνε, να μαθαίνουν και θέλουν να μάθουν. Το πρόβλημα είναι η καθαριότητα για άλλη μια φορά. Είναι ότι αφήνουν πολλά σκουπίδια πίσω, όχι όμως μόνο οι τσιγγάνοι αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες των Ωρεών».

 

Άρα το μήνυμα από το ΝΟΔΩ είναι: στείλτε τα παιδιά σας να αθληθούν,να προπονηθούν, να μάθουν σωστή κολύμβηση αλλά και να είναι και συνεπείς στις υποχρεώσεις τους ως πολίτες.

 

Μ.Κ.: «Αν δε μάθουν να σέβονται οι ίδιοι το περιβάλλον, νομίζω ότι κανένας δεν θα σεβαστεί τους ίδιους. Το πρόβλημα δεν είναι οι τσιγγάνοι, είμαστε εμείς οι ίδιοι».

Θα κλείσουμε με δυο λόγια από τον πρόεδρο…

 

Κ.Μ.: «Εγώ θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω την προπονήτριά μας, η οποία αγαπάει τόσο πολύ τον όμιλο, ξεκινώντας στα μαθητικά της χρόνια αθλούμενη. Έκανε κι αυτή κολύμβηση και φέτος είναι δασκάλα σ’αυτά τα παιδιά. Η ψυχή, η δύναμη, η κατάρτιση γίνεται μέσα στον αγώνα και τον αγώνα τον περνάνε οι δάσκαλοι και όσοι ασχολούνται με την παιδεία. Εκεί διαμορφώνονται τα παιδιά. Πιστεύουν στον εαυτό τους. Έμαθαν από τους δασκάλους να αγωνίζονται. Ο αθλητισμός είναι μια απόδειξη ότι τίποτα δεν μπορείς να πάρεις αν δεν αγωνιστείς μες στο στίβο. Δεν είναι στίβος με πλάγιους τρόπους, είναι ένας μονόδρομος μπροστά. Εκεί θα διακριθείς με τον αγώνα κι αυτό οφείλεται στα ίδια τα παιδιά και κατά το ήμισυ στους δασκάλους».

Πάρη Ντελκή

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: