Περισσoτερα"/>
Home > Hot ! > [video] Τα εγκαίνια του αναστηλωμένου Πύργου του Δροσίνη στις Γούβες

[video] Τα εγκαίνια του αναστηλωμένου Πύργου του Δροσίνη στις Γούβες

Ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα χάρηκαν οι επισκέπτες του Πύργου των Γουβών, του Πύργου του Δροσίνη, την Πέμπτη 23 Ιουνίου, ανήμερα του Αη Γιάννη του Ριγανά. Όταν έφτασαν  εκεί ψηλά μοιράστηκαν τη μοναδική θέα που απολάμβανε κάποτε ο ποιητής από τα παράθυρα του Πύργου του.

Εκεί που εμπνεύστηκε και έγραψε αρκετά από τα έργα του, εκεί που μοιράστηκε με τους κατοίκους την απλότητα της ζωής του χωριού των Γουβών.

Την εκδήλωση, για τα εγκαίνια της αναστήλωσης του Πύργου του Δροσίνη, άνοιξε η Δήμαρχος Ιστιαίας –Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου – Σπανού η οποία και ευχαρίστησε τόσο το Σύλλογο «Φίλοι του Μουσείου Γ. Δροσίνη» και την κ. Ελένη Βαχάρη προσωπικά, όσο και το Σύλλογο «Γέφυρα» και όλους τους κατοίκους των Γουβών που στάθηκαν αρωγοί στο έργο της αναστήλωσης.

Τη σκυτάλη του λόγου έλαβαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γουβών κ. Αμερικάνος, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Γ. Δροσίνη» Ελένη Βαχάρη, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων Αναστάσιος Στέφος και η ποιήτρια Γωγώ Γιαμπουράνη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε αναπαράσταση του εθίμου το αμίλητο νερό με τον Κλείδωνα και βέβαια με τα στεφάνια της Πρωτομαγιάς -πολλοί τηρώντας το έθιμο -πήδηξαν και τις απαραίτητες φωτιές για τον Αη Γιάννη το Ριγανά. Τις εντυπώσεις έκλεψαν μαθητές της μουσικής σχολής του Τριαντάφυλλου Σούρρα οι οποίοι ερμήνευσαν  μελοποιημένα ποιήματα  του Γ.Δροσίνη.

Παράλληλα στην είσοδο του Πύργου έγινε μια μικρή έκθεση από τα έργα των μαθητών των Γυμνασίων Ιστιαίας και Γουβών, που επιμελήθηκε ο εικαστικός Θάνος Παναγιώτου. Με το πέρας της εκδήλωσης όλοι κεράστηκαν στην ανακαινισμένη πλέον αυλή του Πύργου.

Ας ευχηθούμε την τύχη του Πύργου των Γουβών να έχουν κι άλλα κτίρια του Δήμου Ιστιαίας –Αιδηψού, που με την επιμονή και το μεράκι των κατοίκων αλλά και τη βοήθεια του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Γ. Δροσίνη» και του Δήμου, στέκει καμαρωτός θυμίζοντας την ιστορία του τόπου.

Πάρη Ντελκή

Αγιασμός για τα εγκαίνια του Πύργου

Καλωσόρισμα στην εκδήλωση

Δείτε απόσπασμα από το χαιρετισμό της Δημάρχου Λίνας Ευσταθίου Σπανού

Δείτε τον χαιρετισμό του Προέδρου του Συλλόγου «Γέφυρα»

Δείτε τον χαιρετισμό της Προέδρου του Μουσείου «Φίλοι του Γ.Δροσίνη» Ελένης Βαχάρη στον Πύργο των Γουβών

Δείτε τον χαιρετισμό του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων Αναστάσιου Στέφου

Δείτε απόσπασμα από μελοποιημένα ποιήματα του Γ.Δροσίνη

Δείτε δραματοποιημένο το έθιμο του αμίλητου νερού

Δείτε αποσπάσματα από μελοποιημένα ποιήματα του Γ.Δροσίνη

Δείτε απόσπασμα από χορούς

Δείτε τις δηλώσεις του εικαστικού Θάνου Παναγιώτου για τα έργα των μαθητών του

Δείτε τις φωτογραφίες

 

There is no slider selected or the slider was deleted.

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: