Περισσoτερα"/>
Home > Πολιτική επικαιρότητα > Β. Αποστόλου: Στις καλένδες η επείγουσα αποκατάσταση του δρόμου Στομίου-Πλατάνας Κύμης

Β. Αποστόλου: Στις καλένδες η επείγουσα αποκατάσταση του δρόμου Στομίου-Πλατάνας Κύμης

ΔΗΛΩΣΗ

του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργού για την απάντηση του ΥΠΕΧΩΔΕ σχετικά με τις διαδικασίες αποκατάστασης του δρόμου Στομίου-Πλατάνας Κύμης :

“Η συνέχιση της συζήτηση του νομοσχεδίου για την εκλογή των Βουλευτών και στις 24/1/2020 δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή του κοινοβουλευτικού ελέγχου , με αποτέλεσμα να αναβληθεί η επίκαιρη ερώτησή μου προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών του δρόμου Στομίου-Πλατάνας Κύμης .

Πάραυτα το Υπουργείο με έγγραφο της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών ( αρ.πρωτ.0/359-23/1/2020) απάντησε άμεσα στην ερώτησή μου ,μεταφέροντας το ζήτημα στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Είναι χαρακτηριστικές όμως οι αναφορές του :

“-Προκειμένου το Υπουργείο να αναλάβει την εκπόνηση μελετών ή και την κατασκευή έργων για το υπόψη οδικό τμήμα θα πρέπει να υπάρξει σχετικό αίτημα από τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και να συναφθεί προγραμματική σύμβαση και

-Δεν έχει περιέλθει στην Διεύθυνση Οδικών Υποδομών αίτημα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για χρηματοδοτική συνδρομή που να αφορά παρεμβάσεις στο υπόψη οδικό τμήμα .¨

Φαίνεται ξεκάθαρα λοιπόν ότι το Υπουργείο Υποδομών αντί να προστρέξει στην αποκατάσταση των υποδομών που καταστράφηκαν πρόσφατα , σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο του Υπουργείου , ακόμη κι αν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας , αφού και χρήματα έχει για τις φυσικές καταστροφές και υπηρεσίες για να κινητοποιήσει , όπως οι Διευθύνσεις Φυσικών Καταστροφών και Οδικών Υποδομών . Πόσο μάλλον όταν η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης .

Παράλληλα βέβαια πρέπει η Περιφέρεια να καταστήσει σαφές αν οι υποσχέσεις που πήρε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομικών παραμένουν υποσχέσεις!!!

There is no slider selected or the slider was deleted.

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: