Περισσoτερα"/>
Home > Πολιτική επικαιρότητα > Τροπολογίες λίγο πριν κλείσει η συζητηση στη Βουλή – Κατάργηση κορυφαίων εργασιακών ρυθμίσεων

Τροπολογίες λίγο πριν κλείσει η συζητηση στη Βουλή – Κατάργηση κορυφαίων εργασιακών ρυθμίσεων

Μπορεί το καλοκαίρι να συνεχίζεται μπορεί ο υδράργυρος να σκαρφαλώνει ψηλά, οι εργασίες στη Βουλή ήταν αδιάλειπτες και επεισοδιακές με τροπολογίες να φτάνουν τελευταία στιγμή και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να αντιδρούν σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις. Συγκεκριμένα η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας και το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής σημειώνει σε δελτίο Τύπου που απέστειλε την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019. «Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Μετά από 30 ώρες επίπονης κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ο υπουργός Εργασίας της Ν.Δ. κ. Βρούτσης, φέρνει πραξικοπηματικά δύο τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, εκτός διαδικασίας και πέντε λεπτά πριν κλείσει η συζήτηση στη Βουλή, οι οποίες. ουσιαστικά καταργούν τον πυρήνα της φιλεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Καταργεί  κορυφαίας σημασίας ρυθμίσεις για τα εργασιακά.

Με τις τροπολογίες καταργεί το αιτιολογημένο των απολύσεων, τις ευνοϊκές προθεσμίες υπέρ των εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους με την παρέμβαση του ΣΕΠΕ και την  προστασία των εργαζομένων από την ασυδοσία των εργολαβων. Είναι τροπολογίες οι οποίες εξυπηρετούν ξεκάθαρα μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα και προετοιμάζει το έδαφος της επαναφοράς των εργολάβων στο δημόσιο. Επί της ουσίας πρόκειται για διατάξεις μνημονιακές οι οποίες έρχονται μετά την ολοκλήρωση των μνημονίων. Συνεχίζουν αυτά που άφησαν στην μέση το ’15, . Εκτελώντας προφανώς συμβόλαιο με το ΣΕΒ.

Στην κυβέρνηση της Ν.Δ., θεωρούν ότι ο ελληνικός λαός δεν παίρνει χαμπάρι αυτές τις μεθοδεύσεις. Πλανώνται πλάνη οικτράν. Ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι,  αντιλαμβάνονται και θα αντισταθούν σε αυτή τη μεθόδευση».

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: