Home > Hot ! > Το διαδίκτυο κι οι …ψεύτικοι λογαριασμοί

Το διαδίκτυο κι οι …ψεύτικοι λογαριασμοί

Γράφει η Πάρη Ντελκή

Εκπαιδευτικός -Δημοσιογράφος

 

 

Η αλήθεια είναι πως η ζωή μας έχει αλλάξει. Η καθημερινότητα μας πια κυριαρχείται από οθόνες μικρές ή μεγάλες που μας εισάγουν σε μια άλλη «πραγματικότητα».

Την ψηφιακή!

Οι μεγαλύτεροι διάνυσαν την πορεία της χρήσης της οθόνης και της σμίκρυνσής της βήμα –βήμα.

Από την μεγάλη οθόνη του κινηματογράφου, κι από την μαγεία της συνύπαρξης σε ένα κοινό, ο κόσμος σιγά-σιγά αποξενώθηκε με την τηλεόραση, εγκατέλειψε την γειτονιά και το καφενείο και έπιασε καναπέ!

Αλλά και πάλι η οικογένεια όλη μαζί αρχικά, παρακολουθούσε την ίδια σειρά με κομμένη την ανάσα ή τα δελτία ειδήσεων, μέχρι που μια άλλη οθόνη άργησε να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών μπαίνοντας …ύπουλα σε κάθε σπίτι, απομονώνοντας και τα μέλη της οικογένειας.

Ήταν η οθόνη του προσωπικού υπολογιστή, που αρχικά ενώ ήταν επιλογή εξειδικευμένων εργαζόμενων σιγά  -σιγά έπιασε τις μικρότερες ηλικίες με τα video-παιχνίδια  και τέλος με το κοινωνικό δίκτυο, σάρωσε την αγορά!

Η οθόνη στη συνέχεια μίκρυνε κι άλλο με τα laptop, tablet και φυσικά τα κινητά.

Πέρα από την χρησιμότητά τους στην εργασία μας ή μη, όλο και μεγαλύτερες ηλικίες εξοικειώνονται  με την ηλεκτρονική εποχή κι αυτό είναι απαραίτητο για τον λόγο ότι αν δεν ακολουθήσεις τις  αλλαγές, αυτόματα σταματάς να εντάσσεσαι στα νέα ήθη, για τον λόγο πως μεγαλώνεις την απόστασή σου από τις συνήθειες των νεότερων.

Η κατηγορία ιδιαίτερα των νέο-συνταξιούχων που στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει γιγαντωθεί με τις εθελούσιες εξόδους και την μείωση των ηλικιών τους (50+), το σερφάρισμα κι ο «κοινωνικός σχολιασμός» έχει δώσει διέξοδο απασχόλησης σε πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών.

Σήμερα ο καθένας με το κινητό του περιηγείται και μαθαίνει ότι …δεν είχε μάθει σε όλη του τη ζωή! Αποτέλεσμα της παγκοσμιοποίησης και του διαδικτυακού κόσμου, που μας εκτραχύνει γιατί όχι μόνο μαθαίνει αλλά πολλές φορές αλληλεπιδρά και μάλιστα μερικοί «έξυπνοι» με πλαστά προφίλ!

Ναι άνθρωποι που διανύουν ακόμη και την έβδομη δεκαετία της ζωής τους (προδίδονται από την γλώσσα που χρησιμοποιούν) γράφουν π.χ. για ΤΗ ΝΕΑ ΖΩΗ…

Η προσπάθεια της χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ή διασποράς ψευδών ειδήσεων από ανθρώπους που κρύβονται πίσω από φωτογραφίες ψαριών, σκύλων ή άλλων ζώων, είναι φανερή, αλλά και επικίνδυνη γιατί δεν υπάρχει κανένα μέτρο και βρίσκουν την χαρά τους μέσα από την ανωνυμία!

Αυτά τα κείμενα –σχόλια μπορούν να γίνουν πιστευτά από παιδιά ή μη υποψιασμένους χρήστες. Γι αυτό μεγάλη προσοχή σε ότι γράφεται και δεν υπογράφεται. Σε ότι δεν φιλοξενείται σε πιστοποιημένες ιστοσελίδες.

Ότι δεν γνωρίζουμε, καλύτερα είναι να μην το ακολουθούμε, πιστεύουμε, διαδίδουμε. Καλές οι οθόνες και το διαδίκτυο αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ!

There is no slider selected or the slider was deleted.

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: