Home > Πολιτική επικαιρότητα > Το ΑΚΚΕΛ ζήτησε στοιχεία από τον Κικίλια για έλεγχο των κυβερνητικών χειρισμών γύρω από τον κορονοϊό COVID-19

Το ΑΚΚΕΛ ζήτησε στοιχεία από τον Κικίλια για έλεγχο των κυβερνητικών χειρισμών γύρω από τον κορονοϊό COVID-19

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) έστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας με αίτημα τη χορήγηση στοιχείων σχετικά με την διαδικασία λήψης αποφάσεων εντός του Υπουργείου (και όπου συμμετείχε το Υπουργείο) αναφορικά με την αξιολόγηση του κινδύνου από τον κορονοϊό και η αξιολόγηση των ενεργειών της κυβέρνησης μέσω του υπουργείου στην αντιμετώπιση του κινδύνου σε όποιες διαστάσεις και αν υπάρχει ο κίνδυνος.

Με αυτή την κίνησή του το ΑΚΚΕΛ ξεκινάει τον έλεγχο των κυβερνητικών ενεργειών και όλου του πλέγματος ανθρώπων και φορέων γύρω από τον πυρήνα που επέβαλε ακραία και απολύτως αδικαιολόγητα μέτρα κατά των Ελλήνων πολιτών σε κάθε πτυχή της ζωής τους, τόσο της φυσικής όσο και της πνευματικής.

Είναι ευρύτερα γνωστό τώρα πια ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ότι ήταν άκρως παραπλανητικό όλο το πλέγμα των υποτιθέμενων επιχειρημάτων και των ισχυρισμών από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ότι τα μέτρα ήταν απολύτως απαραίτητα και στηρίζονταν σε πραγματικά γεγονότα και σε επιστημονικές αναλύσεις “ειδικών επιστημόνων”. Ο αρχικός φόβος για τον πιθανό κίνδυνο και στη συνέχεια ο φόβος από την μετατροπή της αστυνομίας σε δύναμη καταστολής έδειξε μία φαινομενική αποδοχή των παράνομων και απαράδεκτων μέτρων αλλά στην ουσία ήταν συμπεριφορά κατεχόμενου πληθυσμού.

Η πλειοψηφία των επιστημόνων και ειδικών επιστημόνων είχε αποκλειστεί και ήταν μόνο μία μικρή ομάδα διορισμένων “ειδικών” στο Υπουργείο, γύρω από την οποία είχε δοθεί πραξικοπηματικά απόλυτος έλεγχος και κυριαρχία πληροφοριών και με αδιαφανή λειτουργία είχε επιβληθεί όλη η δέσμη των μέτρων που γνωρίζουμε.

Το Υπουργείο έχει υποχρέωση στα πλαίσια της λογοδοσίας στους πολίτες να δώσει τα στοιχεία που έχει ζητήσει το ΑΚΚΕΛ και η στάση του απέναντι στο αίτημα για παροχή στοιχείων από μόνο του θα χαρακτηρίσει το Υπουργείο σε σχέση με τη μετέπειτα επίσημη έρευνα.

=====================Το κείμενο της επιστολής====================

ΠΡΟΣ:            Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια

                        minister@moh.gov.gr

ΘΕΜΑ:          Αίτημα του ΑΚΚΕΛ για παροχή στοιχείων σχετικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού COVID-19

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) έχει παρακολουθήσει με μεγάλο προβληματισμό και οργή την εξέλιξη και τους χειρισμούς το θεμάτων που σχετίζονται με τον κορονοϊό COVID-19 και ειδικότερα την εμπλοκή του υπουργείου σας, το οποίο είχε τον κεντρικό ρόλο σε όλο το κυβερνητικό πλέγμα ενεργειών για τα μέτρα.

Δεν θέλουμε να μπούμε τώρα στο θέμα της αξιολόγησης της έντασης των μέτρων και της έκτασης σε όλο τον πληθυσμό της Ελλάδας αλλά θα εστιαστούμε στον πολιτικό έλεγχο και στη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων.

Ζητούμε να μας δώσετε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας από τον Ιανουάριο του 2020 και μετά. Σε περίπτωση που δεν έχουν απομαγνητοφωνηθεί τα πρακτικά μπορείτε να μας τα χορηγήσετε σε μορφή βίντεο ή ήχου όπου και εκεί θα παρουσιάζεται η τοποθέτηση του κάθε συμμετέχοντος και τι έχει υποστηρίξει.

Ομοίως ζητούμε να μας δώσετε τα πρακτικά συνεδριάσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας αν έχει κάνει ξεχωριστές συνεδριάσεις.

Ομοίως ζητούμε να μας δώσετε τα πρακτικά συνεδριάσεων της ομάδας εμπειρογνωμόνων και ειδικών λοιμωξιολόγων για το νέο κορονοϊό.

Ομοίως ζητούμε να μας δώσετε τα πρακτικά της συνεδρίασης του έκτακτου Συμβουλίου Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον κορονοϊό στο οποίο συμμετείχε ο Υπουργός Υγείας στις 13 Φεβρουαρίου του 2020 στις Βρυξέλλες.

Επιπλέον θα θέλαμε να μας ενημερώσετε σχετικά με τις διαδικασίες και τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν και από ποιους επιλέχθηκαν τα 26 μέλη της ομάδας εργασίας που «θα συνεργάζεται με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για θέματα Δημόσιας Υγείας», όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας στις 17 Φεβρουαρίου 2020.

Θεωρούμε ότι τα προαναφερθέντα υπάρχουν ήδη σε μορφή ηλεκτρονικού κειμένου και προφανώς δεν μπορούν να θεωρηθούν διαβαθμισμένες πληροφορίες, διότι αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για τον έλεγχο των κυβερνητικών ενεργειών σε πλαίσιο υποχρεωτικής λογοδοσίας από την πλευρά της κυβέρνησης, συνεπώς μπορείτε να τα χορηγήσετε σε εμάς γρήγορα εντός ορισμένων ημερών και όσα υπάρχουν αναρτημένα στο διαδίκτυο να μας ενημερώσετε για την ηλεκτρονική διεύθυνση ώστε να τα λάβουμε από εκεί.

Με τιμή,

            [Υπογραφή]

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

There is no slider selected or the slider was deleted.

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: