Περισσoτερα"/>
Home > Πολιτική επικαιρότητα > Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας: Κάλεσμα Σωματείων σε σύσκεψη για το ασφαλιστικό

Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας: Κάλεσμα Σωματείων σε σύσκεψη για το ασφαλιστικό

Κάλεσμα Σωματείων σε σύσκεψη την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, 7 μ.μ. – Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Η δραστηριότητα που έχει αναπτυχθεί στη Χαλκίδα, στην Εύβοια αλλά και σε όλη την Ελλάδα όπως και το μαζικό πανελλαδικό συλλαλητήριο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των συνταξιούχων στην Αθήνα στις 14 Δεκέμβρη, ήταν η αρχή ενός μεγάλου παλλαϊκού ξεσηκωμού που απαιτείται να γίνει για την υπεράσπιση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το μήνυμα στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους ήταν σαφές.

Η πολιτική που ξηλώνει την Κοινωνική Ασφάλιση και τη μετατρέπει σε τζόγο, που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε επενδυτές, χωρίς καμία εγγύηση για τις απολαβές που θα έχουν παρά το γεγονός ότι θα πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους, δεν θα περάσει.

Στο επίκεντρο της επίθεσης που προετοιμάζει η ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη και γκρεμίζοντας ό,τι δεν πρόλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, η διατήρηση των χαμηλών ποσοστών αναπλήρωσης και οι συντάξεις φτωχοκομείου στα όρια της “εθνικής εγγυημένης σύνταξης”. Το τζογάρισμα στα αποθεματικά των Ταμείων θα εκτιναχτεί για να βάλουν στο χέρι τα δισ. ευρώ που είναι χρήματα των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, συνταξιούχων και αυτά να τα πάρουν τα γεράκια της ιδιωτικής ασφάλισης.

Εκατοντάδες χιλιάδες θα δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται, τις ασφαλιστικές εισφορές τους να χάνονται, τα εφάπαξ τους να εξανεμίζονται.

Τέτοια πικρά παραδείγματα είναι υπαρκτά με τα επαγγελματικά ταμεία στις τράπεζες, που είδαν οι συνταξιούχοι τα χρήματά τους να χάνονται, οι ασφαλισμένοι της “Ασπίς Πρόνοια”, που βάρεσε κανόνι σε μια νύχτα. Επίσης, οι εργαζόμενοι στο Φάρμακο και στο Εμπόριο που βλέπουν χρόνο με το χρόνο τις παροχές τους να μειώνονται δραστικά.

Ο λαός θα βρίσκει τις πόρτες των νοσοκομείων κλειστές, για να ανοίγουν θα πρέπει να βάζουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Τα δημόσια νοσοκομεία στενάζουν από ελλείψεις σε γιατρούς, προσωπικό, εξοπλισμό, όπως στη Χαλκίδα αλλά και σε όλη την Εύβοια. Τα φάρμακα θα γίνουν ακόμα πιο ακριβή υπόθεση, ενώ θα μεγαλώσει και η επίθεση στον τομέα της Πρόνοιας.

Δεν έχουμε δικαίωμα να παραδώσουμε στη νέα γενιά εργαζομένων μια εργασιακή κόλαση και μια διαρκή ανασφάλεια. Οι επόμενοι αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και συνολικά το λαό για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων θα είναι ακόμα πιο μαζικοί, ακόμα πιο δυνατοί.

Η καταστολή και τα σχέδια περιορισμού των διαδηλώσεων δεν μας τρομάζουν.

Ξεσηκωμός για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης
Να δυναμώσει το απεργιακό μέτωπο!

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταθέσει για ψήφιση στη Βουλή το άθλιο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό μέσα στο Γενάρη.

Ήδη πολλές Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, πολλά σωματεία σε όλη την Ελλάδα έχουν ανακοινώσει αποφάσεις για κλιμάκωση του αγώνα με απεργία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Η πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΕ αρνήθηκε να πάρει απεργιακή απόφαση με ιδιαίτερες ευθύνες του προέδρου του ΕΚΕ. Ανεξάρτητα από τη μέχρι σήμερα στάση τους ή αν τελικά παρθεί απόφαση κάτω και από την πίεση των διαστάσεων που παίρνει το απεργιακό κύμα, αυτές οι αποφάσεις πρέπει να πολλαπλασιαστούν από τα σωματεία.

Οι μεγάλοι απεργιακοί αγώνες των Γάλλων εργαζομένων δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν απεργιακά, αποφασιστικά, μαχητικά.

Δείχνουν ότι το κεφάλαιο σε όλες τις χώρες έχει τους ίδιους στόχους και για την Ασφάλιση.

Έχουμε σημαντική πείρα από τους μαζικούς και ενωτικούς αγώνες της περιόδου Γιαννίτση, που ακύρωσαν εκείνο το αντιλαϊκό έκτρωμα. ‘Έκτοτε όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) προσπαθούν να το υλοποιήσουν λίγο – λίγο αλλά δεν τα έχουν καταφέρει.

Να μη χαθεί χρόνος. Προετοιμάζουμε μαζικές διαδικασίες στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς. Με Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, πολύμορφες δράσεις, κλιμακώνουμε την αγωνιστική – απεργιακή αντεπίθεση.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα για τη σύσκεψη σε κάθε σωματείο και κάθε συνδικαλιστή που προβληματίζεται και αγωνιά, για να οργανωθεί καλύτερα η πάλη, για να δυναμώσει το απεργιακό μέτωπο.

Διεκδικούμε:

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Ασφάλιση. Κάλυψη των απωλειών σε συντάξεις, κύριες και επικουρικές.

Να μην εφαρμοστεί και να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου. Να μην καταργηθεί η “προσωπική διαφορά”, να αποδοθούν χωρίς καθυστερήσεις, αιτήσεις και προαπαιτούμενα τα παρακρατηθέντα ποσά. Κατώτατη κύρια σύνταξη στα 600 ευρώ.

Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τους μισθωτούς, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους να μην ξεπερνούν τα 60 χρόνια για τους άνδρες, τα 55 για τις γυναίκες, τα 55 και 50 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Υπεράσπιση και διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ και σε άλλους κλάδους και ειδικότητες (σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα) που δουλεύουν σε ομοιογενείς συνθήκες, άμεση επανένταξη στο θεσμό των κλάδων που εξαιρέθηκαν το 2011.

Ανασύσταση των ΟΕΚ – ΟΕΕ, με το σύνολο των αρμοδιοτήτων τους. Να ξεκινήσει και να ενισχυθεί το κατασκευαστικό πρόγραμμα, να ξεκινήσουν όλα τα προγράμματα που καταργήθηκαν, να διευρυνθούν τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού. Δημόσιες και δωρεάν υποδομές αθλητισμού και πολιτισμού, δημόσιες και δωρεάν κατασκηνώσεις για τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τις οικογένειές τους.

Επαναφορά του επιδόματος τοκετού, για όλες τις γυναίκες χωρίς προϋποθέσεις. Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Άμεση μεταφορά του νοσοκομείου της Χαλκίδας στο νέο κτίριο, τώρα προσλήψεις, πλήρους απασχόλησης όλου του απαιτούμενου προσωπικού για τη λειτουργία του. Ομοίως, να εξασφαλιστεί η λειτουργία όλων των υποδομών υγείας και πρόνοιας στην Εύβοια.

Άμεσες προσλήψεις στα ασφαλιστικά ταμεία, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, στο ΕΚΑΒ, σε κοινωνικές δομές και ιδρύματα Πρόνοιας.

Διεκδίκηση Δημόσιας Υποχρεωτικής Κοινωνικής Ασφάλισης για όλους. Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

There is no slider selected or the slider was deleted.

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: