Home > Hot ! > Συνεχίζεται για 2η μέρα η κατάληψη σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Μαντουδίου – Άλυτα ακόμη τα προβλήματα από τον Ζορμπά

Συνεχίζεται για 2η μέρα η κατάληψη σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Μαντουδίου – Άλυτα ακόμη τα προβλήματα από τον Ζορμπά

Ανακοίνωση για την κατάσταση των  ΕΠΑΛ και ΓΕΛ Μαντουδίου εξέδωσαν οι μαθητές οι οποίοι και στιγματίζουν την αδιαφορία του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, για την κατάσταση που έχει περιέλθει το σχολείο μετά την καταστροφική επίθεση του Ζορμπά.

Συγκεκριμένα αναφέρουν

«Κυρίες και κύριοι μετά τα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα που καταγράφηκαν στην περιοχή μας δημιουργήθηκαν πολλαπλές ζημιές σε όλο το δήμο το ποτάμι ξεχείλισε και το νερό εισχώρησε στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας όπως και μέσα στο κτίριο. Παρόλο που τα μαθήματα είχαν διακοπεί για δύο ολόκληρες εβδομάδες καθώς δεν είχε σταλεί συνεργείο καθαρισμού και ηλεκτρολόγος, συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα και κάποια τμήματα ειδικότητας, υπολειτουργούν. Το κύριο όμως θέμα που απασχολεί και τα δύο λύκεια είναι η θέρμανση. Ένας μήνας πέρασε και ο Δήμος μας δεν έχει στείλει καμία ειδοποίηση στη διεύθυνση του σχολείου. Όσον αφορά την επισκευή του καυστήρα, είναι αδιανόητο να μην υπάρχει θέρμανση εδώ και ενώ είναι ήδη Νοέμβριος και τα πρωινά έχει αρκετό κρύο, οδηγηθήκαμε σε κατάληψη του κτιρίου διότι ο Δήμος δεν ανταποκρινόταν στα αιτήματα μας. Αυτό που ζητάμε από εσάς είναι να μας στηρίζετε απέναντι σε αυτή την αδιαφορία

 

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ με επιστολή τους προς το Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας αναφέρουν τα προβλήματα και τους λόγους που τους οδήγησαν στην κατάληψη.

Συγκεκριμένα γράφουν:

«Σας ενημερώνουμε ότι η κίνησή μας αυτή οφείλεται στην αμέλεια του Δήμου για τις ζημιές που δεν έχουν διορθωθεί. Οι λόγοι που μας οδήγησαν στην κατάληψη του κτιρίου είναι οι εξής:

Πρώτον: Θέρμανση

Δεύτερον: Περίφραξη του εξωτερικού χώρου

Τρίτον: Αποκατάσταση των μηχανημάτων στα εργαστήρια

Τέταρτον: Απολύμανση εξωτερικού και κυρίως εσωτερικού χώρου. Τις προάλλες προβαίνοντας σε κατάληψη στο κτίριο του Δήμου το μόνο που καταφέραμε ήταν να φτιαχτεί η ηλεκτροδότηση του κτιρίου με μεγάλη προσπάθεια και πίεση.

  Οι υπογραφές Δεκαπενταμελούς

Πρόεδρος Νίκος Λιάσκος                                                     Αντιπρόεδρος Ανδρέας Χατζηκωνσταντίνου

Την Τετάρτη 31 10/2018 συνεδρίασαν από κοινού τα δεκαπενταμελή μαθητικά συμβούλια με εκπροσώπους των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων αποτέλεσμα αυτής της συνεδρίασης είναι η σύνταξη του παρόντος εγγράφου και το οποίο σας γνωστοποιούμε. Το σχολικό κτίριο στο οποίο στεγάζεται το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Μαντουδίου τελεί υπό κατάληψη για δεύτερη ημέρα από τους μαθητές των δύο σχολείων. Τους μαθητές οδήγησε σε αυτή την ενέργεια, η αδιάφορη στάση των αρμόδιων τοπικών αρχών, στα αιτήματα που τους υποβλήθηκαν.Επαναλαμβάνουμε ότι τα προβλήματα που πλήττουν και τα δύο σχολεία είναι τα ακόλουθα.

Πρώτον: μη λειτουργία του συστήματος κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου

Δεύτερον: καταστροφή της περίφραξης του κτιρίου

Τρίτον: καθίζηση και υποχώρηση του εδάφους στον προαύλιο χώρο του σχολείου και παρουσία φερτών υλών Τέταρτον: ανθυγιεινή παρουσία οσμής πετρελαίου στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις εκτεταμένες καταστροφές στον εργαστηριακό εξοπλισμό των σχολικών εργαστηρίων του ΕΠΑΛ από τα παραπάνω προκύπτουν θέματα ομαλής διεξαγωγής των μαθημάτων, αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των μαθητών.

Για τους λόγους αυτούς σας παρακαλούμε να μας απαντήσετε εγγράφως με ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα τελεσφορήσουν, όλα τα παραπάνω ζητήματα. Η όσο το δυνατόν γρηγορότερη απάντησή σας που ταυτόχρονα δίνει και λύσεις στα παραπάνω αναφερόμενα, μπορεί να σημάνει και τη λήξη της κατάληψης. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Μαντουδίου, ο πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού Συμβουλίου του ΓΕΛ Μαντουδίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Μαντουδίου, ο Πρόεδρος του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του ΕΠΑΛ Μαντουδίου.

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: