Περισσoτερα"/>
Home > Η κουζίνα μας > Σουτζουκάκια σμυρνέικα

Σουτζουκάκια σμυρνέικα

Υλικά για 4 άτομα:

Μισό κιλό κιμά, 1/3 κούπας φρυγανιά τριμμένη, 1-2 σκελίδες σκόρδο, 4 κουταλιές σούπας λάδι, 1/2 κουταλάκι κύμινο, 1 κουταλάκι αλάτι, 1/2 κουταλάκι πιπέρι

Για τη σάλτσα:

1 κουτί 500 γρ χυμό ντομάτας, 1 πιπεριά (προαιρετικά και καυτερή) ψιλοκομμένη, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 κουταλάκι ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λάδι, τη φρυγανιά, το σκόρδο, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Βρέχοντας τις παλάμες μας συνέχεια με νερό, ζυμώνουμε το μείγμα για 5 λεπτά. Πρέπει να είναι αφράτο το μείγμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Έπειτα πλάθουμε σουτζουκάκια σε σχήμα οβάλ και τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί του φούρνου. Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι αρχικά και έπειτα τη πιπεριά. Ανακατεύουμε να ψηθούν καλά και βάζουμε το χυμό ντομάτας και τα καρυκεύματα. Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά περίπου και μετά προσθέτουμε τα ψημένα σουτζουκάκια μαζί με λίγες κουταλιές ζουμί από το ταψί. Συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 15 λεπτά και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι, πατάτες πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

ΠΗΓΗ: Οι συνταγές της Αργυρούλας

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: