Περισσoτερα"/>
Home > Επιστολες - Ανακοινωσεις > Σωματείο Εργαζομένων Ομίλου ΝΗΡΕΑΣ Ιχθυοκαλλιέργειες Ν. Εύβοιας: Συμπαράσταση στον Αστακό

Σωματείο Εργαζομένων Ομίλου ΝΗΡΕΑΣ Ιχθυοκαλλιέργειες Ν. Εύβοιας: Συμπαράσταση στον Αστακό

Το σωματείο μας συμπαραστέκεται και στηρίζει το σωματείο στον Αστακό, στη μάχη που δίνει για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η είδηση για παραπομπή στο αυτόφωρο προϊσταμένου, που έστειλε εργαζόμενους για εργασίες στη θάλασσα ενώ υπήρχε απαγορευτικό, δείχνει πως ακόμα και για τα στοιχειώδη χρειάζεται συνεχής αγώνας. Η αποφασιστική παρέμβαση του σωματείου και η σταθερή προσήλωσή του στην προστασία, πρώτα και κύρια, της υγείας και ασφάλειας των συναδέλφων, είναι καθοριστικός παράγοντας για να σταματήσει η ασυδοσία και η δουλειά χωρίς όρους. Παράλληλα αποδεικνύει πως οι αγώνες έχουν αποτέλεσμα. Ακόμα και για να προστατέψουμε τις ίδιες μας τις ζωές, απαιτείται οργάνωση.

Το γεγονός πρέπει να γίνει μάθημα σε κάθε εργάτη. Να μείνει κανείς έξω από το σωματείο του. Να μην παρασυρθεί κανείς από τα κόλπα της εργοδοσίας, που θα προσπαθήσει να συκοφαντήσει το σωματείο και να βάλει εμπόδια στη δράση του. Άλλωστε με τα γεγονότα αυτά πέφτει στο κενό η προπαγάνδα που θα αναμασούν διάφορα τσιράκια, πως με τη δράση του σωματείου κινδυνεύουν οι δουλειές. Αντίθετα με την παραβίαση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας κινδυνεύουν όχι μόνο οι δουλειές, αλλά και οι ζωές μας.

Απαιτούμε από την εργοδοσία, αντί να ξοδεύει τις «εργατοώρες» των στελεχών της για να πολεμάει τα σωματεία, να εξασφαλίσει ασφαλείς συνθήκες εργασίας.Να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Να σταματήσει να φορτώνει στις πλάτες άλλων εργαζομένων, τη δουλειά από μονάδες που δεν μπορούν να εξαλιεύσουν λόγω καιρού, επιβάλλοντας εξαήμερα ή εξαντλητικά ωράρια και την ίδια στιγμή να βάζει τους εργαζόμενους να τσακωθούν μεταξύ τους, λέγοντας πως σε αυτούς που δουλεύουν παραπάνω, πως φταίνε αυτοί που αρνούνται να δουλέψουν με κακοκαιρία. Πιέζονται έτσι οι συνάδελφοινα δουλέψουν σε επικίνδυνες συνθήκες

Απαιτούμε από το σύνδεσμο θαλασσοκαλλιεργητών που δια στόματος του γραμματέα του κ. Μπιτσιάκου, μας είπε στη συνάντηση που είχαμε πως βάζει πάνω από όλα τα μέτρα ασφαλείας, να πάρει θέση. Να τηρήσει παράλληλα τη δέσμευσή του, για νέα συνάντηση για τη συζήτηση της Συλλογικής Σύμβαση, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων, μέτρα που συμβάλλουν στην υγιεινή και ασφάλεια.

Απαιτούμε τέλος από την κυβέρνηση, που ακολουθώντας τα βήματα των προηγούμενων, αφήνει υποστελεχωμένες τις υπηρεσίες, να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις προσωπικού και χρηματοδότηση, για να μπορούν να γίνονται ουσιαστικοί έλεγχοι.Να νομοθετηθούν αυστηρότεροι κανόνες ασφαλείας. Να μπει το επάγγελμα στα Βαρέα και ανθυγιεινά.

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: