Home > Η κουζίνα μας > Σιμιγδαλένιος χαλβάς κατσαρόλας

Σιμιγδαλένιος χαλβάς κατσαρόλας

Υλικά:

    1 ποτήρι λάδι ανάμεικτο με σπορέλαιο

1 ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό

1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό

2,5 ποτήρια ζάχαρη και

4 ποτήρια νερό

1 ποτήρι χοντροκομμένα κι ασπρισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση:

    Βράζουμε 5 λεπτά το νερό και τη ζάχαρη. Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το σιμιγδάλι με το λάδι κι ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει. Μέσα στο σιμιγδάλι προσθέτουμε και τα αμύγδαλα για να σοταριστούν και να μοσχομυρίσουν. Αφού ροδίσει το σιμιγδάλι τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βρασμένο σιρόπι, ανακατεύοντας καλά συνεχώς.

Τον βάζουμε πάλι στην φωτιά να πάρει 3-4 βράσεις προσέχοντας να πήξει ελαφρά για μην πήξει πολύ και γίνει σφιχτός.

Κατεβάζουμε το χαλβά απ’ τη φωτιά τον σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφού πήξει καλά, τον αδειάζουμε σε  μια φόρμα και όταν μισοκρυώσει τον γυρνάμε σε μια πιατέλα. Δε ξεχνάμε να προσθέσουμε κανέλα.

 

Αφηστε ενα σχολιο

error: