Home > Hot ! > Σάλτσες τρελές για δέσιμο στο εστιατόριο «Βλαχόπουλος»!

Σάλτσες τρελές για δέσιμο στο εστιατόριο «Βλαχόπουλος»!

Πόσες φορές δε γκρινιάξαμε για μια υδαρή σάλτσα που μας κατέστρεψε το φαγητό;

  •  Μία καλή σάλτσα μπορεί να τονίσει τις αρετές των άλλων υλικών, να συνοδεύσει διακριτικά και να ανεβάσει το ηθικό των… συνεσταλμένων φαγητών.
  •  Βασικός κανόνας για μία ζεστή σάλτσα είναι να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινο κουτάλι.
  • Όταν στην κατσαρόλα μας έχουμε λαχανικά και θέλουμε να πετύχουμε ένα ωραία δεμένο ραγού για παράδειγμα, εμφανίσιμο και φυσικά νόστιμο, θα πρέπει τα λαχανικά να μπαίνουν διαδοχικά ανάλογα με τις αντοχές τους, ώστε στο τέλος να συγχρονιστούν αποβάλλοντας όσα υγρά πρέπει να αποβληθούν και όχι να παραβράσουν και να γίνουν εις την κοινήν …νιανιά!
  •  Βότανα μπαχαρικά, οινοπνευματώδη….όχι υπερβολές. Καλύτερα μικρές ποσότητες για να αποφύγουμε ένα καυτερό αποτέλεσμα που βάζει φωτιά στο στόμα και δεν ξέρει κανείς τι τρώει.
  •  Υπάρχουν χιλιάδες σάλτσες που μπορείτε εσείς να τις καλυτερεύσετε μόλις αποβάλετε το φόβο σας για την κουζίνα.
  • Να προτείνουμε μια εύκολη, αρωματική σαλτσούλα για την μακαρονάδα μας , να μη γκρινιάζει και η φίλη μας η Πάρη.
  • Μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο. Λίγο αλεύρι. Λίγη ρίγανη ή φρέσκο βασιλικό. Μία κούπα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Μία κούπα ζωμό κρέατος. Λίγο σκόρδο λιωμένο. Δύο τομάτες χωρίς φλούδα, ψιλοκομμένες. Μία κουταλιά πελτέ ντομάτας. Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη.
  •  Τώρα την εκτέλεση τη φαντάζεστε έτσι?

Για να βοηθήσουμε λίγο…

  • Τηγανίζουμε τα μανιτάρια σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Φροντίζουμε τα υγρά να μπορέσει η σάλτσα μας να βράσει για είκοσι λεπτά περίπου χωρίς να κολλήσει. Αυτό το εικοσάλεπτο ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά, μακριά απ το fb. Τη σερβίρουμε ζεστή πάνω στη μακαρονάδα μας με μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι.
  •   Και μη ξεχνάμε. Το άρωμα κάθε σάλτσας πρέπει να είναι διακριτικό. Υπερβολικά πολλά υλικά, φέρνουν σύγχυση και διαλύουν τη μαγεία!

Γράφουν η Νεκταρία και ο Γιάννης απ το εστιατόριο «Βλαχόπουλος» που βρίσκεται στο κέντρο της Ιστιαίας και μαγειρεύουν καθημερινά από τις έξι το πρωί ως τις έξι το απόγευμα με κέφι και μεράκι!

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: