booked.net

Home > Αυτοδιοίκηση > Ψήφισμα Π.Σ .Στερεάς Ελλάδας, για το Ν/σχ. του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας».

Ψήφισμα Π.Σ .Στερεάς Ελλάδας, για το Ν/σχ. του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας».Ψηφίστηκε από τη Βουλή, εν μέσω πανδημίας και μόνο με τις ψήφους της πλειοψηφίας, Νόμος με τον ψευδεπίγραφο τίτλο: «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας».

 • Το Υπουργείο Περιβάλλοντος αγνόησε τις αντιρρήσεις όλων των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων της χώρας καθώς και δεκάδων φορέων σχετιζόμενων με τα ζητήματα Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Κανόνων Προστασίας.

 

 • Ο Συνήγορος του Πολίτη υπογραμμίζει ότι υπάρχει θέμα σύγκρουσης με Οδηγίες της Ε.Ε., το Σύνταγμα και πλείστες Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
 • Ο νόμος επιφέρει επισφάλειες, που θα κοστίσουν και οικονομικά στο Ελληνικό Δημόσιο.

 

 • Ανοίγει το δρόμο για ουσιαστική ακύρωση των περιοχών Natura 2000,

με δυνατότητα πλέον δημιουργίας «περιβαλλοντοκτόνων δράσεων».

 

 • Όλοι οι Φορείς των προστατευόμενων περιοχών Natura 2000, οι εργαζόμενοι στους Φορείς, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και το ΓΕΩΤΕΕ, τοποθετηθήκαν κατά του κυβερνητικού νομοθετήματος.

 

 • Υποβαθμίζονται οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και αντικαθιστώνται με ένα μοντέλο αυστηρά ελεγχόμενο, από το κεντρικό κράτος, χωρίς πραγματική συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των ΜΚΟ και της Κοινωνίας των Πολιτών.

 

 • Προωθεί την αλόγιστη επέκταση ΑΠΕ κυρίως δε αιολικών πάρκων, ευνοώντας τους μεγάλους παραγωγούς σε βάρος των μικρών παραγωγών αλλά και των ενεργειακών κοινοτήτων.

 

 • Απαλλάσσονται της αδειοδότησης και μεταπίπτουν σε απλή γνωστοποίηση, σημαντικά τμήματα από τις μεταλλουργικές – μεταλλευτικές βιομηχανικές διεργασίες.

 

 • Αποδομεί τις λειτουργίες των Δασικών Υπηρεσιών, καθιστώντας αυτές ανίσχυρες για την υποστήριξη του δημόσιου συμφέροντος.

 

 • Οι ρυθμίσεις που εισάγονται για τους δασικούς χάρτες μπορεί στην πράξη να ακυρώσουν το εν λόγω εγχείρημα στο σύνολό του.

 

 • Ανοίγει παράθυρο στη νομιμοποίηση χιλιάδων αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις και ρέματα.
 • Διευκολύνει την εφαρμογή παρωχημένων μεθόδων διαχείρισης απορριμμάτων όπως η καύση.
 • Αφαιρεί σημαντικές αρμοδιότητες από την Αυτοδιοίκηση και κατά συνέπεια από τις τοπικές κοινωνίες.
 • Το νέο νομικό πλαίσιο, αποτελεί ένα σχέδιο χωρίς στρατηγική για το περιβάλλον και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η Κυβέρνηση δυστυχώς αντιλαμβάνεται το περιβάλλον ως εμπόδιο, για τις επενδύσεις.

 

Είναι καθήκον της Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας των Πολιτών, η αποτροπή στην πράξη των πολιτικών της καταστροφής και ο επανακαθορισμός,  με βάση τα νέα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής.

 

Οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν με κάθε μέσο, το Περιβάλλον που ζουν καθώς και την ποιότητα ζωής τους.

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Στερεάς Ελλάδας, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση,

ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην υποβάθμιση του Περιβάλλοντος και θα αντιταχθεί σε κάθε απόπειρα, που θα στρέφεται εναντίον του Δημόσιου συμφέροντος, στα διοικητικά όρια της περιφέρειάς μας.

 

Όσοι πιστεύουν, ότι οι πολίτες της  περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θα αποδεχθούν  παθητικά

τη μοίρα τους, είναι βαθιά νυχτωμένοι και πολύ γελασμένοι.

 

Η Κυβέρνηση και οι επίδοξοι «μνηστήρες- επενδυτές»,  θα μας βρουν μπροστά τους!

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:

Αναγνωστάκης Δημήτριος.

Ακριώτου Θεοδώρα.   Λάμπου Σπυρίδων.  Μελισσάρης Ιωάννης.

Μπερμπερής Μωυσής.  Παρασκευάς Δρόσος.   Σκούρας Γεώργιος

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: