Home > Hot ! > [video]Με συγκαλύψεις πάει σε εκλογές ο Εμπορικός Σύλλογος Ιστιαίας

[video]Με συγκαλύψεις πάει σε εκλογές ο Εμπορικός Σύλλογος Ιστιαίας


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου το βράδυ η εκλογολοαπολογιστική συνέλευση του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Ιστιαίας κατά την οποία πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός δράσης και ο οικονομικός απολογισμός της απελθούσης διοίκησης του Συλλόγου και καθορίστηκε η ημερομηνία για τις αρχαιρεσίες.

Αρχικά το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Θανάσης Κομποθανάσης αναφέρθηκε στις δράσεις του Συλλόγου τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ η Ταμίας Ελένη Κραβαρίτη έκανε τον οικονομικό απολογισμό. Επίσης η Γραμματέας Μαίρη Δημητροπούλου ανέφερε πως από την προηγούμενη Διοίκηση δεν της παραδόθηκε το βιβλίο πρακτικών και αναγκάστηκε να αγοράσει καινούργιο.

Σχετικά με τα οικονομικά θέματα το μέλος Πέτρος Φλώρος έκανε λόγο ότι ακούγονται ποσά χωρίς να γνωρίζει κανείς πως χρησιμοποιήθηκαν κάνοντας λόγο πως κανονικά ο απολογισμός θα έπρεπε να γίνεται κατόπιν ελέγχου από ορκωτό ελεγκτή.

Η κ. Κραβαρίτη απάντησε, ότι όποιος θέλει μπορεί να κάνει αίτηση και να του δοθούν όλα τα οικονομικά του Συλλόγου που αφορούν αυτή τη Διοίκηση. Επίσης ανέφερε ότι, από την προηγούμενη Διοίκηση παρέλαβε με επιφύλαξη και δεν φέρει καμιά ευθύνη. Επίσης έκανε λόγο για πρόβλημα στο ταμείο της τάξεως των 1600 ευρώ, που πληρώθηκαν απ’ αυτή τη Διοίκηση, ενώ το ποσό δεν παραδόθηκε απ’ την προηγούμενη. Ο Νίκος Ρόμπαπας όμως τόνισε πως αυτό γιατί να μην το γνωρίζουν τα μέλη από καιρό και να το μαθαίνουν τώρα. Η απάντηση που δόθηκε απ’ τον Θανάση Κομποθανάση ήταν πως «είμαστε μικρή κοινωνία και είπαμε να σεβαστούμε τα μέλη που έχουν υπηρετήσει τον Εμπορικό Σύλλογο».

Το θέμα της ενημέρωσης, ώστε να υπάρχει διαφάνεια ανέφερε και η εκδότρια του Palmosev.gr Πάρη Ντελκή αναφέροντας χαρακτηριστικά «αν δεν θέλετε η ενημέρωση των μελών να γίνεται από τα μέσα ενημέρωσης τουλάχιστον τα μέλη πρέπει να μαζεύονται και να τα ενημερώνετε. Ο Σύλλογος πρέπει να λειτουργεί θεσμικά και όχι ατομικά».

Το μέλος Κική Σταματονικολού ζήτησε να μάθει γιατί παραιτήθηκαν τα μέλη της Διοίκησης που παραιτήθηκαν και έτσι ο Σύλλογος αναγκαστικά πάει σε εκλογές. Η απάντηση που της δόθηκε ήταν, πως δεν μπορεί να γνωρίζει η Διοίκηση τους προσωπικούς λόγους για την παραίτηση του καθενός και πως πρέπει να ρωτηθούν οι ίδιοι γιατί προτίμησαν να παραιτηθούν. Επίσης η κ. Σταματονικολού έθεσε εντόνως το θέμα της ενημέρωσης για τη Γενική Συνέλευση, τονίζοντας πως δεν έλαβε καμία ενημέρωση, ούτε στο κατάστημα της, ούτε στα καταστήματα της γειτονιάς της. Επίσης έκανε λόγο για μη νόμιμη απαρτία αναφέροντας χαρακτηριστικά «είμαστε όσοι πρέπει; Εδώ βλέπω συζύγους, παιδιά, συνταξιούχους.) Από τα μέλη της Διοίκησης δόθηκε η απάντηση πως μοίρασαν πάνω από 200 προσκλήσεις και πως αν κάποιος δεν θεωρεί τη διαδικασία σύννομη έχει κάθε δικαίωμα να την προσβάλει.

Το θέμα της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς και της κατάστασης που επικρατεί σ’ αυτή τέθηκε από τον Κώστα Χασανδρινό, ο οποίος αναρωτήθηκε τι κάνει ο Εμπορικός Σύλλογος επ’ αυτού. Η απάντηση από το μέλος της Διοίκησης Θανάση Κομποθανάση ήταν πως ο Σύλλογος έχει πάει στον Εισαγγελέα και πως περιμένει απάντηση και από την Αστυνομία, αλλά και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην οποία έχει προσφύγει.

Η εκδότρια του Palmosev.gr. Πάρη Ντελκή ζητώντας εκ νέου το λόγο, ρώτησε αν οι δράσεις του Συλλόγου για το παρεμπόριο έχουν να κάνουν και με τη μη νόμιμη παροχή υπηρεσιών, θυμίζοντας την παρέμβασή της στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανού. Τονίζοντας πως ο Εμπορικός Σύλλογος πρέπει να προστατεύει όλα τα μέλη του. Αρχικά το ερώτημα της κ. Ντελκή δεν απαντήθηκε, αφού ο προεδρεύων της συνέλευσης Νίκος Ζαλάβρας έκανε μια γενική και αόριστη  αναφορά για το πώς πρέπει να λειτουργεί ενωτικά ο Σύλλογος. Κατόπιν νέας όχλησης της κ. Ντελκή κι ενώ ο κ. Ζαλάβρας πήγαινε να λήξει τη συνέλευση δόθηκε τελικά απάντηση η οποία ήταν πως πρέπει να γίνει σχετικό αίτημα για να μπορέσει να κινήσει διαδικασίες ο Σύλλογος.

Τέλος καθορίστηκε οι αρχαιρεσίες να γίνουν την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου από τις 3.30 το μεσημέρι ως της 8.00 το βράδυ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα ταμειακώς ενήμερα μέλη και όσα εξοφλήσουν τη συνδρομή του στο Σύλλογο ή γραφούν μέλη εκείνη την ημέρα. Οι υποψηφιότητες θα πρέπει να έχουν κατατεθεί έως και τρεις μέρες πριν από τη διαδικασία των αρχαιρεσιών. Επίσης καθορίστηκε και η εφορευτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από τους Κατερίνα Παπανικήτα, Γιάννη Κραβαρίτη και Νίκο Ζαλάβρα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: