Home > Hot ! > Δημοτικό Συμβούλιο με …διάττοντες αστέρες!

Δημοτικό Συμβούλιο με …διάττοντες αστέρες!


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


DSC_0010Αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο τα είχε όλα! Απουσίες, παρουσίες, extra εμφανίσεις, αντιδικίες. Ότι μπορεί να φανταστεί κανείς.

Κι όλα αυτά γιατί;
Σήμερα το απόγευμα 28 Δεκεμβρίου, στο Δημαρχιακό κτίριο της Ιστιαίας, η συνεδρίαση ξεκίνησε επεισοδιακά με απουσία της Δημάρχου, με αποχώρηση της αντιπολίτευσης με συνέχιση της συνεδρίασης απούσης της αντιπολίτευσης και στο τέλος με εμφάνιση της Δημάρχου με μιάμιση ώρα καθυστέρηση και ενημέρωση τελικά από τον Δημοτικό Υπάλληλο κ. Φώτου για το φλέγον θέμα. Δείτε το ακόλουθο video

Ποιο ήταν το φλέγον θέμα;

Η ενημέρωση του Σώματος για τα θέματα που θέτει ο έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης σε έλεγχο που διενεργεί στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού. Διαβάστε τη γραπτή αντίδραση της αντιπολίτευσης

Παροχή εγγράφων εξηγήσεων στα ερωτήματα που θέτει ο έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης σε έλεγχο που διενεργεί στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Γενική Γραμματεία για την
Καταπολέμηση της Διαφθοράς
Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών
Δημόσιας Διοίκησης
Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο της 14ης Δεκεμβρίου 2015 συζητήθηκε το θέμα της διενέργειας ελέγχου από το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με τη μη τήρηση των νόμιμων διαδικασιών για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων για τον Δήμο και το Δημόσιο.
Η κ. Δήμαρχος είχε δεσμευτεί προσωπικά, στην εν λόγω συνεδρίαση, ότι στο αμέσως επόμενο συμβούλιο θα μας ενημέρωνε, θα μας χορηγούσε όλα τα σχετικά έγγραφα και θα μας απαντούσε σε όλα τα ερωτήματα που θέτει η αρμόδια επιθεωρήτρια.
Για ακόμη μία φορά η κ. Δήμαρχος δεν τηρεί τον λόγο της. Κατόπιν τούτου η δημοτική παράταξη «Ο Δήμος είσαι ΕΣΥ» αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να απαντήσει στα ερωτήματα που θέτει ο έλεγχος. Από τα στοιχεία που γνωρίζουμε προκύπτει:
1) Στο πρώτο ερώτημα που αφορά στο πότε έλαβε γνώση ο Δήμος για την σύμφωνη γνώμη του Υπουργού για την παραχώρηση θέσεων σε περιοχή Natura, η απάντηση είναι μία και μόνη: 27/5/2015. Όταν δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια και το διατυμπάνιζαν όλα τα μέσα, πανηγύριζαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Πλείστοι δε όσοι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και η ίδια η κα Δήμαρχος, στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το συνομολογούν.
2) Στο δεύτερο ερώτημα, όπου ο έλεγχος ζητά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που προηγήθηκε της αίτησης με ημερομηνία 3/3/2015, με την οποία όπως προκύπτει, μόνη της η κα Δήμαρχος ζητά την σύμφωνη γνώμη του Υπουργού για τις συγκεκριμένες θέσεις, η απάντηση είναι: Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου δεν υπάρχει.
3) Ο έλεγχος ζητά να μάθει ποιες είναι οι ενέργειες του Δήμου κατόπιν των αναφερομένων εγγράφων που αδιαμφισβήτητα έχουν περιέλθει στην γνώση του Δήμου και της κ. Δημάρχου. Ένα έγγραφο αφορά σε καταγγελία για παράνομη κατάληψη αιγιαλού – παραλίας. Το δεύτερο είναι το πόρισμα της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, το οποίο αποφαίνεται ότι όλες οι εγκαταστάσεις και οι κατασκευές είναι παράνομες, διότι δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία δημοπράτησης από τον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού. Το τρίτο έγγραφο είναι τo πόρισμα των επιθεωρητών περιβάλλοντος,
όπου επίσης διαπιστώνεται η ύπαρξη παράνομων εγκαταστάσεων επειδή δεν υπάρχουν οι νόμιμες αδειοδοτήσεις.

Ουδέποτε όλα τα ανωτέρω έγγραφα δεν ετέθησαν υπ’ όψιν του Δημοτικού Συμβουλίου από την κυρία Δήμαρχο και τους συνεργάτες της, με αποτέλεσμα το σώμα του Συμβουλίου να βρίσκεται στο απόλυτο σκοτάδι, γεγονός που θα μας οδηγήσει προ δυσάρεστων εκπλήξεων.
Συνεπώς, η απάντηση είναι ότι ο Δήμος δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια που να αφορά τα ανωτέρω έγγραφα.
Εν τέλει, επί της ουσίας καμία ενέργεια ή δημοπράτηση δεν έγινε για τις εν λόγω θέσεις καντινών και ως εκ τούτου είναι δεδομένη η απώλεια εσόδων για τον Δήμο και το Δημόσιο, ενώ αφήνονται παντελώς έκθετοι και οι επαγγελματίες που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Νατάσσα Φουρνάρη
Στέργιος Βενετής
Βασίλης Δημόπουλος
Ουρανία Παπανδρέου
Θανάσης Καμαράτος

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: