Home > Η κουζίνα μας > Πως φτιάχνουμε τον τραχανά;

Πως φτιάχνουμε τον τραχανά;

Υλικά:

  • 1-1/2 κιλό αλεύρι κίτρινο
  • 1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 κιλό αλεύρι άσπρο
  • 4 κουταλιές αλάτι
  • 1 κιλό περίπου γάλα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε μια μαλακή ζύμη. Στη συνέχεια την κόβουμε με το χέρι σε κομματάκια και τα απλώνουμε για να στεγνώσοει, στον αέρα, σκεπασμένα με τούλι για να μην κάθονται έντομα. Την επόμενη ημέρα το πρωί, τρίβουμε τα κομμάτια με τα χέρια μας και στη συνέχεια τα περνάμε από  τρυπητό κόσκινο, όπου  βγαίνουν μικρά κομματάκια. Τα απλώνουμε ξανά στον ήλιο, σκεπασμένα με τούλι για να ξεραθούν και μετά τα αποθηκεύουμε. Το μείγμα είναι έτοιμο για σούπα.

Αφηστε ενα σχολιο

error: