Το βράδυ της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Εύβοιας και ο Σύλλογος Γυναικών Ιστιαίας διοργάνωσαν ένα αφιέρωμα στον Νίκο Τριανταφυλλόπουλο και τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.
«Τάξις Πλέουσα». Βασικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Άγγελος Μαντάς, η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου και ο Δημήτρης Κουτσούγερας ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο ίδιος ο κ. Τριανταφυλλόπουλος. Την εκδήλωση προλόγισε η κ. Μαρία Τρίγκα ευχαριστώντας όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και βρέθηκαν στην αίθουσα, ενώ διάβασε βιογραφικά στοιχεία του κ. Τριανταφυλλόπουλου.
Δείτε το βίντεο:
Στην συνέχεια ο λόγος πέρασε στους βασικούς ομιλητές, την αρχή έκανε η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου που διάβασε το ποίημα του κ. Τριανταφυλλόπουλου «Τάξις Πλέουσα» που ήταν και ο τίτλος της εκδήλωσης. Ενώ μίλησε για το συγγραφικό του έργο που έχει συνδεθεί με τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.
Δείτε το βίντεο:
Ο Δήμητρης Κουτσούγερας από την πλευρά του μίλησε για την εφηβική ηλικία του Τριανταφυλλόπουλου, όταν άρχισε τα πρώτα του βήματα ως συγγραφέας γράφοντας με ψευδώνυμο σε νεανικά περιοδικά της εποχής.
Οι ομιλίες έκλεισαν με τον κ. Άγγελο Μαντά να διαβάζει απόσπασμα από το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Στο Χριστό στο κάστρο» καθώς όπως τόνισε μία εκδήλωση για τον Νίκο Τριανταφυλλόπουλο δεν μπορεί να κλείσει με τίποτε άλλο εκτός από Παπαδιαμάντη.
Δείτε το βίντεο:
Μετά και την ομιλία του κ. Μαντά στο βήμα ανέβηκε στο βήμα ο ίδιος ο κ. Τριανταφυλλόπουλος που μίλησε εμφανώς συγκινημένος προς το κοινό.
Δείτε το βίντεο:
Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr
Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr