Home > Hot ! > [video] Επίσκεψη Αμερικάνων φοιτητών στην εκκλησία του Αγ.Νικολάου της Ν.Σινασού

[video] Επίσκεψη Αμερικάνων φοιτητών στην εκκλησία του Αγ.Νικολάου της Ν.Σινασού


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Το πρωί της Δευτέρας  8 Αυγούστου ομάδα Αμερικάνων φοιτητών με τους καθηγητές τους επισκέφθηκαν τη Ν.Σινασό. Αρχικά ξεναγήθηκαν από τον ιερέα του ναού του Αγίου Νικολάου της Νέας Σινασού, π. Γεώργιο Γρεμενά, ο οποίος μίλησε με λεπτομέρειες για τα κειμήλια που φυλάσσονται στο ναό, ενημερώνοντας τους φοιτητές που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Πασχάλης Κιτρομιλίδης δήλωσε:
«Επισκεφθήκαμε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου της Νέας Σινασού με μία ομάδα φοιτητών από την Αμερική, οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα μελετώντας το αρχείου του Κέντρου Μικρασιατικών σπουδών. Οι φοιτητές αυτοί παρακολουθούν ένα πρόγραμμα κατάρτισης για τον ελληνισμό της Καππαδοκίας, το οποίο άρχισε πριν από δύο χρόνια και συντονίζεται από τα δύο αμερικάνικα Πανεπιστήμια, το Hellenic College και τη σχολή του Τίμιου Σταυρού της Βοστόνης και το Stockton της Νέας Ιερσέης. Το πρόγραμμα διεξάγεται σε συνεργασία με το Κέντρο Μικρασιατικών σπουδών, που είναι ο φορέας υποδοχής στην Αθήνα. Οι φοιτητές καταρτίζονται και ο αρχικός σχεδιασμός περιλάμβανε και επίσκεψη στη Καππαδοκία, για να επισκεφτούμε τους οικισμούς, των οποίων το ιστορικό υλικό μελετούν στο αρχείο του Κέντρο Μικρασιάτικων σπουδών. Φέτος λόγω των γεγονότων στην Τουρκία δεν κατέστη δυνατόν, να επισκεφτούμε την Καππαδοκία. Φέραμε τα παιδιά να επισκεφτούν  τα προσφυγικά Καππαδοκικά χωριά της Εύβοιας, το Προκόπι και την Νέα Σινασό. Αυτός είναι ο λόγος της επίσκεψής μας. Εδώ στον Άγιο Νικόλαο μελετήσαμε τις εικόνες και τα άλλα κειμήλια, που ήρθαν από τους Ναούς της Σινασού. Πρόκειται για ένα πραγματικό Μουσείο της θρησκευτικής Τέχνης, της Σινασού, που πολλά έχει να μας πει για την θρησκευτική αλλά και γενικότερα για την πνευματική ζωή, αυτής της σημαντικής κωμόπολης, της Καππαδοκίας. Οι φοιτητές, έχουν μάθει ελληνικά και παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον το πρόγραμμα. Θεωρούμε ότι η προσπάθεια αυτή δικαιώνει και την πρωτοβουλία της δημιουργίας του προγράμματος στην Αμερική, αλλά και το έργο του Κέντρου, το οποίο διαφύλαξε τόσα πολλά πολύτιμα στοιχεία, τα οποία έτσι γίνονται προσιτά σε ένα ευρύτερο ερευνητικό κοινό». Στη συνέχεια η Δέσποινα Μπουγιουκμάνου –Παπανδρέου εκ μέρους του Συλλόγου της Ν. Σινασού τους ξενάγησε στο χωριό, κάνοντας στάση στο Δημοτικό σχολείο της Ν. Σινασού και στα γραφεία του Συλλόγου. Η κατάληξη της μέρας περιελάμβανε κέρασμα σε γνωστή παραθαλάσσια ταβέρνα. Η ξενάγηση αυτή  χάρισε στους επισκέπτες, όχι μόνο ιστορική γνώση αλλά και όμορφες αναμνήσεις.

Πάρη Ντελκή

video

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ Ν.ΣΙΝΑΣΟ (1) ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ Ν.ΣΙΝΑΣΟ (2) ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ Ν.ΣΙΝΑΣΟ (3) ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ Ν.ΣΙΝΑΣΟ (4) ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ Ν.ΣΙΝΑΣΟ (5) ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ Ν.ΣΙΝΑΣΟ (6) ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ Ν.ΣΙΝΑΣΟ (7) ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ Ν.ΣΙΝΑΣΟ (8) ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ Ν.ΣΙΝΑΣΟ (9) ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ Ν.ΣΙΝΑΣΟ (10) ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ Ν.ΣΙΝΑΣΟ (14) ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ Ν.ΣΙΝΑΣΟ (15) ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ Ν.ΣΙΝΑΣΟ (16) ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ Ν.ΣΙΝΑΣΟ (17) ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ Ν.ΣΙΝΑΣΟ (20) ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ Ν.ΣΙΝΑΣΟ (21) ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ Ν.ΣΙΝΑΣΟ (23) ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ Ν.ΣΙΝΑΣΟ (24) ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ Ν.ΣΙΝΑΣΟ (26) ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ Ν.ΣΙΝΑΣΟ

Δείτε video από πλήρη ξενάγηση στον Ιερό ναο Αγίου Νικολάου στη Νέα Σινασό Εύβοιας

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: