Home > Πολιτισμος - Κοινωνικα > Τρωγάδας – Travel: Τετραήμερη Εκδρομή σε Ιωάννινα-Ζαγοροχώρια-Πάργα-Σύβοτα 30 Σεπτεμβρίου – 03 Οκτωβρίου 2021 με δελτία ΟΓΑ.

Τρωγάδας – Travel: Τετραήμερη Εκδρομή σε Ιωάννινα-Ζαγοροχώρια-Πάργα-Σύβοτα 30 Σεπτεμβρίου – 03 Οκτωβρίου 2021 με δελτία ΟΓΑ.


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Τετραήμερη Εκδρομή ΟΓΑ – Ιωάννινα Ζαγοροχώρια Πάργα – Σύβοτα

Τρωγάδας – Travel Ταξιδέψτε μαζί μας φέτος το Φθινόπωρο σε Ιωάννινα – Ζαγοροχώρια – Πάργα – Σύβοτα

Οδική Εκδρομή 4 ημέρες 160 € κατ’ άτομο χωρίς δελτίο ΟΓΑ / 10 € κατ’ άτομο με δελτίο ΟΓΑ  (+60 € διαφορά μονόκλινου)

Ημερομηνίες εκδρομής: 30 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2021

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η Μέρα: 30/09/21 Εύβοια – Καλαμπάκα – Μέτσοβο – Ιωάννινα

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί από την Ιστιαία και τα υπόλοιπα καθορισμένα σημεία για το Ferry Boat Αγιόκαμπου προς Γλύφα με προορισμό την όμορφη Καλαμπάκα και τα μαγευτικά Μετέωρα, ένα σύμπλεγμα από σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη περιβαλλόμενα από δασωμένους λόφους.
Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος. Από τα τριάντα μοναστήρια που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνο έξι (Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου, Ιερά Μονή Βαρλαάμ, Ιερά Μονή Ρουσάνου, Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Αναπαυσά, Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου & Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος), τα οποία, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
Μόλις αφιχθούμε σε αυτό το τόσο ενδιαφέρον μέρος με το εντυπωσιακό τοπίο και θαυμάσουμε την απαράμιλλη ομορφιά που προσφέρει, θα ακολουθήσει επίσκεψη σε κάποια από τις Ιερές Μονές.
Έπειτα, θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας προς έναν αρχοντικό παραδοσιακό οικισμό, το Μέτσοβο. Σε αυτή την ορεινή πόλη, που βρίσκεται σκαρφαλωμένη ψηλά σε μια από τις ομορφότερες πλαγιές της Πίνδου θα απολαύουμε τον καφέ και το φαγητό μας σε ένα από τα πολλά εξαιρετικά μαγαζιά στην πλατεία ή σε κάποιο από τα γραφικά σοκάκια.
Όντας χορτασμένοι από το φαγητό και την βόλτα μας, θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας στα Ιωάννινα για τακτοποίηση και ξεκούραση έως το βράδυ που θα υπάρχει προαιρετική έξοδος για βόλτα στην πόλη.

2η Μέρα: 01/10/21 Ιωάννινα – Ζαγοροχώρια – Ιωάννινα

Αφού πάρουμε πρωινό στο ξενοδοχείο μας, στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τα Ζαγοροχώρια, ένα τοπίο ανυπέρβλητης φυσικής ομορφιάς με ανεξάντλητες δυνατότητες εξερεύνησης.
Στην «καρδιά» της Ηπείρου, φωλιασμένα στις κορυφογραμμές της Τύμφης, κρυμμένα σε δάση από πεύκα και έλατα, βρίσκονται σκορπισμένα 46 παραδοσιακά γραφικά χωριά, χτισμένα αμφιθεατρικά στην ευρύτερη ορεινή περιοχή της Τύμφης, της Πίνδου και του Μιτσικελίου.
Θα επισκεφτούμε κάποια χωριά με θέα το Φαράγγι του Βίκου, που πρόκειται για μια μαγευτική τοποθεσία με μεγάλη οικολογική αξία. Άλλωστε, βρίσκεται στο βιβλίο Guinness ως το φαράγγι με το μικρότερο άνοιγμα -μόλις 1100 μέτρα στο στενότερο σημείο του- ενώ ταυτόχρονα είναι ένα από τα βαθύτερα φαράγγια, με βάθος που ξεπερνά τα 900 μέτρα.
Πλημμυρισμένοι από την ομορφιά που μας προσφέρεται απλόχερα από την φύση, συνεχίζουμε το πρόγραμμα μας με ελεύθερο χρόνο για φαγητό και περιήγηση στο χωριό της επίσκεψης μας. Γεμάτοι πλέον από εικόνες καρτποσταλικών χωριών και ειδυλλιακών διαδρομών που σίγουρα θα παραμείνουν χαραγμένες στην μνήμη μας, θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για τα Ιωάννινα, την «πόλη των θρύλων» όπου θα αφιερώσουμε και όλη την υπόλοιπη ημέρα.
Τα Ιωάννινα, η πρωτεύουσα της Ηπείρου, αναπτύσσονται γύρω από την υπέροχη λίμνη Παμβώτιδα. Η φύση, το κλίμα και ο χαρακτήρας της πόλης ορίζονται από αυτήν την υδάτινη «κυρά».
Η λίμνη, με τα ακύμαντα νερά και το μικρό νησάκι αποτελεί ένα φυσικό μνημείο, που γύρω του ζει και αναπνέει ολόκληρη η πόλη και φυσικά όλη η παραλίμνια περιοχή αποτελεί μια ιδανική βόλτα, γεμάτη μικρά μαγαζιά και εστιατόρια, στα οποία συνδυάζονται οι εκλεκτές γεύσεις με το καταπράσινο τοπίο. Οι διαδρομές μέσα στην πόλη, τα πολλά αξιοθέατα και τα μουσεία, προσφέρουν την αίσθηση μιας άλλης εποχής, γεμάτης μυστικά και θρύλους. Θαυμαστά κτίρια, ολόκληρο το ιστορικό κέντρο, καθώς και η Καστροπολιτεία των Ιωαννίνων που χτίστηκε το 528 μ.Χ. και πρόκειται για το αρχαιότερο βυζαντινό φρούριο της ελληνικής επικράτειας, αποτελούν μοναδικά αξιοθέατα.
Μετά την βόλτα μας, είτε δίπλα στην λίμνη, είτε πιο κεντρικά στην πόλη θα απολαύουμε τον καφέ μας και έχοντας χορτάσει πλέον από εξερεύνηση και νιώθοντας ¨Πασάδες στα Γιάννενα¨ θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση. Για όσους θέλουν υπάρχει η δυνατότητα προαιρετικής βραδινής εξόδου.

3η Μέρα: 02/10/21 Ιωάννινα – Πάργα – Σύβοτα – Ηγουμενίτσα

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο ετοιμαζόμαστε για άλλη μια γεμάτη μέρα εκδράμοντας.
Η ημέρα μας θα ξεκινήσει με πρώτη στάση τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιήγηση στο αρχαιότερο μαντείο που συναντάται στον Ελλαδικό χώρο καθώς και σε άλλα σημαντικά μνημεία του αρχαιολογικού χώρου, όπως είναι η Ιερή Οικία (Ναός Διός), το Θέατρο, το Βουλευτήριο, το Στάδιο, η Ακρόπολη και το Πρυτανείο.
Μετά την επαφή με το παρελθόν κι αφού έχουμε χαρεί την βόλτα μας θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας προς τις δύο καλλονές της Ηπείρου, την Πάργα και τα Σύβοτα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ, φαγητό και εξερεύνηση.
Στην Πάργα, με το κάστρο να στολίζει την κωμόπολη, επιβλέποντας μας από ψηλά, θα τριγυρίσουμε στα γραφικά σοκάκια με την κοσμική ατμόσφαιρα και το νησιωτικό στυλ αποθανατίζοντας στο μυαλό μας εικόνες από πανέμορφα τοπία που θα μας συνοδεύουν μέχρι να την επισκεφθούμε ξανά. Συνέχεια έχει η «Καραϊβική της Ελλάδας», τα Σύβοτα, όπως τα χαρακτηρίζουν πολλοί, ένα ακόμη παραθαλάσσιο και πολύ δημοφιλές θέρετρο, διάσημο για το κάλλος του.
Τελειώνοντας την επίσκεψη μας και αφήνοντας πίσω μας την «Ριβιέρα της Ηπείρου» και πριν πάρουμε τον δρόμο την επιστροφής για το ξενοδοχείο μας, θα επισκεφθούμε ένα τελευταίο μέρος γι΄ αυτή την ημέρα, την Ηγουμενίτσα, σημαντικό λιμάνι της χώρας μας όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα.
Το βραδάκι, γεμάτοι από την εκδρομή μας, επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση με προαιρετική έξοδο για όποιον το επιθυμεί στην πόλη των Ιωαννίνων.

4η Μέρα: 3/10/21 Ιωάννινα – Άρτα – Ναύπακτος – Γαλαξίδι – Εύβοια

Παίρνουμε πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου μετά τα Γιάννενα, την Άρτα.
Η Άρτα εντυπωσιάζει τους επισκέπτες με τις εντυπωσιακές φυσικές εναλλαγές που παρουσιάζει: επιβλητικά βουνά, γραφικά ορεινά τοπία, περιοχές κατάφυτες από έλατα, καστανιές και πλατάνια, ποτάμια, καταρράκτες και πηγές, πεδινές εκτάσεις με καλλιέργειες εσπεριδοειδών και ελιές, μαγευτικές λιμνοθάλασσες. Στην είσοδο της πόλης βρίσκεται το φημισμένο πέτρινο γεφύρι της Άρτας, σήμα κατατεθέν, άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της, γνωστό από το ομώνυμο δημοτικό ποίημα.
Αφού κάνουμε την βόλτα μας, θα φάμε και θα συνεχίσουμε χορτασμένοι τον δρόμο μας προς την Ναύπακτο, μια γραφική παραθαλάσσια καστροπολιτεία με ζεστές γειτονιές και φιλόξενους κατοίκους όπου θα πιούμε τον καφέ μας στο Βενετσιάνικο λιμάνι, ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά λιμάνια της χώρας μας, με θέα την θάλασσα που την κυκλώνουν τα τείχη του κάστρου.
Τελευταία στάση της εκδρομής μας θα είναι το αρχοντικό Γαλαξίδι, μια θαλασσινή πολιτεία, ιστορικό σύμβολο της ναυτοσύνης με σπουδαία ιστορία. Μέσα από τα στενά καλντερίμια θα ξεκινήσουμε την βόλτα μας στις συνοικίες του παραδοσιακού οικισμού θαυμάζοντας τα νεοκλασικά καπετανόσπιτα με τις χρωματιστές προσόψεις.
Με τις πιο «γλυκές» αναμνήσεις, αφήνοντας πίσω μας αυτή τη ξακουστή ναυτοπολιτεία, θα αναχωρήσουμε προς το Ferry Boat της Γλύφας ή της Αρκίτσας όπου και θα περάσουμε στην Εύβοια και η εκδρομή μας θα φτάσει στο τέλος της.

🚌 Σημεία Αναχώρησης:

Ιστιαία
Ωρεοί
Πύργος
Λουτρά Αιδηψού
Αγία Άννα

Για άλλες αφετηρίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

📍 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Όλες τις μεταφορές µε πολυτελές πούλμαν του γραφείου µας.
Εισιτήρια πορθμειακής γραμμής Αγιόκαμπου – Γλύφας & Γλύφας – Αγιόκαμπου ή Αρκίτσας – Λ. Αιδηψού.
Τρείς διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο με πρωινό.
Όλες τις περιηγήσεις και τις εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Έμπειρο συνοδό του γραφείου µας.
Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.

 

📍 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
Φόρο διαμονής.

 

Σημείωση:

Το πρόγραμμα της εκδρομής δύναται να τροποποιηθεί εάν οι περιστάσεις το απαιτούν.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: