Home > Hot ! > Τρωγάδας Τravel: Εξαήμερη Εκδρομή ΟΓΑ στη Μυτιλήνη

Τρωγάδας Τravel: Εξαήμερη Εκδρομή ΟΓΑ στη Μυτιλήνη


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Εξαήμερη Εκδρομή ΟΓΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ταξιδέψτε μαζί μας στην αρχοντική Μυτιλήνη!! Οδική Εκδρομή 6 ημέρες
295 € κατ’ άτομο χωρίς δελτίο ΟΓΑ / 155 € κατ’ άτομο με δελτίο ΟΓΑ (+30 € διαφορά μονόκλινου)

 

Ημερομηνίες εκδρομής: 18 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου 2021

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η Μέρα (Δευτέρα): ΕΥΒΟΙΑ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ (ΕΝ ΠΛΩ)

Συγκέντρωση και αναχώρηση από τις καθορισμένες στάσεις για το Ferry Boat Λουτρών Αιδηψού προς Αρκίτσα με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά για επιβίβαση στο καράβι «NISSOS SAMOS» που αναχωρεί στις 20.00 για Μυτιλήνη. Το πρωί της επόμενης ημέρας, στις 08.00, άφιξη στη Μυτιλήνη, την πανέμορφη πρωτεύουσα του Νομού Λέσβου που συνδυάζει αρμονικά το παραδοσιακό στοιχείο με τις σύγχρονες ανέσεις.

2η Μέρα (Τρίτη): ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΘΕΡΜΗ – ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ – ΑΓΙΑΣΟΣ

Μετά την άφιξη μας στο νησί της Λέσβου και το λιμάνι της Μυτιλήνης, θα κατευθυνθούμε στο ξενοδοχείο διαμονής μας για τακτοποίηση. Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης που βρίσκεται στο λόφο των Καρυών πάνω από τη Λουτρόπολη Θερμής. Τη Μεγάλη Εβδομάδα του 1463 σε αυτό το μοναστήρι συνελήφθησαν, βασανίστηκαν απάνθρωπα και τελικά πέθαναν μαρτυρικά από τους Τούρκους και οι τρεις Άγιοι. Το 1962, σχεδόν 500 χρόνια ύστερα από το δράμα των Καρυών το μοναστήρι ανασυγκροτήθηκε και λειτουργεί με την τωρινή του μορφή ως γυναικεία μονή έως και σήμερα. Πλημμυρισμένοι από την Αγιότητα και τη σημαντική ιστορία του μοναστηριού αυτού θα το αφήσουμε πίσω μας και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο χωριό Μανταμάδος που σε πολύ μικρή απόσταση βρίσκεται η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα στο νησί. Στο ναό και εντός πολυτελούς κουβουκλίου βρίσκεται η ανάγλυφη εικόνα του Ταξιάρχη, που σύμφωνα με την παράδοση κατασκευάστηκε με χώμα και με αίμα των σφαγιασμένων από τους πειρατές, μοναχών. H θαυμαστή εικόνα είναι μοναδική στο χριστιανικό κόσμο της Ορθοδοξίας. Ακόμη, ο Άγιος Ταξιάρχης είναι ο προστάτης της περιοχής, αλλά και όλης της Λέσβου.
Το απόγευμα, η επόμενη επίσκεψη μας θα είναι σε ένα ακόμη πολύ σπουδαίο προσκύνημα βρισκόμενο στην καρδιά του νησιού κάτω από τον Λεσβιακό Όλυμπο, στον εντυπωσιακό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, στην κωμόπολη Αγιάσος με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Η ιστορία του ναού είναι άρρηκτα δεμένη με την εικόνα της Παναγίας της Bρεφοκρατούσας, ερχόμενη από τα Ιεροσόλυμα με την επιγραφή «Αγία Σιών», σε παραφθορά της οποίας οφείλεται η σημερινή ονομασία Αγιάσο. Έχοντας γευτεί την χάρη των προσκυνημάτων, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και το υπόλοιπο απόγευμα θα είναι ελεύθερο ώστε να απολαύσουμε την βόλτα μας για τον καφέ μας και τα ψώνια μας στο νησί. Το βράδυ, για όσους το επιλέξουν, προαιρετική νυχτερινή διασκέδαση σε αυτή την υπέροχη πόλη.

3η Μέρα (Τετάρτη): ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΚΑΛΛΟΝΗ – ΠΕΤΡΑ – ΜΗΘΥΜΝΑ

Αφού πάρουμε πρωινό στο ξενοδοχείο μας, θα αρχίσουμε την σημερινή μας περιήγηση στην κωμόπολη της Καλλονής, ευνοημένη από τη φύση, με τα νερά του Kόλπου να αγκαλιάζουν την πλούσια, μεγάλης έκτασης εύφορη πεδιάδα. Στην Καλλονή θα επισκεφθούμε την Μονή του Αγίου Ιγνατίου, γνωστή ως Ιερά Μονή Λειμώνος εξαιτίας του λιβαδιού (λειμώνα) στο οποίο είναι χτισμένη. Η μοναστική πολιτεία, είναι η μεγαλύτερη σε έκταση της Λέσβου και είναι μία μικρογραφία του Αγίου Όρους θα λέγαμε, μιας και το Καθολικό της μονής και ο γύρω αύλειος χώρος είναι άβατα στις γυναίκες, με εξαίρεση την πανήγυρη του κτίτορος Αγίου Ιγνατίου, όπου επιτρέπεται η είσοδος τους στην αυλή του Καθολικού. Η γενικότερη πρόσβαση στη μονή επιτρέπεται και σε άνδρες και σε γυναίκες. Από το 1526 η Μονή Λειμώνος δεσπόζει στην εκκλησιαστική ιστορία της Λέσβου με ιδιαίτερα σημαντικό πνευματικό και εκπαιδευτικό ρόλο.
Έπειτα, θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας στην κωμόπολη της Πέτρας, απλωμένη κατά μήκος εκτεταμένης αμμουδιάς, σε καταπράσινη έκταση με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά και τους γραφικούς πεζόδρομους. Ακόμη, σύμφωνα με τη μυθική παράδοση αποτέλεσε το αγκυροβόλι του Aχιλλέα στον Tρωικό Πόλεμο. Σε αυτή την κωμόπολη με το παραδοσιακό χρώμα, κύριος λόγος της επίσκεψη μας είναι ο Ιερός Ναός της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας, ένα από τα πλέον σημαντικά προσκυνήματα ολόκληρης της Λέσβου. Ο ναός της Παναγίας της Πέτρας, όπως είναι επίσης γνωστός, βρίσκεται στην κορυφή του βράχου της Πέτρας, ύψους 40 περίπου μέτρων και 114 σκαλιά λαξευμένα στην σκληρή πέτρα, οδηγούν τον επισκέπτη στην πανέμορφη εκκλησία, με την εκπληκτική θέα.
Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης μας για αυτή την μέρα είναι τα Μήθυμνα ή αλλιώς, όπως ονομάζεται σήμερα, Μόλυβος. Είναι ένας από τους ομορφότερους παραδοσιακούς και διατηρητέους οικισμούς όχι μόνο της Λέσβου αλλά και ολόκληρου του Αιγαίου. Το καλοδιατηρημένο κάστρο και τα στενά του ανηφορικά σοκάκια με τα αρχοντικά σπίτια είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που καθηλώνουν τους επισκέπτες. Το 1965 ανακηρύχθηκε ως διατηρητέος οικισμός με αποτέλεσμα να διατηρήσει σχεδόν ανέπαφο το παραδοσιακό του χρώμα και “άρωμα”. Αφού κάνουμε την βόλτα μας και φάμε θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση κι ύστερα, θα έχουμε το όλο το απόγευμα μας ελεύθερο για βόλτα στη πόλη της Μυτιλήνης. Το βράδυ υπάρχει η δυνατότητα προαιρετικής νυχτερινής εξόδου για όσους το θελήσουν.

4η Μέρα (Πέμπτη): ΜΥΤΙΛΗΝΗ ή ΑΪΒΑΛΙ

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα αφιερώσουμε όλη την ημέρα στην Μυτιλήνη. Πρόκειται για μία υπέροχη πόλη που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από το λιμάνι και πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης, τα επιβλητικά νεοκλασικά αρχοντικά και τα ιστορικά μνημεία, χαρακτηρίζουν την πόλη και της προσδίδουν μία αριστοκρατική φινέτσα μοναδική στο χώρο του Αιγαίου. Η πλακόστρωτη οδός Ερμού στη Μυτιλήνη προσφέρεται για βόλτα για ψώνια σε ένα από τα πολλά μαγαζιά που φιλοξενεί. Τέλος, αξίζει να πιείτε έναν καφέ αγναντεύοντας από τη μία τον γραφικό οικισμό της Επάνω Σκάλας και από την άλλη το Κάστρο της Μυτιλήνης και όταν φτάσει η στιγμή πολλά εστιατόρια και ταβερνάκια με ντόπιες γεύσεις περιμένουν να ικανοποιήσουν κάθε γαστριμαργική απαίτηση. Αφού απολαύσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας έως το τελευταίο λεπτό θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Όποιος θέλει, δύναται για βραδινή εξόρμηση στην πόλη.

(Προαιρετική μονοήμερη εκδρομή Πέμπτης στο Αϊβαλί)

ΑΪΒΑΛΙ

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, για όσους το επιθυμούν, μπορούν να πραγματοποιήσουν μονοήμερη εκδρομή, προαιρετικά και εάν υπάρχει δρομολόγιο, στο Αϊβαλί, με την προϋπόθεση να έχουν διαβατήριο ή καινούργιο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.
Το Αϊβαλί ή οι αλλοτινές Κυδωνιές, είναι ένα όνομα γνωστό και νοσταλγικό. Υπήρξε κάποτε ένα από τα σπουδαιότερα οικονομικά και πολιτιστικά κέντρα του υπόδουλου Ελληνισμού και ανήκει στις αλησμόνητες πατρίδες με διάχυτο το ελληνικό στοιχείο. Μπορείτε να περιπλανηθείτε στα εμπορικά μαγαζάκια, τους υπαίθριους καφενέδες, τις παλιές εκκλησίες -σημερινά τζαμιά- και να κάνετε τα ψώνια σας στην αγορά. Η γνωριμία με την πόλη είναι ένα ταξίδι όπου σμίγει το παρελθόν με το παρόν. Αφού επιστρέψουμε στην Μυτιλήνη από αυτή την παραμυθένια παραθαλάσσια πόλη στις ακτές του Αιγαίου με τα χρωματιστά αρχοντικά, τις λουλουδιασμένες αυλές και τα πέτρινα σοκάκια θα κατευθυνθούμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Όποιος θέλει μπορεί να συνεχίσει το βράδυ του με μία νυχτερινή έξοδο.

5η Μέρα (Παρασκευή): ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΠΛΩΜΑΡΙ

Εφόσον ετοιμαστούμε και πάρουμε το πρωινό μας, την τελευταία μέρας της εκδρομής μας, θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο και θα επισκεφθούμε το Πλωμάρι, την δεύτερη μεγαλύτερη Κωμόπολη της Λέσβου, μετά την πόλη της Μυτιλήνης. Το Πλωμάρι θεωρείται παραδοσιακός οικισμός και αποτελεί λιμάνι με δυναμική τουριστική κίνηση και έχει καταγραφεί σαν η πατρίδα του ούζου και του σαπουνιού. Αφού ευχαριστηθούμε τη βόλτα μας και απολαύσουμε τα διάφορα τοπικά προϊόντα που πλέον είναι παγκοσμίως αναγνωρίσιμα, όπως το ούζο πλωμαρίου, θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Μυτιλήνη, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να κάνουμε τις τελευταίες μας βόλτες σε αυτή τη ζωντανή πόλη που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κάθε σύγχρονη μεγαλούπολη και να επισκεφθούμε για προσκύνηση τον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος μέχρι την ώρα που θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής στις 19.00, αποχαιρετώντας την όμορφη Μυτιλήνη.

6η Μέρα (Σάββατο): ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΕΥΒΟΙΑ

Το πρωί στις 07.20 θα αποβιβαστούμε από το πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά και θα αναχωρήσουμε για την βάση μας με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και ξεκούραση, κρατώντας στη μνήμη μας αυτό το υπέροχο ταξίδι νιώθοντας γεμάτοι και έτοιμοι για την επόμενη περιπέτεια.

🚌 Σημεία Αναχώρησης:

Ιστιαία
Ωρεοί
Πύργος
Λουτρά Αιδηψού
Λίμνη

Για άλλες αφετηρίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

📍 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Όλες τις μεταφορές µε πολυτελές πούλμαν του γραφείου µας.
Εισιτήρια πορθμειακής γραμμής Πειραιάς – Μυτιλήνη & Μυτιλήνη – Πειραιάς (στο κατάστρωμα).
Τρείς διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο με πρωινό.
Όλες τις περιηγήσεις και τις εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Έμπειρο συνοδό του γραφείου µας.
Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
Λιμενικά Τέλη & Φόροι.

📍 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Εισόδους μουσείων & αρχαιολογικών χώρων.
Καμπίνες στις πορθμειακές γραμμές Πειραιάς – Μυτιλήνη & Μυτιλήνη – Πειραιάς.
Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
Φόρο διαμονής.

Σημείωση:

Το πρόγραμμα της εκδρομής δύναται να τροποποιηθεί εάν οι περιστάσεις το απαιτούν.

☎️ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:

▪️Ιστιαία (Πλατεία Αγίου Γεωργίου) 22260 53370
▪️Λουτρά Αιδηψού (25ης Μαρτίου) 22260 22179
▪️Πευκί (Παραλιακή Οδός) 22260 41111

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: