Home > Hot ! > Καρποφόρα η συμμετοχή του 2ου Δημοτικού σχολείου Ιστιαίας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα κατάρτισης προσωπικού ERASMUS+ (KA1)

Καρποφόρα η συμμετοχή του 2ου Δημοτικού σχολείου Ιστιαίας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα κατάρτισης προσωπικού ERASMUS+ (KA1)


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Συμμετοχή του 2ου Δημοτικού σχολείου Ιστιαίας σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα κατάρτισης προσωπικού ERASMUS+ (KA1)


Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας, συνεχίζοντας την προσπάθεια να παρέχει υψηλού επιπέδου διδασκαλία στους μαθητές/τριες του υλοποιεί το σχολικό έτος 2022-23 νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα κατάρτισης προσωπικού Erasmus+ ΚΑ1 με τίτλο «Students frst-Νέες διδακτικές πρακτικές και προσεγγίσεις».

Σε συνέχεια της προηγούμενης κατάρτισης των εκπαιδευτικών μας, στη Βαλένθια της Ισπανίας, πάνω σε θέματα ψηφιακού γραμματισμού και εμπλοκή των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία, προχωράει ένα βήμα παρακάτω που το φέρνει πιο κοντά στους στόχους του.
Τρεις εκπαιδευτικοί του σχολείου, η υποδιευθύντρια και γυμνάστρια Φαίη Βαμβούρη, η δασκάλα αγγλικών Κατερίνα Καλτσά και η δασκάλα εικαστικών Μαρία Αγγελοπούλου παρακολούθησαν επιμορφωτικό πρόγραμμα 6 ημερών με τίτλο: “Introduction to the Finnish Εducation Model” στο Ελσίνκι της Φινλανδίας από 3 έως 8 Απριλίου 2023.

Οι εκπαιδευτικοί μας γνώρισαν τα βασικά σημεία του φινλανδικού σύστηματος εκπαίδευσης στα οποία οφείλει και την επιτυχία του. Μελέτησαν καινοτόμες μαθητοκεντρικές μεθόδους διδασκαλίας που στηρίζονται στη διεπιστημονική και συνεργατική μάθηση και στοχεύουν στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, στην καλλιέργεια ικανοτήτων και στην ικανότητα επίλυσης προβλημάτων.


Μέσα από βιωματικά εργαστήρια, γνώρισαν πρακτικές ενδυνάμωσης του χαρακτήρα των μαθητών και τεχνικές ανάπτυξης δεξιοτήτων απαραίτητων για την ενήλικη ζωή. Χρησιμοποίησαν ψηφιακά εργαλεία που ενισχύουν την φιλοσοφία της φινλανδικής παιδαγωγικής προσέγγισης και δημιούργησαν σχέδια μαθήματος με διαθεματικό και μαθητοκεντρικό χαρακτήρα.
Μοιράστηκαν με συναδέλφους άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, εμπειρίες και καλές πρακτικές χρήσιμες για την αναβάθμιση της ποιότητας της διδασκαλίας.

Οι τρεις εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Ymmerstan Koulu στο Espoo, προάστιο του Ελσίνκι, όπου ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους και συζήτησαν με μαθητές και εκπαιδευτικούς. Οι γνώσεις που αποκόμισαν συνολικά και η διάχυση των εμπειριών θα αποτελέσουν εφαλτήριο για την εξέλιξη γενικότερα των εκπαιδευτικών μας και τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά 12 εκπαιδευτικοί από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ιρλανδία. Η κινητικότητα περιελάμβανε πολιτιστικές δραστηριότητες και
επισκέψεις σε αξιοθέατα της πόλης όπου οι εκπαιδευτικοί γνώρισαν την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας.
Το σχέδιο κινητικότητας έχει λάβει έγκριση από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Περισσότερες πληροφορίες στο ιστολόγιο του προγράμματος https://2dimistiaiaserasmus.blogspot.com/ και στην σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/2dimisterasmus

Ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιστιαίας
Ανάργυρος Μπαρούτης

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: