Με το ηλεκτρονικό άρθρο με τίτλο «Κι όμως υπάρχει ελπίδα» οι μαθητές του Λυκείου Γουβών με την καθηγήτριά τους Ελένη Παρίση συμμετέχουν στη Βουλή των Εφήβων με θέμα «Ψηφιακός κόσμος – Δημοκρατία – Συμμετοχικότητα -Κρίνω Αποφασίζω» με ολοκληρωμένες εργασίες όπως ερωτηματολόγιο, διασφάλιση ψηφιακής συμμετοχικότητας, στατιστικά, αφίσα pp, στέλνοντας τα μηνύματά τους από τη βόρεια Εύβοια.
Από το Λύκειο Γουβών
“Το μεσημέρι της Πέμπτης 17-03-2022 και ώρα 12:15 έως 14:00 στα πλαίσια του προγράμματος «Βουλή των Εφήβων» στο οποίο συμμετέχει η Β’ Λυκείου Γουβών έγινε ενημέρωση των μαθητών πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα από τους δασολόγους κ. Καραγιάννη Τρ., κ. Κρυσταλλόγιαννη Χ. και τον δασοπόνο κ. Γλύκο Δ., εκπροσώπων του Δασαρχείου.
Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν οι μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες συνέπειες της πυρκαγιάς του περσινού καλοκαιριού στο φυσικό περιβάλλον της Β. Εύβοιας αλλά και οι επιπτώσεις της στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου.
Προτάθηκαν τρόποι ευαισθητοποίησης και δραστηριοποίησης των μαθητών πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα, παρουσιάστηκαν προγράμματα που τρέχουν και συζητήθηκαν οι όροι, οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις αναδάσωσης.
Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους μαθητές με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών από μέρους τους και την εμπέδωση της ανάγκης συμμετοχικότητας.
Ευχαριστούμε θερμά το δασάρχη Ιστιαίας κ. Σελίμη Γ. και τους ομιλητές για την πρόθυμη ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας.
Ευχαριστούμε επίσης θερμότατα την κ. Πάρη Ντελκή, εκδότρια της ηλεκτρονικής εφημερίδας palmosev,gr για την πρόθυμη και αφιλοκερδή δημοσίευση της δράσης μας”.
Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr
Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr