Home > Hot ! > Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος-Εργατικά Κέντρα: Συναυλία αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ – Κυριακή μεσημέρι 9.10.22

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος-Εργατικά Κέντρα: Συναυλία αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ – Κυριακή μεσημέρι 9.10.22There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ)

Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία ΕΥΒΟΙΑΣ

Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»              

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ

Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)                                                      

Κάλεσμα  Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022  12.00  π.μ. 

Στην Λάρυμνα, Πλατεία Θ. Μαλέρδου  (γήπεδο 5χ5)

ΔΩΡΕΑΝ

Συναυλία – λαϊκό γλέντι αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

 

Με τους:

Παντελή Θαλασσινό και  άλλους καλλιτέχνες.

Εκ μέρος όλων των εργαζομένων, των οικογενειών μας,  των κατοίκων της περιοχής, τα σωματεία μας χαιρετίζουν την πρωτοβουλία του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου να πραγματοποιήσει αφιλοκερδώς συναυλία αλληλεγγύης την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στην Λάρυμνα.

 

Από την 1η Αυγούστου με εντολή των υποψηφίων «επενδυτών», της ΕΕ και της Κυβέρνησης, η Τζιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ και τα μεταλλεία της «πάγωσαν». Στις εργατόπολεις και τα χωριά που κατοικούμε, ο καθαρός αέρας που διαδέχτηκε την κάπνα και την σκόνη της, μας «πνιγεί». Η απόλυτη ησυχία που διαδέχτηκε  τον θόρυβο των μηχανημάτων και των εγκαταστάσεων, μας τρομάζει. Η ακινησία που διαδέχτηκε μια κίνηση 60 ετών, μας «τρώει την ζωή».

 

Το μόνο που μας κάνει να ελπίζουμε είναι ότι με τον αγώνα και την αλληλεγγύη έχουμε καταφέρει και είμαστε όλοι μέσα στην ΛΑΡΚΟ, στα πόστα εργασίας και τα σπίτια μας. Κόντρα στις αποφάσεις που μας ήθελαν να μας είχαν πετάξει έξω σαν «στημένες λεμονόκουπες».

 

Φωνάζουμε να μας δώσουν εργασία και δεν μας δίνουν. Μας λένε «να κάτσουμε σπίτια μας και να πληρωνόμαστε». Με το στανιό να μας κάνουν αργόσχολους, επιδοματίες με ημερομηνία λήξης.

Ποιούς;

Εμάς, που  ιδρωμένοι έχουμε βγάλει στις πλάτες 80 νεκρούς συναδέλφους, που με τα ρούχα εργασίας είπαμε το τελευταίο αντίο σε όσους έφυγαν πρόωρα από επαγγελματικές ασθένειες. Που με τα άρβυλα πατήσαμε εκατοντάδες φορές τα παγωμένα μωσαϊκά των νοσοκομείων ως σακατεμένοι ή επισκέπτες σε αυτούς. Που Χριστούγεννα, Πάσχα και γιορτές, τα παιδιά, μας τραβούσαν από το χέρι παρακαλώντας με κλάματα «να μην πάμε στην βάρδια και να περιμένουμε τον Άγιο Βασίλη». Και εμείς εκεί,  κόντρα στα ανθρώπινα  συναισθήματα σφίγγαμε τα δόντια για να συνεχίσει να γίνετε το χώμα ατσάλι.

 

Την ανασφάλεια που δημιουργεί αυτή η κατάσταση, συμπληρώνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συντονισμένα όλα τα λαϊκά νοικοκυριά, όλα τα επαγγέλματα. Ο πόλεμος, η ακρίβεια, η ενεργειακή φτώχεια, η παραπέρα υπονόμευση  της δημόσιας υγείας, παιδείας, του δωρεάν αθλητισμού και των  πολιτιστικών εκδηλώσεων.

 

Όμως είμαστε εδώ. Ζωντανοί. Δεν έχουμε πει ακόμη την τελευταία μας λέξη.

 

Δεν κρυβόμαστε. Ήμασταν προβληματισμένοι για το τι θα κάνουμε έτσι ώστε να συνεχίσουμε αυτόν τον όμορφο αγώνα αξιοπρέπειας. Τους τελευταίους 2 μήνες, κόντρα σε στρατηγικές επιλογές των λίγων, με σιωπή κοιταζόμαστε μέσα στα καμαράκια και φυλάμε στα ντουβάρια της ΛΑΡΚΟ, τις ζωές μας.

 

Και έρχεστε εσείς αδέλφια καλλιτέχνες. Με την πρωτοβουλία σας, αγγίζετε τις ψυχές μας εκ των προτέρων, πριν την εκτέλεση του καλλιτεχνικού προγράμματος.

 

Ναι. Αυτό είναι. Με μια πρωτοβουλία σας, έτσι απλά, μας  υπενθυμίσατε  τον μονόδρομο του ενιαίου αγώνα. Μας σηκώσατε.

 

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη, από την δύναμη που προσφέρει η αλληλεγγύη. Πρωτοβουλίες σαν και αυτή, το αίσθημα του «δεν είμαι μόνος» και η συγκίνηση που βγαίνει από αυτό, το μετατρέπει σε θάρρος, αποφασιστικότητα, πείσμα, όρκους να συνεχίσεις, μέχρι την νίκη.

 

Και αυτό θα κάνουμε.

 

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οικογένειες τους, οι κάτοικοι της περιοχής, σωματεία και εργαζόμενοι από όλοι την χώρα, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου το πρωί θα ανταμώσουμε στην σταματημένη ΛΑΡΚΟ. Για να την ξανανάψουμε μέσα από τους νέους αγώνες.

 

Σε ένα δωρεάν γλέντι για όλους τους παρευρισκόμενους, θα κουβεντιάσουμε, θα διασκεδάσουμε, θα «γεμίσουμε τις μπαταρίες», θα «ρίξουμε σπόρο» ενοποίησης των προβλημάτων και διεκδίκησης επίλυσης αυτών, με όλη την εργατική τάξη, για όλη την εργατική τάξη. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να σωθεί και η ΛΑΡΚΟ.

 

Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα σωματεία, τους εργαζόμενους, να πάρουν πρωτοβουλίες κάλυψης υλικής ή οικονομικής ενίσχυσης για την επιτυχία της αφιλοκερδούς και δωρεάν για τους παρευρισκόμενους συναυλίας.

 

Υ.Γ.:

  • Στο χώρο θα προσφέρεται δωρεάν φαγητό και ποτό.
  • Θα υπάρχει ειδικός χώρος και δραστηριότητες για τα παιδιά.
  • Προσφορές υλικής ενίσχυσης για την επιτυχία (σουβλάκια, μπύρες, νερά, αναψυκτικά) μέχρι την Πέμπτη στο τηλέφωνo: 698 2 078 153
  • Προσφορές οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη εξόδων στον τραπεζικό λογαριασμό «Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ»  Ε.Τ.Ε.: GR 370 110 835 000 008 354 800 028 6

 

 

Όλοι μαζί καταφέραμε πολλά, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Ένας για όλους και όλοι για έναν. Καλή αντάμωση. ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ –ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Γ.Σ.Ε.Ε.) ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1946

 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

 

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

 

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την έναρξη του μεγαλειώδη αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, οι εργαζόμενοι είναι μέσα στις δουλειές τους, στα πόστα τους, στα σπίτια τους, παρότι η κυβέρνηση σχεδίαζε να «ξεμπερδέψει» μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Σε αυτά τα τρία χρόνια έχουν καταφέρει να κερδίσουν την πλειοψηφία των εργαζομένων και του λαού με το μέρος τους, να απαντήσουν στους τόνους λάσπης και τις συκοφαντίες εναντίον τους, να αναδείξουν τις διαχρονικές ευθύνες που απαξίωσαν τη ΛΑΡΚΟ.

Όλα αυτά τα κατάφεραν με τη μαχητικότητά τους, την οργάνωση και τη συσπείρωση, με την αλληλεγγύη που δέχτηκαν από χιλιάδες εργαζόμενους της Ελλάδας αλλά και όλου του κόσμου.

 

Τώρα ο αγώνας των συναδέλφων της ΛΑΡΚΟ έχει περάσει σε νέα φάση και έχει ανάγκη την αλληλεγγύη και τη στήριξη όλων μας.

Σε αυτά τα πλαίσια, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος διοργανώνει μεγάλη Συναυλία Αλληλεγγύης με καταξιωμένους καλλιτέχνες την Κυριακή 9 Οκτώβρη, στις 12:30 το μεσημέρι στη Λάρυμνα (επισυνάπτεται ανακοίνωση του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου).

 

Το Συντονιστικό των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ απευθύνθηκε στο Εργατικό Κέντρο και σε άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και ζητάει στήριξη για την επιτυχία της Συναυλίας Αλληλεγγύης (επισυνάπτεται ανακοίνωση του Συντονιστικού των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ).

 

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας που συνεδρίασε στις 3/10/22 καλεί τα Σωματεία – μέλη του:

 

  1. Να στηρίξουν με την παρουσία τους τη Συναυλία Αλληλεγγύης. Για το λόγο αυτό το Εργατικό Κέντρο θα δρομολογήσει λεωφορεία που θα αναχωρήσουν την Κυριακή 9 Οκτώβρη στις 10:00πμ από τη γέφυρα των Ψαχνών και στις 10:30πμ από το πάρκο Βούρκου στη Χαλκίδα.
  2. Να στηρίξουν οικονομικά τη Συναυλία Αλληλεγγύης στον τραπεζικό λογαριασμό «Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ»  Ε.Τ.Ε.:GR 370 110 835 000 008 354 800 028 6

Παράλληλα, το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου αποφάσισε:

  1. Να καταβάλει προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστούν είδη που ζητάνε τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ για την επιτυχία της Συναυλίας.
  2. Να πάρει πρωτοβουλία ώστε το επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθεί αντίστοιχη εκδήλωση στην Εύβοια.

«Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος»

Σχεδόν τρία χρόνια πέρασαν από την έναρξη των εμβληματικών και συγκλονιστικών κινητοποιήσεων των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ, για να παραμείνουν στις δουλειές και τα σπίτια τους, για να κρατήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα και να παραμείνει η ΛΑΡΚΟ ενιαία και ανοιχτή.

Τέτοιοι παλικαρίσιοι αγώνες απέναντι σε κυβέρνηση – εργοδοσία, που βάζουν μπροστά τις ανάγκες των εργαζόμενων κι όχι τις ανάγκες των ομίλων, που θέλουν να αρπάξουν το φιλέτο της ΛΑΡΚΟ μπιρ παρά, τέτοιοι αγώνες που δεν περιμένουν δήθεν σωτήρες, αλλά συντονίζουν και συσπειρώνουν μαζικά τους εργαζόμενους την ώρα της ανάγκης, τέτοιοι αγώνες που τους αγκαλιάζει και τους δυναμώνει η αλληλεγγύη των εργαζόμενων των υπόλοιπων κλάδων, τέτοιοι αγώνες κερδίζουν και κρατούν μέχρι και σήμερα όρθιους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, τέτοιοι αγώνες εμπνέουν με θάρρος για το δίκαιο και πυροδοτούν νέους εργατικούς αγώνες.

 

Την περίοδο της καραντίνας, οι μαζικές και συλλογικές κινητοποιήσεις μας απέναντι στην Κυβέρνηση, για την επιβίωσή μας, πάτησαν πάνω στο έδαφος που είχαν διαμορφώσει οι εργατικές διεκδικήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η αλληλεγγύη που δεχτήκαμε εκείνη την περίοδο ήταν προϋπόθεση για την επιτυχία τους και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τη σημασία της.

 

Γι’ αυτό λοιπόν ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, παίρνει την πρωτοβουλία να διοργανώσει συναυλία αλληλεγγύης στη Λάρυμνα, την Κυριακή το μεσημέρι στις 9 Οκτώβρη.

 

Καλούμε τους φορείς της περιοχής Εργατικά Κέντρα και Σωματεία, ειδικά τα Σωματεία Μουσικών να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία, να συμβάλλουν πρακτικά και με αυτόν τον τρόπο, στην επιτυχία του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

 

    Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος                                             Κώστας Σταυρόπουλος

 

 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: