Home > Hot ! > Οι δράσεις των μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Σεπτέμβριο 2022

Οι δράσεις των μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Σεπτέμβριο 2022


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Με την έναρξη της φθινοπωρινής περιόδου, οι δράσεις της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πολλαπλασιάστηκαν, καλύπτοντας σειρά από διαφορετικές παρεμβάσεις σε τρεις Νομούς της Περιφέρειας.

Στο Νομό Φθιώτιδας, το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ συμμετείχε εθελοντικά στην υποστήριξη της θεατρικής παράστασης «Προμηθέας Δεσμώτης» του ΑΙΣΧΥΛΟΥ που φιλοξενήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ «Θερμοπύλεια 2022», μια διοργάνωση του Δήμου Λαμιέων.

 

Συμμετοχή για δεύτερη χρονιά, με διανομή έντυπου υλικού και ενημέρωση του κοινού υπήρξε τόσο στο 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στον χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, όσο και στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας «Lamia Expo 2022» όπου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σε διοργανωτές, κοινό και συμμετέχοντες για τις υπηρεσίες απεξάρτησης και επανένταξης που παρέχει το ΚΕΘΕΑ.

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πραγματοποίησε μέσα στον Σεπτέμβριο δύο εξορμήσεις στο Νομό Εύβοιας. Το επιστημονικό προσωπικό της Μονάδας παραβρέθηκε στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, όπου πραγματοποίησε συνάντηση στον χώρο του Δημαρχείου με τον Δήμαρχο, κ. Γεώργιο Τσαπουρνιώτη, την κα Αγγελική Ανδρέου, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον κ. Δημήτρη Χασιώτη, Ειδικό Σύμβουλο Δημάρχου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τις υπηρεσίες που παρέχει η Κινητή Μονάδα σε περιοχές απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα. Παράλληλα, συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας με τη Δημοτική Αρχή.

 

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε επίσης, με το επιστημονικό προσωπικό του Kινητού Kλιμακίου για την ψυχική υγεία, ΠEΨΥκΚΑ, και τις κ.κ. Γλυκερία Σκούρα, Ψυχολόγο, Βασιλική Δημητράκη, Διοικητικό, όπου συζητήθηκε η δυνατότητα υλοποίησης δράσεων συνεργασίας με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού σε θέματα ψυχικής υγείας και εξαρτήσεων.

Επιπλέον, σε συνεργασία με το προσωπικό του Φορέα «Θάλπος-Ψυχική Υγεία», κ.κ. Μυρτώ Τσόμπο, Ψυχολόγο και Ελένη-Ανθή Φλώκου, Διοικητικό, καθώς και τη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας, κα Τατιάνα Μορόζοβα, στις 29 Σεπτεμβρίου το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ο Υπεύθυνος του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, διεξήγαγαν εκπαιδευτικό σεμινάριο προς τους επαγγελματίες υγείας του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας με θέμα: «Εξάρτηση από ψυχοτρόπες ουσίες, πρακτικές αντιμετώπισης και ο ρόλος του ΚΕΘΕΑ».

 

Οι δράσεις του Πολυδύναμου Κέντρου και της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επεκτάθηκαν αυτό το μήνα και στο Νομό Βοιωτίας, όπου κατόπιν σχετικής άδειας που ευγενικά έδωσε ο Δήμος Θηβαίων, οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, πραγματοποίησαν ενημέρωση των πολιτών και διανομή εντύπου υλικού στην κεντρική πλατεία της Θήβας.

 

Οι Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία βρίσκονται επί της οδού Βασιλικών 20 και παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε σχέση με τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 22310 45456 & 22310 67885.

 

Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

 

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ στη Λαμία εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: