Home > Hot ! > Οι δράσεις των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Μάρτιο 2023

Οι δράσεις των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Μάρτιο 2023


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Μεγάλος υπήρξε ο αριθμός των δράσεων και παρεμβάσεων των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον πρώτο μήνα της Άνοιξης. Την 1η Μαρτίου, κατά την οποία γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Μηδενικών Διακρίσεων, το προσωπικό της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου σε συνεργασία με το ΤΟΜΥ (Τοπική Μονάδα Υγείας) Λαμίας και τον Συμβουλευτικό Σταθμό Δήμου Λαμιέων, πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το κοινό σε κεντρική πλατεία της πόλης, αναφορικά με ζητήματα διακρίσεων που αντιμετωπίζουν άτομα και κοινωνικές ομάδες στη σημερινή εποχή.

Την Κυριακή 5 Μαρτίου, τα στελέχη των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, λειτούργησαν ενημερωτικό περίπτερο στο χώρο του γηπέδου του ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ και ΑΡΗΣ. Στόχος ήταν η ενημέρωση των φιλάθλων για τις υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ, δίνοντας το διαχρονικό μήνυμα πως ο αθλητισμός στέκεται σύμμαχος στον αγώνα κάθε ατόμου προς την απεξάρτηση και τη διαμόρφωση ενός υγιούς τρόπου ζωής και αξιών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε το μήνα αυτό σε δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης αναφορικά με θέματα εθισμού από νόμιμες και παράνομες ουσίες, τόσο σε μαθητικό πληθυσμό, όσο και σε συλλόγους εκπαιδευτικών. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά επτά ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι τρεις εξ αυτών στο ΓΕΛ Κάτω Τιθορέας, δύο στο Γυμνάσιο και Λύκειο Μοσχοχωρίου, μία ενημέρωση στο 2ο ΓΕΛ Λαμίας και δύο ακόμη σε μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Ελάτειας.

Οι εργαζόμενες της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ πραγματοποίησαν συναντήσεις με τις κυρίες Αθανασία Θεοδώρου και Φωτεινή Γεωργίου Κοινωνικές Λειτουργούς του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Δήμου Χαλκιδέων.

 

Επίσης, η Κινητή Μονάδα επισκέφθηκε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Χαλκιδέων όπου συνομίλησε με τις κυρίες Μαρία Τανάγρα, Κοινωνιολόγο και Υπεύθυνη της Δομής και Φωτεινή Γεροχειμώνα, Κοινωνική Λειτουργό για τη δυνατότητα υποστήριξης γυναικών και των συντρόφων τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού, αλλά και τη συνεργασία σε κοινές δράσεις προς όφελος του τοπικού πληθυσμού.

 

Ακόμη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την κα Ειρήνη Ρούσσου, Κοινωνιολόγο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, με στόχο την παραπομπή ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα τοξικοεξάρτησης.

 

Τέλος, πραγματοποιήθηκε σειρά παρεμβάσεων στη Χαλκίδα σε πληθυσμό χρηστών στο πεδίο (street work), σε συνεργασία με το προσωπικό θεραπείας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ, για την αντιμετώπιση άμεσων επισιτιστικών αναγκών και αναγκών υγειονομικής περίθαλψης των ατόμων.

 

Οι Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία βρίσκονται επί της οδού Βασιλικών 20 και παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε σχέση με τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 22310 45456 & 22310 67885.

 

Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

 

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ στη Λαμία εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: