Home > Hot ! > Η Φωνή του Δάσους: Διημερίδα στη Λίμνη Ευβοίας, στις 7 και 8 Απριλίου 2023

Η Φωνή του Δάσους: Διημερίδα στη Λίμνη Ευβοίας, στις 7 και 8 Απριλίου 2023There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.

Η Φωνή του Δάσους

                    ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ & ΔΗΜΟΤΩΝ – ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί φίλοι και συνδημότες,

Στη Λίμνη Ευβοίας, στις 7 και 8 Απριλίου 2023 θα γίνει διημερίδα για τα πλέον σοβαρά προβλήματα που ακολούθησαν τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2021.

Τα θέματα της εκδήλωσης είναι: «Διάσωση, προστασία και αναγέννηση του δάσους μας», «οι νομικές ενέργειες των πυρόπληκτων» και «Ο πολεοδομικός σχεδιασμός στη Β. Εύβοια».

θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στον τόπο μας ανθρώπους που εκτός της θεσμικού τους ρόλου και της επιστημονικής τους εγκυρότητας, εκφράζουν μια ιδιαίτερη αγάπη και έγνοια για τον πυρόπληκτο τόπο μας.

Σκοπός της εκδήλωσης, εκτός της ενημέρωσης των κοινωνικών φορέων, της αυτοδιοίκησης και των συνδημοτών μας είναι επίσης να δημιουργηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας και αναγέννησης του δάσους για να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή με την απαραίτητη χρηματοδότηση και τους κατάλληλους φορείς υλοποίησης!

Η συμμετοχή σας είναι χρήσιμη και απαραίτητη. Στην εκδήλωση καλούνται ιδιαιτέρως οι Eυβοιώτες που είδαν τον πανέμορφο τόπο τους να καταστρέφεται για να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν στις νομικές/ θεσμικές ενέργειες και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουμε.

Δείτε το πρόγραμμα που ακολουθεί:

Παρασκευή 7 Απριλίου, 5-8μ.μ.    (Κιν/θέατρο ΕΛΥΜΝΙΟΝ)

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΣΩΣΗ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΜΑΣ.

Ομιλητές: Ηλίας Αποστολίδης, Γαβριήλ Ξανθόπουλος, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, Βαγγέλης Γεωργατζής, Θοδωρής Κομηνός

Σάββατο 8 Απριλίου, 10-12 π.μ.    (Κτήριο ΜΕΛΑ)

Συνάντηση εργασίας για τις επόμενες ενέργειές μας. Θα δρομολογηθούν τα εξής:

  1. Το επιχειρησιακό σχέδιο για το Δάσος μας. Φορείς υλοποίησης και χρηματοδότηση.
  2. Το δικόγραφο που θα καταθέσουν οι δημότες και άλλες νόμιμες ενέργειές μας για τα ζητήματα που ανακύπτουν στο δήμο μας. Συμμετέχουν οι ενάγοντες δημότες και το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος.

Σάββατο 8 Απριλίου, 5-8μ.μ.    (Κιν/θέατρο ΕΛΥΜΝΙΟΝ)

ΘΕΜΑ: Ο ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ, ΝΟΜΙΚΑ/ΘΕΣΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Ομιλητές: Μαρία Καραμανώφ, Τρύφωνας Κόλλιας, Ρένα Κλαμπατσέα, Αιμιλία Χρονοπούλου, Εμμανουέλα Τσουδερού

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Εκδρομή με πούλμαν από τη Χαλκίδα στη Λίμνη και ξενάγηση από τον ΕΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Σάββατο πρωί, η ώρα αναχώρησης θα ανακοινωθεί). Έκθεση φωτογραφίας Θοδωρή Νικολάου στο κτήριο Μελά.

Ε. info@forestvoice.gr

Τ. +30 6980381117, +30  6973741760 (δηλώστε τη συμμετοχή σας εγκαίρως στέλνοντας e-mail ή SMS)

Για περισσότερες πληροφορίες ή αλλαγές στο πρόγραμμα: www.forestvoice.gr

 

Με τιμή

Οι διοργανωτές

Πρωτοβουλία Δημοτών & Εθελοντών  Ι  Σωματείο Εθελοντών Διασωστών Δασοπυροσβεστών Ελυμνίων Ι ΕΟΣ Χαλκίδας (Ελληνικός Ορειβατικός Όμιλος Χαλκίδας)  Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος.

 

Συντονιστική ομάδα: Νίκος Ψαρρός, Ιωάννης Παλάτζας, Γιώργος Παναγιώτου, Δημήτρης Αλεξίου, Λουκάς Τσαμπάνης, Τάσος Μπαλτάς.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: