Home > Hot ! > ΑΝΑ-ΠΝΟΗ : Ένα οδοιπορικό ζωής στα σχολεία των πυρόπληκτων περιοχών στη Βόρεια Εύβοια και στην Αρχαία Ολυμπία

ΑΝΑ-ΠΝΟΗ : Ένα οδοιπορικό ζωής στα σχολεία των πυρόπληκτων περιοχών στη Βόρεια Εύβοια και στην Αρχαία Ολυμπία


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


ΑΝΑ-ΠΝΟΗ Ένα οδοιπορικό ζωής στα σχολεία των πυρόπληκτων περιοχών στη Βόρεια Εύβοια και στην Αρχαία Ολυμπία

 

 

 

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, με το μεγάλο του πρόγραμμα (ύψους 1.100.000 ευρώ) ΑΝΑ-ΠΝΟΗ που ανακοινώθηκε αμέσως μετά τις καταστροφικές φωτιές του περασμένου Αυγούστου, δίνει ανάσες ζωής, στηρίζοντας έμπρακτα τις πυρόπληκτες Βόρεια Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία. Σημαντικό μέρος της υποστήριξης αφορά την εκπαιδευτική κοινότητα όλων των βαθμίδων αυτών των περιοχών.

 

Μέχρι σήμερα 33 σχολεία και 1.650 μαθητές συνολικά έχουν υποστηριχθεί από την ΑΝΑ-ΠΝΟΗ, η οποία στέκεται δίπλα σε δασκάλους και μαθητές συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στην αναβάθμιση και στην απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

 

Πρόκειται για ένα μακρύ οδοιπορικό αλληλεγγύης, με αλλεπάλληλες συναντήσεις προκειμένου να αξιολογηθούν και να καλυφθούν οι ανάγκες που αφορούν σε ελλείψεις διδακτικών μέσων,  τεχνολογικού εξοπλισμού, τεχνικών υποδομών και ό,τι άλλο μπορεί να βοηθήσει την καθημερινή ζωή διδασκόντων και μαθητών.

 

12 σχολεία με 516 μαθητές στην Αρχαία Ολυμπία (Λάλας, Πελόπιο, Πλάτανος, Χελιδόνι και Βασιλάκι) και 21 σχολεία με 1.134 μαθητές στη Βόρεια Εύβοια (Ιστιαία, Λίμνη, Ροβιές, Κεχριές, Αγδίνες, Κερασιά, Κρυονερίτης, Ελληνικά, Βασιλικά, Αγία Άννα, Μαντούδι), επωφελήθηκαν από τη δωρεά του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

 

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη ανταποκρίθηκε θετικά, σχεδόν σε όλα τα αιτήματα, των σχολείων και των δύο βαθμίδων των παραπάνω περιοχών. Μέχρι σήμερα παραδόθηκαν περισσότεροι από 200 ηλεκτρονικοί υπολογιστές (σταθεροί και φορητοί) με τα περιφερειακά τους συστήματα, μεγάλος αριθμός εκτυπωτών, φωτοτυπικών μηχανημάτων, κλιματιστικών, αθλητικού εξοπλισμού, θρανίων και καρεκλών αλλά και αναλώσιμων υλικών. Επίσης,  εξοπλίστηκαν πλήρωςτα εργαστήρια πληροφορικής των ΕΠΑΛ Ιστιαίας και Μαντουδίου.

 

Ο παραπάνω εξοπλισμός, αξίας πάνω από 150.000 ευρώ, παραδόθηκε από ομάδες συνεργατών του Ιδρύματος, οι οποίες επισκέφθηκαν τα σχολεία  και συναντήθηκαν με τους μαθητές, τους διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων. Επίσης εν όψει της γιορτής των Χριστουγέννων, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη φρόντισε ώστε κάθε παιδί, από το νηπιαγωγείο έως το λύκειο, να πάρει το δικό του προσωπικό δώρο.

 

Ο εξοπλισμός των υπόλοιπων εργαστηρίων των ΕΠΑΛ θα ακολουθήσει άμεσα. Η προσπάθεια αυτή φυσικά και δεν έφτασε στο τέλος της. Το πρόγραμμα ΑΝΑ-ΠΝΟΗ του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, που μέχρι σήμερα έχει προσφέρει στις πυρόπληκτες περιοχές περισσότερα από 340.000 ευρώ,  θα συνεχίσει αφουγκράζεται τις αγωνίες και να καλύπτει τις ελλείψεις και των άλλων σχολείων αυτών των περιοχών και θα επεμβαίνει, εξαντλώντας τις δυνατότητές του.

 

Από την Αρχαία Ολυμπία που ακόμη προσπαθεί να κλείσει τις πληγές της από της πυρκαγιές έως και τα ορεινά χωριά της Βόρειας Εύβοιας που οι φλόγες δημιούργησαν φόβο και ανασφάλεια σε μικρούς και μεγάλους, η ΑΝΑ-ΠΝΟΗ του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη – απαντώντας σε πολλαπλά αιτήματα – στέκεται και θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός και να στηρίζει τις προσπάθειες ανα-συγκρότησης, ανα-δημιουργίας και ανά-πλασης των πυρόπληκτων περιοχών.

Αναπνέω σημαίνει ζω και το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διατηρεί χρόνια τώρα, μέσω των προγραμμάτων του, δεσμούς ζωής με τη μεγάλη εκπαιδευτική κοινότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη ΑΝΑ-ΠΝΟΗ, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: ana-pnoi.laskaridisfoundation.org

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: