Home > Hot ! > 7 Δημόσια Νηπιαγωγεία, 16 νηπιαγωγοί, 195 παιδιά, ένα κοινό όραμα: “H τέχνη οδηγός μου στις μέρες του κόσμου”-Art Project Day

7 Δημόσια Νηπιαγωγεία, 16 νηπιαγωγοί, 195 παιδιά, ένα κοινό όραμα: “H τέχνη οδηγός μου στις μέρες του κόσμου”-Art Project Day

20 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Τα παιδιά δεν είναι απλώς μικρογραφίες των ανθρώπων, με μικρότερα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι ολοκληρωμένες οντότητες με δικαιώματα ισάξια με αυτά των ενηλίκων τα οποία προβλέπονται από νόμους και διεθνείς συμβάσεις. Το σημαντικότερο κείμενο, είναι η ∆ιεθνής Σύµβαση για τα ∆ικαιώµατα του Παιδιού του 1989, που την έχουν υπογράψει 191 χώρες και είναι νόμος στη χώρα μας.

Όμως, για κάποια παιδιά τα δικαιώματα δεν είναι δεδομένα! Το δικαίωμά τους για  πρόσβαση στη γνώση και την εκπαίδευση αμφισβητείται, συχνά καταστρατηγείται. Η ειρήνη δεν υπάρχει στην καθημερινότητά τους, βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους, συχνά χωρίς στέγη, χωρίς τα απαραίτητα για την υγιή επιβίωσή τους. Πολλά παιδιά δεν έρχονται καν στη ζωή! Η διαφορετικότητα πολλές φορές αποτελεί μια ανοιχτή πληγή.

195 παιδιά και 16 εκπαιδευτικοί από 7 νηπιαγωγεία ζητάμε από εσάς να ενώσετε μαζί μας τις φωνές σας για να διεκδικήσουμε ένα κόσμο στον οποίο αξίζει να ζει με χαρά το κάθε παιδί!

Στις 20 Νοεμβρίου τα συνεργαζόμενα σχολεία θα πραγματοποιήσουν διαδικτυακή συνεργατική δράση. Κατά τη διάρκεια της δράσης, τα νήπια όλων των σχολείων θα μπουν ταυτόχρονα στην πλατφόρμα του

eTwinning για να παίξουν ένα παιχνίδι-κουίζ κατά το οποίο θα κληθούν να ταυτίσουν έργα τέχνης, που παραπέμπουν σε κάποιο δικαίωμα, με αινίγματα που δημιούργησαν τα ίδια τα παιδιά στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων κάθε σχολείου.

Το δελτίο τύπου και η αφίσα που ακολουθούν δημιουργήθηκαν με αφορμή τη συμμετοχή του 1ου Νηπιαγωγείου Λ. Αιδηψού σε ένα καινοτόμο πρόγραμμα που πραγματοποιείται στα πλαίσια του eTwinning. Το eTwinning  αποτελεί τη μεγαλύτερη εθνική και ευρωπαϊκή κοινότητα εκπαιδευτικών που χρησιμοποιεί τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ)  στην εκπαιδευτική διαδικασία, προάγοντας τη συνεργασία ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και σχολεία με άνοιγμα στην κοινωνία.
       Επτά  δημόσια Νηπιαγωγεία  -1ο Νηπιαγωγείο Λουτρών Αιδηψού, Nηπιαγωγείο Λίμνης, 32o Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, 3ο Νηπιαγωγείο Θρακομακεδόνων, 6ο Νηπιαγωγείο Ζωγράφου, 2ο Νηπιαγωγείο Ιτέας, 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων-  συμμετέχουν σε ένα κοινό έργο, επικοινωνούν διαδικτυακά, ανταλλάσσουν σκέψεις, παράγουν πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες  και οργανώνουν συνεργατικές δράσεις, με αποδέκτες τα ίδια τα σχολεία, αλλά συχνά και τις οικογένειες των παιδιών, όπως και την ευρύτερη κοινωνία.      Ο σκοπός του συγκεκριμένου έργου είναι η εμβάθυνση στις αξίες και το νόημα κάποιων επιλεγμένων από τα συνεργαζόμενα σχολεία, Παγκόσμιων Ημερών μέσα από την όμορφη, εύληπτη και ισχυρή γλώσσα των συμβολισμών της τέχνης.
Κάθε μήνα θα αποστέλλεται στα κατά τόπους ΜΜΕ, ένα δελτίο τύπου και μία αφίσα με τα μηνύματα που θα θέλαμε να επικοινωνήσουμε  στο ευρύ κοινό σχετικά με την παγκόσμια ημέρα που έχουμε επιλέξει. Σας ευχαριστούμε που γινόσαστε κοινωνός  του έργου μας!

1Ο  Νηπιαγωγείο Λ. Αιδηψού

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: