Το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, ο Σύλλογος του N. Πύργου «Αναγέννηση». πραγματοποίησε παραδοσιακό γλέντι. Ενώ η ετήσια χοροεσπερίδα που πραγματοποιείται κάθε χρόνο των Φώτων, φέτος έγινε την Τσικνοπέμπτη λόγω της κρίσης που περνάει η χώρα μας. Ίσως γι αυτό και η συμμετοχή του κόσμου δεν ήταν αυτή που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, μιας και μαζεύτηκαν περίπου 60 κάτοικοι. Η εκδήλωση έγινε στην ταβέρνα του Παπάζογλου που είχε διακοσμηθεί ανάλογα για το καρναβάλι. Μεταξύ άλλων ήταν παρόντες ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Μουλάς και η Ελένη Μελισσουργού, Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου. Τη μουσική είχε αναλάβει ο D.J. Γιώργος Μαυρίδης.
Κατά τη διάρκεια του γλεντιού πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά, ενώ το φαγητό ήταν πλούσιο και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους. Αρκετοί ήταν οι καταστηματάρχες της περιοχής οι οποίοι ανταποκρίθηκαν προσφέροντας δώρα. Στη μέση της βραδιάς, ομάδα νέων παιδιών εμφανίστηκαν ντυμένοι μασκαράδες, τηρώντας το έθιμο και ο χορός κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ο Σύλλογος «Αναγέννηση» εμφανίστηκε για πρώτη φορά σαν Σύλλογος Γυναικών Νέου Πύργου, λίγο πριν το 1950. Αργότερα μετατράπηκε σε Εκκλησιαστικό Σύλλογο με κατάληξη το 1985, να μείνει πλέον ανενεργός για τα επόμενα χρόνια. Δραστηριοποιήθηκε πάλι στις 20/5/2005 σαν Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος του Νέου Πύργου. Τα μέλη του είναι περίπου 250 άτομα, αλλά στη πλειοψηφία τους είναι άτομα μεγάλης ηλικίας. Για το λόγο αυτό στόχος του Συλλόγου είναι η δραστηριοποίηση των νέων ανθρώπων του χωριού. Ο Σύλλογος είναι μέλος της Διασυλλογικής Ομάδας Βόρειας Εύβοιας και μεταξύ άλλων έργων, έχει οργανώσει δανειστική βιβλιοθήκη, κάθε χρόνο οργανώνει Πολιτιστικό Αύγουστο, αναβιώνει σε συνεργασία με το Σύλλογο της Αθήνας, το έθιμο του Μπαλουκλή. Εδώ και 5 χρόνια πραγματοποιεί τη γιορτή του Αη Γιάννη του Ριγανά, αλλά εκτός των πολιτιστικών εκδηλώσεων στα πλαίσια της εξωραϊστικής του δράσης, έφτιαξε τις ντουζιέρες στην παραλία και οργάνωσε εθελοντικό καθαρισμό της, όπως έχει ενισχύσει οικονομικά και την ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού.
Πρόεδρος είναι ο Σταύρος Χριστούλας, Αντιπρόεδρος η Βασιλική Νιφόρου, Ταμίας η Βάσω Φαρσούλη, Γραμματέας η Μαρία Καλούπη και Μέλη οι Παντελής Τσικιντάς, Λεμονιά Μουλά και Γιάννης Παπάζογλου. Η επόμενη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί είναι την Καθαρά Δευτέρα, όπου θα μοιραστούν στον κόσμο νηστίσιμα εδέσματα και κρασί αλλά και φασολάδα που θα φτιαχτεί επιτόπου. Αν επιτρέψουν οι συνθήκες θα υπάρχει και ζωντανή μουσική, διαφορετικά θα αναλάβει τη μουσική κάλυψη D.J
Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr
Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr