Home > Πολιτισμος - Κοινωνικα > Δημήτρης Καμπανίας: Όλα στη ζωή είναι πολιτική

Δημήτρης Καμπανίας: Όλα στη ζωή είναι πολιτική


There are no slides in this slider.



There are no slides in this slider.


Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου το απόγευμα, έγιναν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης του Δημήτρη Καμπανία, σε επιμελημένο χώρο κοντά στην πλατεία της Ιστιαίας, δίπλα από το Δημαρχείο.  Στην εκδήλωση μίλησε, το στέλεχος του Κ.Κ.Ε.   και Περιφερειακός Σύμβουλος Σοφία Ντούρου, για τον τρόπο  που το Κ.Κ.Ε. βλέπει την Τέχνη και τον Πολιτισμό. Το βιογραφικό του δημιουργού παρουσιάστηκε, από την Μαρία Παπανικολάου – Περπατάρη. Ο καλλιτέχνης Δ. Καμπανίας μας είπε: «Θέλω να προβληματιστεί ο κόσμος, όπως επίσης θέλω να τονιστεί η αιτία. Το «γιατί». Και η απάντηση που δίνει, σ’ αυτό το μεγάλο γιατί, είναι: «Πως για όλα φταίει ο Καπιταλισμός».

Όταν τον ρωτήσαμε από πού εμπνέεται και δημιουργεί μας απάντησε, ότι διαβάζει από τις εφημερίδες κάτι που τον ενδιαφέρει και με το μολύβι του το μετατρέπει σε εικόνα. Στα περισσότερα από τα έργα του αποτυπώνονται με παραστατικό τρόπο τα αποτελέσματα του πολέμου και της βίας, καθώς και σκληρές εικόνες της καθημερινότητας. Από την εκφραστικότητα των ματιών, μέχρι την πλαστικότητα της κίνησης, ο Δημήτρης Καμπανίας με το μολύβι του αναπαριστά πρόσωπα, αντιθέσεις, εσωτερικότητα και κίνηση, με μοναδική μαεστρία. Είναι μια αξιόλογη δουλειά που αποτελείται από ογδόντα οχτώ πίνακες με πολιτικό αλλά και πολιτιστικό περιεχόμενο. Άλλωστε όπως ο ίδιος τονίζει : «Όλα στη ζωή είναι πολιτική»
Η έκθεση διοργανώνεται από το Κ.Κ.Ε., και πραγματικά αξίζει να την επισκεφτεί κανείς. Θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 30 Δεκέμβρη εκτός και υπάρξει παράταση, καθώς είναι μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου.
Αναστασία Σωτηροπούλου

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



error: