Home > Πολιτισμος - Κοινωνικα > 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας: Σύμπραξη σχολείων για την κλιματική αλλαγή

1ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας: Σύμπραξη σχολείων για την κλιματική αλλαγή


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


1ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας Σύμπραξη σχολείων για την κλιματική αλλαγή ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ

Γιατί βαδίζουμε με τα μάτια κλειστά προς την καταστροφή…

2ο &3ο Δ.Σ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ, 1Ο Δ.Σ ΙΣΤΙΑΙΑΣ, 8ο Δ.Σ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ , Δ.Σ ΓΟΥΒΩΝ, Δ.Σ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ, 4ο Δ.Σ ΠΕΥΚΗΣ, 8ο Δ.Σ ΚΗΦΙΣΙΑΣ,1ο Δ.Σ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

Οι πάγοι λιώνουν, η πολική αρκούδα χάνει τον βιότοπό της, η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει και τα ακραία καιρικά φαινόμενα  (, ξηρασία , πυρκαγιές , πλημμύρες , ανεμοστρόβιλοι ) εμφανίζονται όλο και πιο συχνά.

Η κλιματική αλλαγή δεν αμφισβητείται πια από κανέναν σοβαρό πολίτη. Δυναμικά κινήματα της νεολαίας, δείχνουν ότι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι πια ένα κοινωνικό αίτημα.

Πρέπει όμως να είμαστε πάντα ενημερωμένοι και έτοιμοι να αλλάξουμε συνήθειες ώστε να ζούμε ελευθερώνοντας όσο το δυνατό λιγότερο αέρια του θερμοκηπίου

ΓΙΝΕΤΑΙ…Εύκολα; Μαθαίνουμε, κρίνουμε, επιλέγουμε τρόπο ζωής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής γιατί όλα “ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ…”

                                                                                                        ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ…

Κλιματική αλλαγή – Βαδίζουμε με τα μάτια κλειστά προς την καταστροφή

Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κλιματική και περιβαλλοντική κρίση που απειλεί τόσο τις ανθρώπινες δραστηριότητες και την υγεία μας, όσο και τα οικοσυστήματα παγκοσμίως.

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί επείγουσα απειλή για τον πλανήτη μας, αλλά όλοι μας μπορούμε να κάνουμε κάτι για να την καταπολεμήσουμε και να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον

Οι ιδιαίτερα ζεστοί χειμώνες, οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές και το λιώσιμο των παγετώνων ταχύτερα από το αναμενόμενο είναι όλα φαινόμενα που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή.

Κατανόηση της κλιματικής αλλαγής, των αιτίων και του αντικτύπου της σε 5 βασικά ερωτήματα.

 

  1. Τι είναι η κλιματική αλλαγή;

η κλιματική αλλαγή σχετίζεται με μακροπρόθεσμα καιρικά φαινόμενα στη Γη, όπως η θερμοκρασία, η στάθμη της θάλασσας και ο υετός.

  1. Ποιες είναι οι αιτίες της κλιματικής αλλαγής;

Η κύρια αιτία της κλιματικής αλλαγής είναι η καύση ορυκτών καυσίμων, όπως το πετρέλαιο, ο άνθρακας και το φυσικό αέριο. Αλλά και άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως η γεωργία και η αποψίλωση των δασών, συμβάλλουν επίσης στον πολλαπλασιασμό τους.

3.Ποιες είναι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής;

είναι η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας του πλανήτη. Οι όλο και μεγαλύτερες θερμοκρασίες έχουν ως αποτέλεσμα το λιώσιμο των πάγων στους πόλους, που με τη σειρά του προκαλεί άνοδο της στάθμης της θάλασσας, οδηγώντας σε πλημμύρες και απειλώντας τα παράκτια περιβάλλοντα. Η κλιματική αλλαγή συμβάλλει επίσης στην αύξηση των συχνών και έντονων ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως οι καταιγίδες, η ξηρασία, οι καύσωνες και οι δασικές πυρκαγιές.

 

  1. Τι σημαίνει αυτό για μας τους ανθρώπους;

Τόσο η υγεία μας όσο και η επισιτιστική μας ασφάλεια απειλούνται. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έχει προειδοποιήσει ότι η υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων θα μπορούσε να απειληθεί από την αύξηση της ελονοσίας, των υδατογενών νόσων και του υποσιτισμού. Θα έχει επίσης αντίκτυπο στην ανθρώπινη μετανάστευση, με προβλεπόμενη αύξηση των κλιματικών προσφύγων.

  1. Μπορούμε να σταματήσουμε την κλιματική αλλαγή;

 Αν η αλλαγή του κλίματος δεν μπορεί να αναστραφεί, μπορούμε τουλάχιστον να μετριάσουμε τις επιπτώσεις της και να προσαρμοστούμε στις συνέπειές της. αποδοτικότερη χρήση των περιορισμένων υδάτινων πόρων, την προσαρμογή των γεωργικών και δασοκομικών πρακτικών και τη διασφάλιση ότι τα κτίρια και οι υποδομές είναι σε θέση να αντέξουν μελλοντικές κλιματικές συνθήκες και ακραία καιρικά φαινόμενα.

 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: