Home > Πολιτισμος - Κοινωνικα > «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2015»: Η ανάδυση ενός Θρύλου μετά από 2.500 χρόνια…

«ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2015»: Η ανάδυση ενός Θρύλου μετά από 2.500 χρόνια…


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


FOTO 4

Ο περιβόητος Σκυλλίας, ο πρώτος βατραχάνθρωπος, καταδύτης και κυνηγός εναλίων θησαυρών σε όλη την Παγκόσμια Ιστορία αναδύεται από τη λήθη και την αποσιώπηση αιώνων. Η καίρια συμβολή του στη διεξαγωγή της κοσμοϊστορικής σημασίας Ναυμαχία του Αρτεμισίου, το 480 π.Χ., επηρέασε την εξέλιξη της Ιστορίας του Δυτικού Πολιτισμού.

Από το 2011 ο Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «ο Ποσειδών» διοργανώνει στη Λίμνη Ευβοίας, σε ανάμνηση της θρυλικής διαδρομής των 80 σταδίων (14.500 Μ.), τον Διάπλου του Β. Ευβοϊκού Κόλπου, ο οποίος από το 2014 μετεξελίχθηκε στην μοναδική Διήμερη Διοργάνωση Μαραθώνιας Κολύμβησης Ανοικτής Θαλάσσης με την επωνυμία «ΣΚΥΛΛΙΑΣ».

Είναι ευρέως γνωστό ότι οι αγώνες μακρών αποστάσεων πάντα αποτελούσαν μια διαχρονική πρόκληση και μια ακόμα παρακαταθήκη του Ελληνικού Πολιτισμού για τις γενιές των ανθρώπων του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Ο Όμιλoς επιδιώκοντας να αναβιώσει και να επαναφέρει, σε εποχές δύσκολες, το Αθλητικό και Ολυμπιακό Ιδεώδες διαμορφώνει ένα νέο σκάμμα ευγενούς συναγωνισμού και μια δοκιμασία σωματικής και ψυχικής αντοχής, μακριά από τις σκοπιμότητες του πρωταθλητισμού.

Οι εκδηλώσεις του φετινού ΣΚΥΛΛΙΑ 2015 περιλαμβάνουν τον κύριο Υπερμαραθώνιο Κολυμβητικό Αγώνα, αφιερωμένο και σε ναυτικές προσωπικότητες της περιοχής μας, οι οποίες προέβησαν σε πράξεις διάσωσης, ναυτικής συνδρομής και γενικότερου ανθρωπιστικού αλτρουισμού στη θάλασσα, ως εξής:

«ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2015»

5ος ΔΙΑΠΛΟΥΣ Β. ΕΥΒΟΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ 2015

“ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ”-ΛΙΜΝΙΩΤΙΚΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ   ΤΣΙΦΟΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

14.500 Μ. (80 ΣΤΑΔΙΩΝ)

(Σάββατο 11 Ιουλίου 2015)

Επιπρόσθετα, προσβλέποντας στη διάδοση του ιδεώδους της «Σκυλίϊας»-Μαραθώνιας Κολύμβησης, αθλοθετεί και τους κολυμβητικούς αγώνες αντοχής:

«ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2015»: 500 μ. (9-16 χρονών*)

««ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2015»: 5.000 μ. (ανοικτή κατηγορία από 16 χρονών*)  

(Κυριακή 12 Ιουλίου 2015)

Με την εκδήλωση αυτή επιχειρείται ταυτόχρονα η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την προφύλαξη του Β. Ευβοϊκού Κόλπου από ανθρωπογενείς παρεμβάσεις και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανακήρυξή του ως περιοχή μεγάλης περιβαλλοντικής και οικολογικής σημασίας, η οποία χρήζει προστασίας και συνετής διαχείρισης.

Η κάτοικοι της Λίμνης αλλά και οι εκατοντάδες επισκέπτες της έχουν την ευκαιρία να ζήσουν, για δύο ημέρες, από κοντά την προσπάθεια των αθλητών/τριών και να προβληματιστούν για το ιδεώδες της μαραθώνιας κολύμβησης, η οποία σφυρηλατεί στάσεις και αντιστάσεις ζωής.

Τιμή και έπαινος για όλους τους συμμετέχοντες/χουσες αγωνιστικά, στους δεκάδες συντελεστές των Αγώνων, στους συνοδούς βαρκάρηδες, στους χορηγούς ψυχής και σε αυτούς που συνεισφέρουν χρηματικά, στον Όμιλο Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών» – Φορέα της Διοργάνωσης.

Ο «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2015» είναι ένα μάθημα ζωής για όσους συμμετέχουν σε αυτόν ενεργά και με οποιοδήποτε τρόπο. Η εξατομίκευση της ομαδικής και εθελοντικής προσπάθειας, της ανιδιοτελούς προσφοράς, της επιδίωξης του ατομικά και συλλογικά ακατόρθωτου αναδεικνύεται και τη φετινή χρόνια εφικτό με τον καλύτερο τρόπο.

Για όλους αυτούς που μένουν αμέτοχοι ή θεατές ενός πραγματικά σύνθετου δρώμενου, ο «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2015» τους παρέχει μια ευκαιρία να ξαναδούν, με άλλη εστίαση, τη ζωή τους…

 

Το Δ.Σ.

 

Του Ομίλου Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης

«Ο Ποσειδών»

 

*Για τη Διοργάνωση: https://sites.google.com/site/skylliaslimni/skyllias-2015-archike-selida

*Για την ιστορική τεκμηρίωση: https://sites.google.com/site/skylliaslimni/anazetontas-ton-skyllia-tou-gianne-palantza— https://www.youtube.com/watch?v=fMbYeNLrgeg

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: