Home > Πολιτισμος - Κοινωνικα > Εκδήλωση της χορωδίας-ορχήστρας του λυκείου Κανήθου προς τιμήν του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσόστομου

Εκδήλωση της χορωδίας-ορχήστρας του λυκείου Κανήθου προς τιμήν του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσόστομου


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητος Ευβοίας, η Χορωδία-Ορχήστρα του Λυκείου Κανήθου, με την συμπαράσταση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, διοργάνωσε και πραγματοποίησε, με πολλή αγάπη, Μουσική Εκδήλωση αφιερωμένη στην 14η επέτειο από την Ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

14 xronia apo Enthronisi Mitropolitou Xalkidos Xrysostomou 006 14 xronia apo Enthronisi Mitropolitou Xalkidos Xrysostomou 007 14 xronia apo Enthronisi Mitropolitou Xalkidos Xrysostomou 005

Η Εκδήλωση υπήρξε άρτια οργανωμένη και αυτό γιατί όλοι οι συντελεστές συνεργάστηκαν άψογα και απέδωσαν με θαυμάσιο τρόπο τα μουσικά κομμάτια, ενώ και η προσέλευση των ανθρώπων ήταν μεγάλη στον όμορφο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητος Ευβοίας, τον οποίον πρόθυμα παρεχώρησε, όπως κάθε φορά, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός.
Την ευθύνη της Εκδηλώσεως είχε ο καθηγητής θεολόγος του Λυκείου κ. Γεώργιος Καραγκούνης, ενώ η Χορωδία και Ορχήστρα του Λυκείου Κανήθου, την οποία διηύθηνε ο καθηγητής μουσικής και θεολόγος κ. Γεώργιος Αντωνίου, απέδωσε μουσικό πρόγραμμα με 11 τραγούδια, τόσο από την σύγχρονη ελληνική μουσική, όσο και από την παράδοση της Πατρίδος μας, τα οποία ήταν τα εξής: «Βάρκα χωρίς πανιά», «Μια φορά θυμάμαι», «Μια φορά μονάχα φτάνει», «Οδός Αριστοτέλους», «Το σύννεφο έφερε βροχή», «Μυρτιά», «Αγκινάρα με τ’ αγκάθια», «Μπαρμπούνι∙ μπαρμπουνάκι μου», «Από ξένο τόπο», «Ικαριώτικο» και το, σε στίχους και μουσική του μαέστρου κ. Γιώργου Αντωνίου, κομμάτι με τίτλο «Του κυρ-Αλέξανδρου».
Στο μέσον της Εκδηλώσεως, η καθηγήτρια φιλόλογος του Λυκείου κ. Αμαλία Κωτσαλά, αναφέρθηκε στον λόγο για τον οποίο διδάσκοντες και μαθητές του Σχολείου, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την Εκδήλωση, προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου. Μεταξύ πολλών, η κ. Κωτσαλά τόνισε ότι η Εκδήλωση αποτελεί μια ευκαιρία «ιχνηλάτησης, με φόβο Θεού, ενός αγαπητού προσώπου, του Σεβασμιωτάτου, στο οποίο βλέπουμε την εικόνα του ζώντος Χριστού».

14 xronia apo Enthronisi Mitropolitou Xalkidos Xrysostomou 002 14 xronia apo Enthronisi Mitropolitou Xalkidos Xrysostomou 004 14 xronia apo Enthronisi Mitropolitou Xalkidos Xrysostomou 001 Ekdilosi Lykeiou Kanithou Xalkidos gia epeteio Mitropolitou Xalkidos 24.1.2016 004
Επεσήμανε, ακόμη, ότι για τους καθηγητές του Σχολείου, η τιμή προς το πρόσωπο του Επισκόπου, υπενθυμίζει την παιδαγωγία Χριστού και αποτελεί ευκαιρία επανανοηματοδότησης της προσπάθειας παιδαγωγίας, που όλοι διεξάγουν.
Ως προς τους μαθητές, τόνισε ότι «τιμούν την επέτειο του Επισκόπου τους, αναζητώντας την ορθή πορεία, η οποία θα διευρύνει τα ενδιαφέροντα και τις αναζητήσεις τους, αφού ο Σεβασμιώτατος προβαλει ως ο αξιόπιστος Ποιμένας που επιθυμεί και δύναται να κατευθύνει διαβήματα ψυχών. Γι’ αυτό», συνέχισε, «τα παιδιά γνωρίζουν να τον εμπιστεύονται, αφού αταλάντευτα μπορεί και συμπαραστέκεται την ώρα της δυσκολίας».
Κλείνοντας, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες όλων προς τον Μητροπολίτη μας, για όσα καθημερινά προσφέρει στον αγώνα της διακονίας του λογικού Ποιμνίου, που ο Θεός του ανέθεσε.
Την σεμνή Εκδήλωση έκλεισε ο τιμώμενος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος γεμάτος συγκίνηση, είπε ότι αποδέχθηκε την πραγματοποίηση της Εκδήλωσης αυτής, αφού αποτελεί μια ευκαιρία να εκδηλώνονται καρδιακά αισθήματα εκ μέρους των χριστιανών και ιδιαιτέρως των νέων ανθρώπων, αλλά παράλληλα δίδει και δυνατότητα για αυτοέλεγχο και αυτοκριτική, έκφραση ευγνωμοσύνης προς το Θεό και ευχαριστιών προς τους συνεργάτες και γενικά προς τους ανθρώπους, οι οποίοι αποδέχονται τον Επίσκοπο και το έργο του, αλλά και δυνατότητα εκζήτησης συγγνώμης από ανθρώπους που έχουν πικραθεί, μέσα από την άσκηση των επισκοπικών καθηκόντων, ενώ, όπως ακριβώς ο Σεβασμιώτατος είπε, «είναι και αφορμή ανανέωσης στη σχέση όλων μας με τον Ουρανό, αλλά και μεταξύ μας, γι’ αυτό και είναι άξιοι συγχαρητηρίων οι εμπνευστές της Εκδηλώσεως».

Ekdilosi Lykeiou Kanithou Xalkidos gia epeteio Mitropolitou Xalkidos 24.1.2016 001 14 xronia apo Enthronisi Mitropolitou Xalkidos Xrysostomou 003 Ekdilosi Lykeiou Kanithou Xalkidos gia epeteio Mitropolitou Xalkidos 24.1.2016 003 Ekdilosi Lykeiou Kanithou Xalkidos gia epeteio Mitropolitou Xalkidos 24.1.2016 002
Συνεχίζοντας, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η εκδήλωση υπήρξε ξεχωριστή, γιατί διοργανώθηκε από το Λύκειο Κανήθου, τα παιδιά του οποίου παρουσίασαν ένα ωραιότατο πρόγραμμα, ενώ συνεχάρη τους υπευθύνους, την Διεύθυνση του Λυκείου, τους καθηγητές και κυρίως τους μαθητές, γιατί πάντοτε ετοιμάζουν εκδηλώσεις αξιώσεων, οι οποίες διακρίνονται για την ποιότητά τους.
Ευχαρίστησε, ακόμη, ονομαστικά την κ. Αμαλία Κωτσαλά για πρωτότυπη και εξαιρετική στη σύλληψη και στη δομή ομιλία της, τον μαέστρο κ. Γιώργο Αντωνίου για την ωραία διεύθυνση και διδασκαλία των παιδιών, τον κ. Γιώργο Καραγκούνη και τον π. Αιμιλιανό Χρήστου για την πρωτοβουλία της Εκδηλώσεως, τονίζοντας ότι όλα τα έργα της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ είναι συλλογικά και ότι Επίσκοπος μόνος του δεν μπορεί να υπάρξει. Υπάρχει πρώτα λαός και για χάρη του χειροτονείται Επίσκοπος.
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος, είπε ότι «υπάρχουν άνθρωποι δουλεύουν όλη τους τη ζωή και δεν βρίσκεται κανένας να τους πει ένα ευχαριστώ. Αυτοί θα πάρουν μισθό ‘‘εν εκείνη τη Ημέρα’’. Όσοι από εμάς τιμώμεθα στην παρούσα ζωή, θα πρέπει να κάνουμε αγώνα για να έχουμε κρυφές αρετές, τις οποίες θα παρουσιάσουμε στη Δευτέρα Παρουσία. Να προσεύχεστε για μένα», είπε συγκινημένος, «ώστε να κάνω αυτόν τον προσωπικό αγώνα».
Αμέσως μετά, η Χορωδία – Ορχήστρα απέδωσε το Πολυχρόνιο του Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, το οποίο ήταν σύνθεση του μαέστρου κ. Αντωνίου, καταχειροκροτούμενη από τους θεατές, μεταξύ των οποίων ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκιδέων κ. Γεώργιος Γιαννούκος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Χαλκίδος κ. Παναγιώτης Καράβας, ο Ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Άγγελος Πνευματικός, πολλοί Κληρικοί, εκπαιδευτικοί, μαθητές και πολλοί χριστιανοί.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: