Home > Πολιτισμος - Κοινωνικα > Δωρεάν εργαστήριο “Η Βαλίτσα του Πρόσφυγα”

Δωρεάν εργαστήριο “Η Βαλίτσα του Πρόσφυγα”


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


BALITSA copyΜε αφορμή τα όσα συμβαίνουν με το προσφυγικό ζήτημα, οργανώνουμε ένα μοναδικό για τα δεδομένα της χώρας μας, βιωματικό εργαστήριο ενσυναίσθησης για παιδιά ηλικίας 7-14 ετών, στην Ορμινίου 26, στο Βόλο.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 18 Δεκέμβρη, στις 19:00, με σύμβολο τη Βαλίτσα άλλα και λέξεις “φυγή”, “ξεριζωμός”, “προσφυγιά”, συνδυάζουμε μνήμες και βιώματα των παππούδων μας, που ξεριζώθηκαν από τον Πόντο, την Θράκη και τη Μικρασία, με το σύγχρονο δράμα των ανθρώπων που φτάνουν στη χώρα μας, εγκαταλείποντας τις εστίες τους.

Το σενάριο είναι το εξής: Στη χώρα μου ξεσπά πόλεμος και πρέπει να εγκαταλείψω το σπίτι μου, ετοιμάζω με τους γονείς μου, μία τσάντα με τα πιο βασικά και απαραίτητα που μπορώ να πάρω μαζί μου, και πάω στο χώρο του εργαστηρίου. Εκεί βλέπω πως εκτός από τα υλικά πράγματα, μπορώ να μάθω τι ακόμη μπορώ θα βάλω μέσα στη βαλίτσα μου για να τα σώσω από την καταστροφή, και δεν είναι άλλα από αξίες, αναμνήσεις, ιστορία, αγάπη, θάρρος,
Στο εργαστήρι, Βλέπουμε σχετικά βίντεο, περιγράφουμε τον δρόμο και συζητάμε.
Οι απαντήσεις των παιδιών, αλλά κυρίως τα έργα που σχεδιάζουν, ζωγραφίζουν ή φιλοτέχνησαν με κολλάζ, είναι μια άριστη “άσκηση ενσυναίσθησης” για όλους μας!

Το εργαστήριο είναι Δωρεάν, απαραίτητη η προμήθεια κάρτας συμμετοχής από το Boutique Training Center – Volos

Οι διδακτικοί στόχοι του είναι:
Να έρθουμε έστω και για λίγο στην θέση αυτών των παιδιών
Να κατανοήσουμε την έννοια της ενσυναίσθησης
Πληροφορίες:
https://www.facebook.com/events/473555769482919/

Το εργαστήριο ανήκει στα project ανάπτυξης Αξιών και Δεξιοτήτων, μαζί με την Μελέτη, την Ρομποτική, τα Project, τα σεμινάρια κ.α.
Συγκεκριμένα αναπτύσσονται:
Αξίες: Τιμιότητα,  Αγάπη για τις τέχνες, Ταπεινοφροσύνη, Γενναιοδωρία, Ενσυναίσθηση, Αυτοσυγκράτηση, Περιβαλλοντική Συνείδηση, Παράδοση, Υπευθυνότητα, Εθελοντισμός, Επιμονή, Συγχώρεση, Αλληλεγγύη, Φιλαναγνωσία, Ευγένεια, Ευγνωμοσύνη,

Δεξιότητες: Διαπραγμάτευση, Σύλληψη νέων ιδεών, Ομαδικότητα, Δημιουργική Σκέψη, Κριτική Σκέψη, Δημιουργικότητα, Εξοικείωση με νέες Τεχνολογίες, Αυτοέλεγχος, Ορθή Επικοινωνία, Διαχείριση εργασιών τύπου project, Λογική, Προσαρμοστικότητα, Ευελιξία, Ηγετικές δεξιότητες.

Εισηγητές:
Δημήτρης Τσουτσουλάκης Εκπαιδευτής ενηλίκων, Ιδιοκτήτης Boutique Training Center
Κατερίνα Βλέτση Εκπαιδευτικός με ειδίκευση στη Διαφοροποιημένη Διδασκαλία
Κωνσταντίνα Κόρκου Εκπαιδευτικός ειδική στην Οργάνωση & Διοίκηση της Εκπαίδευσης

Boutique Training Center, Volos
Ορμινίου 26, Νέα Δημητριάδα, Bόλος
M +30 6948072473   T +30 24213 04352
d.tsoutsoulakis@elaeon.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: