Home > Πολιτισμος - Κοινωνικα > Ανοικτή επιστολή – προτροπή προς το Δήμο – Ας προσκληθεί η Animal Action να στειρώσει αδέσποτα ζώα

Ανοικτή επιστολή – προτροπή προς το Δήμο – Ας προσκληθεί η Animal Action να στειρώσει αδέσποτα ζώα


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Ανοικτή επιστολή – προτροπή προς το Δήμο

Ας προσκληθεί η Animal Action να στειρώσει αδέσποτα ζώα

 

Η κατάσταση στην περιοχή των Ωρεών αλλά και της ευρύτερης περιοχής με τη δηλητηρίαση των αδέσποτων ζώων σε διάφορες γειτονιές είναι το λιγότερο φρικιαστική. Είναι μια απάνθρωπη, επικίνδυνη και παράνομη πράξη, οι άνθρωποι που δηλητηριάζουν τα ζώα δεν υπολογίζουν τις ενδεχομένως τις επικίνδυνες συνέπειες της ενέργειάς τους για τα παιδιά που συχνάζουν στην περιοχή. Δεν γνωρίζουμε ποιός ευθύνεται για αυτές τις θανατώσεις αλλά επιτέλους πρέπει να αναζητηθούν οι ένοχοι ή έστω να δράσουμε κατά της βάρβαρης μεταχείρισης των αδέσποτων ζώων. Σύμφωνα με νέο νόμο Ν. 4039/2012 αρ. 20 παρ. 2, η θανάτωση/κακοποίηση ζώου τιμωρείται ποινικά με φυλάκιση 1 έως 5 χρόνια και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000 ευρώ.

 

Υπάρχουν τρόποι να εξαλείψουμε τα προβλήματα που δημιουργούν τα αδέσποτα ζώα, ώστε να αποφεύγεται η διαιώνιση του προβλήματος. Η Animal Action είναι μια εταιρία που διαθέτει κτηνιατρική ομάδα στειρώσεων αδέσποτων ζώων και λειτουργεί με τη βοήθεια τοπικών φιλοζωικών σωματείων ή ομάδων εθελοντών και πάντα με την πρόσκληση ή τη συνεργασία των Δήμων. Η ομάδα αποτελείται από Έλληνες εθελοντές κτηνιάτρους οι οποίοι διαμένουν τουλάχιστον για 2 μέρες προκείμενου να στειρώσουν και να περιθάλψουν τα αδέσποτα ζώα. Η Animal Action στειρώνει κάθε χρόνο πάνω από 3.000 ζώα βοηθώντας έτσι τις τοπικές κοινωνίες να διαχειριστούν με ανθρώπινο τρόπο τον υπερπληθυσμό των αδέσποτων. Ας πιέσουμε λοιπόν το Δήμο μας να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να έρθει η ομάδα κτηνιάτρων στην περιοχή μας, οι οποίες είναι οι εξής:

 

– Έγγραφη πρόσκληση από το Δήμο, με το εξής κείμενο: «Προσκαλούμε την Animal Action να εκπονήσει πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων στην περιοχή μας και παρέχουμε τον κατάλληλο, από το νόμο, χώρο για κτηνιατρικές πράξεις.»

 

– Αδειδοτημένο Κτηνιατρείο, Ιδιωτικό ή Δημοτικό ή Αγροτικό ή χώρος εγκεκριμένος από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της κατά τόπου Περιφέρειας.

 

– Ομάδα Εθελοντών η οποία θα περισυλλέξει τα ζώα και θα είναι υπεύθυνη για την περιποίηση των ζώων πριν και μετά τη στείρωση.

 

– Κάλυψη του κόστους διαμονής και μεταφοράς των κτηνιάτρων, μικροτσίπ, αντιλυσσικό και έξω αποπαρασιτική θεραπεία.

 

 

(Animal Action τηλ: 210 38 40 010 ή info@animalactiongreece.gr)

 

 

Σύμφωνα με τον νέο νόμο για την προστασία των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς 4039/2012, οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων (άρθρο 9). Ένα αδέσποτο, μη στειρωμένο ζώο, γάτα ή σκύλος, ζευγαρώνει 2-3 φορές το χρόνο. H γάτα γεννάει 5-7 γατάκια ενώ η σκύλα 8-12 κουταβάκια. Κάνοντας μερικές μαθηματικές πράξεις φτάνουμε σε 5.000 απογόνους σε διάστημα 5 χρόνων. Για να μη σημειώνονται κρούσματα υπερπληθυσμού αδέσποτων ζώων, η παγκόσμια φιλοζωική κοινότητα αναγνωρίζει τη στείρωση ως τη μόνη ανθρώπινη και επιστημονικά αποδεκτή μέθοδο ελέγχου και διαχείρισης του αδέσποτου πληθυσμού.

 

 

 

Με εκτίμηση,

 

Άλκηστη Αντωνιάδη

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: