Home > Πολιτισμος - Κοινωνικα > Έλος στο Ν. Πύργο απειλεί τη Δημόσια Υγεία

Έλος στο Ν. Πύργο απειλεί τη Δημόσια Υγεία


There are no slides in this slider.



There are no slides in this slider.


prot

 

Χρόνιο πρόβλημα στο Ν. Πύργο με το εγκιβωτισμένο ρέμα όμβριων υδάτων που βρίσκεται δίπλα σε κατοικίες. Όπως διακρίνεται στις πρόσφατες φωτογραφίες ενώ έχουν σταματήσει από καιρό οι βροχοπτώσεις παρόλα αυτά το ρέμα είναι γεμάτο με αποικίες κουνουπιών, βατράχων και φιδιών αλλά και βοθρολύματα. Σε αυτή την περίπτωση η δυσωδία είναι το μικρότερο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι παράκτιοι γείτονες.

1c

Ο …κολλητός γείτονας του ρέματος Γιώργος Μελαχροινός δεν έχει απευθυνθεί για πρώτη φορά στο Δήμο και τις υπεύθυνες υπηρεσίες του, αλλά εδώ και χρόνια φωνή βοώντος εν τη ερήμω, ακούγονταν οι προφορικές καταγγελίες του. Όπως ο ίδιος δηλώνει στον «Παλμό» αυτός ήταν κι ο λόγος που δραστηριοποιήθηκε στις προηγούμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές, με στόχο να λυθούν τέτοια προβλήματα που ταλανίζουν για χρόνια τον Ν. Πύργο. Μέχρι και πέρυσι ο ίδιος επιμελούνταν με προσωπική του εργασία τον καθαρισμό μεγάλου τμήματος του ρέματος όπως φαίνεται κι από περσινή φωτογραφία (Ιούλιος 2014).

pyrg

Αποφάσισε ήδη και κατέθεσε εγγράφως καταγγελία που περιγράφει λεπτομερώς την παρούσα κατάσταση, η οποία επιβαρύνεται όμως με την πρόσφατη εναπόθεση αμμοχάλικου που «κουκουλώνει» την έξοδο προς την θάλασσα και καθιστά τα βοθρολύματα στάσιμα και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

4

5

Οι αρμόδιοι ας κινητοποιηθούν πριν τα κουνούπια δημιουργήσουν προβλήματα υγείας. Η ζημιά που γίνεται στη δημόσια εικόνα του Δήμου Ιστιαίας –Αιδηψού, δεν αφορά μόνο το κομμάτι του τουρισμού αλλά πρωτίστως της Δημόσιας Υγείας και της υποχρέωσης του Δήμου να την διαφυλάξει.

Πάρη Ντελκή

 

Καταγγελία του κατοίκου Ν. Πύργου Γιώργου Μελαχρινού

Προς : Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού

Υγειονομικό Τμήμα ελέγχου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Θέμα: Χάνδακας τσιμεντένιος πλάτους τριών μέτρων συλλέκτης ομβρίων υδάτων χρησιμοποιείται παρανόμως για οικιακά λύματα, τα οποία οδηγούνται στην θάλασσα.

Μετά από επανειλημμένες οχλήσεις μου τόσο στους αρμόδιους Αντιδημάρχους όσο και στους εκάστοτε Προέδρους του τοπικού Συμβουλίου Ν. Πύργου δεν έχετε προβεί, ως οφείλετε, στον καθαρισμό του χάνδακα συλλογής όμβριων υδάτων. Φίδια, μολυσμένα κουνούπια (ελικόπτερα), βατράχια και δυσοσμία βόθρου από τα λύματα που κάποιοι ασυνείδητοι παροχετεύουν στο χάνδακα όμβριων, δημιουργούν εστίες μόλυνσης στις παρακείμενες οικίες. Τα μικρά μου εγγόνια 2 και 3 ετών παίζουν στην αυλή μας δίπλα σε αυτά τα επικίνδυνα νερά προκαλώντας μου μεγάλη ανησυχία. Σας καθιστώ υπεύθυνους για ότι συμβεί στην υγεία της οικογένειας μου. Αν μετά την παρούσα κοινοποίηση – καταγγελία εξακολουθήσετε να κωφεύετε, θα αναρτήσω ενόψει θερινής – τουριστικής περιόδου για τους επισκέπτες – λουόμενους της περιοχής, τις φωτογραφίες που σας έχω επανειλημμένως δείξει με τις εστίες μόλυνσης, ώστε να γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν από δερματικές και άλλες σοβαρές παθήσεις για να αποφεύγουν τη θάλασσα του Ν. Πύργου.

Ο αιτών – καταγγέλλων

Γιώργος Μελαχρινός

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: