booked.net

Home > Πολιτική επικαιρότητα > Περιοδεία του ΚΚΕ στο Δήμο Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας: Τέσσερις μήνες μετά τις πλημμύρες παραμένουν τα τεράστια προβλήματα

Περιοδεία του ΚΚΕ στο Δήμο Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας: Τέσσερις μήνες μετά τις πλημμύρες παραμένουν τα τεράστια προβλήματαΠεριοδεία στην περιοχή πραγματοποίησαν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Στάθης Λιαγκάκης, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

image.png

Τις πληγές που έχουν αφήσει στα εργατικά – λαϊκά στρώματα ακόμα και σήμερα, τέσσερις μήνες μετά τις πλημμύρες στην βορειοκεντρική Εύβοια ανέδειξε η περιοδεία που πραγματοποίησε την Τετάρτη 30 Γενάρη, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Γ.Μαρίνος μαζί με τον Στάθη Λιαγκάκη, υποψήφιο Δήμαρχο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Αννας και τον Βασίλη Παπασωτηρίου, μέλος της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ συναντήθηκαν με φορείς και υπηρεσίες, με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν τις εγκληματικές ευθύνες κυβέρνησης, περιφέρειας και δήμου για το γεγονός ότι η περιοχή παραμένει ανοχύρωτη και ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα είναι τεράστιος.

image.png

Χαρακτηριστικά είναι όσα συζητήθηκαν με το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαντουδίου. Όπως αναφέρθηκε, κανένας δασικός και αγροτικός δρόμος δεν έχει αποκατασταθεί. Σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς το επόμενο διάστημα, και ιδιαίτερα το καλοκαίρι δεν υπάρχει κανένας τρόπος να φτάσει πυροσβεστικό όχημα που να μπορεί να επιχειρήσει σε οποιοδήποτε σημείο στα πευκόφυτα δάση της περιοχής.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν όμως και οι ίδιοι οι πυροσβέστες, τα οποία δυσκολεύουν το έργο τους: Η κατάσταση με το κτίριο της Πυροσβεστικής παραμένει άθλια. Η δυσοσμία από τα κατάλοιπα του πετρελαίου που χύθηκε στο υπόγειο λόγω της πλημμύρας είναι επικίνδυνη, δεν έχει πραγματοποιηθεί κανενός είδους απολύμανση στο χώρο που ουσιαστικά μένουν οι πυροσβέστες για πολλές ημέρες και ώρες, ενώ η στέγη ακόμα στάζει σε περίπτωση βροχής. Δεν έχει αποκατασταθεί ούτε στο ελάχιστο ο προσωπικός εξοπλισμός των πυροσβεστών, που καταστράφηκε από τις επιχειρήσεις τους, όπως τα υποδήματα τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και προσωπικά οχήματα των πυροσβεστών που η πλειοψηφία τους καταστράφηκε ολοσχερώς κατά τη διάρκεια της πλημμύρας, ενώ οι ίδιοι επιχειρούσαν και τα είχαν σταθμεύσει στο χώρο της υπηρεσίας, παραμένουν χωρίς καμία αποζημίωση.

Αντίστοιχες ελλείψεις καταγράφηκαν και κατά την επίσκεψη στο τοπικό Κέντρο Υγείας: Από τον Αύγουστο δεν πραγματοποιούνται αιματολογικές εξετάσεις, διότι δεν έχει υπογραφεί νέα σύμβαση με άλλον προμηθευτή! Από το Δεκέμβριο δεν λειτουργούν οι βιοχημικές εξετάσεις λόγω βλάβης του μηχανήματος, δεν υπάρχει παιδίατρος καθώς και οδοντίατρος. Υπάρχουν μόνο δύο Γενικοί Ιατροί, σε σύνολο 5 οργανικών θέσεων. Δεν υπάρχει συντηρητής για το κτήριο και τις εγκαταστάσεις του.

Το κλιμάκιο του κόμματος ανέδειξε τις αιτίες της υποβάθμισης της δημόσιας υγείας και περίθαλψης, της πλήρους εγκατάλειψης των υποδομών υγείας για το λαό της περιοχής. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής περικοπών για να πιάνονται τα ματωμένα πλεονάσματα και ταυτόχρονα σπρώχνονται οι ασφαλισμένοι σε ιδιώτες, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Παρόμοια η κατάσταση και στο τοπικό κατάστημα του ΙΚΑ, όπου οι υπάλληλοι ανέδειξαν ότι η κυβέρνηση δεν έχει δώσει αρμοδιότητες στο συγκεκριμένο παράρτημα, κι έτσι χιλιάδες συνταξιούχοι αναγκάζονται να μετακινούνται στην Ιστιαία ακόμα και για τις πιο στοιχειώδεις διαδικασίες, πχ. για θεώρηση των βιβλιαρίων τους.

Τα σοβαρά προβλήματα να γίνουν κριτήριο μπροστά στις εκλογές

Το απόγευμα της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Στροφιλιά, με ομιλητές τον Γ. Μαρίνο και τον Στάθη Λιαγκάκη.

image.png

Ο Γ. Μαρίνος ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας αναφορά στους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς, καταγγέλλοντας τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. «Αυτή είναι η κανονικότητα” του ΣΥΡΙΖΑ που βαδίζει στο δρόμο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ξεφούσκωναν ύπουλα τα λάστιχα στα τρακτέρ και χτυπούσαν τους αγρότες. Αυτή είναι η κυβέρνηση της ψευτοαριστεράς του κεφαλαίου. Την καταδικάζουμε και πρέπει να την καταδικάσει σύσσωμος ο λαός μας, να εκφράσει τη στήριξή του στους αγωνιζόμενους αγρότες», ανέφερε χαρακτηριστικά.