Περισσoτερα"/>
Home > Η κουζίνα μας > Παστίτσιο

Υλικά:

750 γρ κιμά, 1 κουτί χυμό ντομάτας, 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο ζάχαρη

1 πακέτο μακαρόνια Νο 2, μυζήθρα ή κεφαλοτύρι τριμμένο

Για την μπεσαμέλ:

6 ποτήρια γάλα, 9 κουταλιές κόρν φλάουρ, 3 αυγά, 3 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη, κεφαλοτύρι τριμμένο ή μυζήθρα τριμμένη, αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε δυνατή φωτιά μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κιμά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Τότε προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και τα καρυκεύματα. Συμπληρώνουμε λίγο νερό και σιγοβράζουμε τον κιμά για 40 περίπου λεπτά.

Εντωμεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες και τα σουρώνουμε.

Ετοιμάζουμε και τη μπεσαμέλ ως εξής:

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα και τα βάζουμε κι αυτά στο γάλα. Έχουμε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Τότε αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε το βούτυρο, το τυρί και τα καρυκεύματα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε σε ταψί 30Χ40 περίπου, παραπάνω από τα μισά μακαρόνια. Πασπαλίζουμε με τη τριμμένη μυζήθρα. Απλώνουμε από πάνω τον μαγειρεμένο κιμά.Βάζουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια( με μυζήθρα) και καλύπτουμε με την μπεσαμέλ.

Ψήνουμε το παστίτσιο για περίπου 45 λεπτά με μία ώρα μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά του.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: Οι συνταγές της Αργυρούλας

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: