booked.net

Home > Αρθρα - Επικαιροτητα > Παρασκευή σπιτικής μπύρας

beer1

 

Βήμα πρώτο:

Αρχικά θα ρίξουμε στην κατσαρόλα μας 1/5 του νερού και το υπόλοιπο θα το τοποθετήσουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε το νερό να κοχλάσει και το κατεβάζουμε. Προσθέτουμε μέσα την υγρή βύνη ανακατεύοντας για να μην κολλήσει και στη συνέχεια τη βύνη σε σκόνη. Όταν δούμε ότι όλα αυτά έχουν διαλυθεί καλά μέσα στο νερό, ξανά βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά στο τέρμα. Για 10-20 λεπτά, μεχρι να δούμε αφρό χωρίς να μας χυθεί έξω (ρυθμίζουμε την ένταση της φωτιάς). Αφού περάσουν τα πρώτα 20 λεπτά ρίχνουμε τον μισό λυκίσκο (28γρ.). Αφήνουμε για μια ώρα να βράσει κι έπειτα ρίχνουμε και τον υπόλοιπο λυκίσκο. Όταν λιώσει ο λυκίσκος, (όσο γίνεται) το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

 

Βήμα δεύτερο:

Είμαστε στο σημείο που το μίγμα έχει μαγειρευτεί κι έχουμε τα μπουκάλια νερού στο ψυγείο. Στον κουβά Α. Θα βάλουμε το θερμόμετρο, τον αποθητήρα, θα το κλείσουμε αεροστεγώς, θα ρίξουμε παγωμένο νερό και μετά το μίγμα από την κατσαρόλα και κλείνουμε . Όσο πιο ψηλά ρίχνουμε το μίγμα, τόσο πιο πολύ οξυγόνο που βοηθάει καλύτερα στη ζύμωση. Κλείνουμε καλά και δεν θέλουμε να μπαίνει αέρας, αλλά μόνο να βγαίνει. Τοποθετούμε το μίγμα μας κάπου ώστε να μην το χτυπά ο ήλιος και να έχει θερμοκρασία δωματίου, για μια εβδομάδα.

 

Βήμα τρίτο:

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό (2/5 ζάχαρη-75% νερό) βράζουμε για 10-15 λεπτά.

Ρίχνουμε το μίγμα στον κουβά Β και το μίγμα που έχουμε στον κουβά Α για μια εβδομάδα. Με κινήσεις ήρεμες, διότι στον πάτο του κουβά Α έχει λάσπη και δεν τη θέλουμε. Έχουμε ανακατέψει το μίγμα με το ζαχαρωμένο και ρίχνουμε στα μπουκάλια το μίγμα. Όταν το μίγμα μπει στα μπουκάλια τα σφραγίζουμε καλά. Βάζουμε τα μπουκάλια σε ένα σκοτεινό ντουλάπι σε θερμοκρασία δωματίου και αν γίνεται σε τελάρο μπύρας γιατί υπάρχει και το ενδεχόμενο να σκασει κάποιο κατά τη ζύμωση. Τα αφήνουμε εκεί για δύο εβδομάδες και μετά είναι έτοιμα για να τα πιούμε!

 

Καλή επιτυχία.

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: